Siiri Koivula

Siiri Koivula Punamustien riveihin

PK-35 Vantaa on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Siiri Koivulan kanssa. Koivulan sopimus kattaa loppukauden lisäksi myös kauden 2020. Koivula siirtyy Punamustien riveihin Helsinki Football Academysta.

18-vuotias Koivula on pohjanmaalaislähtöinen pelaaja, joka on edustanut juniorivuosinaan kotikaupungissaan Vaasassa sekä FC Sportia että Vasa IFK:ta. Viimeksi mainitun riveissä vasenjalkainen Koivula pääsi pelaamaan B-tyttöjen SM-sarjan lisäksi myös naisten Ykköstä jo 16-vuotiaana. Pääkaupunkiseudulle muutettuaan hän pelasi ensin loppukauden 2017 HJK:n B-tytöissä ja siirtyi seuraavaksi kaudeksi Tikkurilan Palloseuran riveihin. TiPSin paidassa Koivulan tilille kertyi viime kaudella yhteensä 20 Naisten Liigan ottelua.

Myös Suomen nuorisomaajoukkueissa esiintynyt Koivula on pelannut kuluneen vuoden ajan Mäkelänrinteen urheilulukion akatemiajoukkue HFA:ssa P15-poikien sarjaa. Hän on harjoitellut viime viikkoina jo muutaman kerran PK-35 Vantaan mukana, mutta siirtyy nyt täysipainoisesti mukaan HFA:n sarjakauden päätyttyä. Kilpailumääräykset mahdollistavat nuorten pelaajien siirtoja myös siirtotakarajan jälkeen, joten Koivula on pelikelpoinen jo 9.10. pelattavassa Suomen Cupin ottelussa FC Espoota vastaan.

Mielenkiintoinen pelaaja

Koivula teki Punamustien mukana harjoitellessaan nopeasti hyvän vaikutuksen valmennukseen. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Koivulan vahvuudet sopivat hyvin joukkueen pelitapaan.

– Siiri on todella mielenkiintoinen pelaaja. Hän on taitava pelaaja ja hyvä viimeistelijä. Sellaisia vahvuuksia on vain rajallisella määrällä suomalaispelaajia. Siirin tekemisestä välittyy treeneissäkin vahva tahto viedä maalintekotilanteet loppuun asti, Väisänen kuvaili.

– Erityisen hienoa on Siirin määrätietoisuus ja halu kehittyä. Hänen kaltaisensa työteliäs ja jalkapalloon panostava pelaaja voi mennä vielä hyvinkin pitkälle. Uskon meidän pystyvän tässä ympäristössä mahdollistamaan Siirille sen uuden askeleen ottamisen. Hän on jo harjoituksissa osoittanut, että siihen on olemassa hyvät edellytykset. Lisäksi Siiri sopii myös luonteeltaan hyvin tähän ryhmään.

Koivulan mukaan päätös PK-35 Vantaan ryhmään liittymisestä syntyi lopulta helposti. Hän odottaa jo innolla pääsevänsä harjoitusten lisäksi tositoimiin myös peleissä.

– Olen tosi innoissani ja minulla on kovat näyttöhalut. Olen tykännyt valmennuksesta, pelaajista ja harjoituksista. Kaikesta on jäänyt tosi hyvä fiilis, Koivula sanoi.

– Loppukauden aikana haluan tuoda kentälle säpinää ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan. Tietysti haluan olla hyödyksi hyökkäyspäässä ja saada myös tehoja.

Nuorella hyökkäyspään pelaajalla on varsin selkeä kuva itsestään pelaajana. Koivula halusi ennen kaikkea kehitystään tukevaan, virikkeelliseen ympäristöön.

– Olen taitava, nopea ja hyvä viimeistelijä. Lisäksi olen valmis tekemään kovasti töitä. Halusin juuri tällaiseen joukkueeseen, jossa sanotaan rehellisesti, mitä pitää kehittää ja tehdään sitten töitä sen mukaan. Kaipaan rehellistä palautetta ja haluan tietää omat kehityskohteeni, Koivula totesi.

– Loppukaudesta haluan tuoda kentälle säpinää ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan. Totta kai haluan olla hyödyksi hyökkäyspäässä ja saada tehoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com