Velma 2020

Velma Oikarinen jatkaa Punamustien tolppien välissä

PK-35 Vantaa on solminut maalivahti Velma Oikarisen kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on Oikariselle jo yhdeksäs Punamustien riveissä.

VJS:n riveissä viimeiset juniorivuotensa pelannut Oikarinen nousi PK-35 Vantaan harjoitusrinkiin jo vuonna 2012. Ensimmäisen virallisen ottelunsa hän pelasi kaudella 2014 ja nousi vuotta myöhemmin jo säännölliseksi vastuunkantajaksi. Kahdeksan Punamustissa viettämänsä kauden aikana Oikarinen on ollut mukana voittamassa viittä Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta.

Tuoreimpaan mestaruuteen huipentunut viime kausi meni Oikariselta täysin ohi vakavan loukkaantumisen vuoksi. Hän palasi pelikentille tämän vuoden tammikuussa ja on palannut tunnollisen harjoittelun myötä huippukuntoon. Tällä kaudella Oikarinen on pelannut Ykkösessä 13 ottelua ja pitänyt niissä maalinsa koskemattomana yhdeksän kertaa. Lisäksi Oikarisella on tältä kaudelta tilillään kaksi Mestarien liigan karsintaottelua ja yksi Suomen Cupin ottelu.

”Parempi maalivahti kuin koskaan”

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen oli luonnollisesti mielissään suojattinsa jatkosopimuksesta. Hänen mukaansa Oikarinen pelaa tällä hetkellä todella korkealla tasolla.

– Se on totta kai ihan loistavaa, että Velma teki jatkosopimuksen. Hänellä on nyt käynnissä yhtä pientä vammaa lukuun ottamatta ensimmäinen ehjä kausi lähes kolmeen vuoteen. Velma sai harjoitella koko talven kunnolla ja on nyt päässyt pelaamaan paljon, Puttonen sanoi.

– Fyysiseltä kunnoltaan ja maalivahtina Velma on mielestäni tällä hetkellä parempi kuin koskaan. Kaikki tekeminen on ihan loistavaa ja kehitys on jatkunut edelleen. On hienoa, että Velma jaksoi kuntouttaa itsensä pahan loukkaantumisen jälkeen ja on vielä päässyt tuollaiseen kuntoon. Velman kaltaisen motivoituneen maalivahdin kanssa on hienoa tehdä töitä. Hän ei lähde treeneissäkään oikomaan mitään asioita ja potentiaali on yhä vaikka mihin.

Oikarisen mukaan päätös Punamustissa jatkamisesta syntyi lopulta helposti. Hän on päässyt jälleen huippukuntoon kahden rikkonaisen kauden jälkeen, joten tavoitteet ovat loppukauden ja ensi vuoden osalta korkealla.

– Kuluneella kaudella olemme pelanneet hyviä pelejä joukkueena ja voineet harjoitella enemmän ja kovempaa. Henkilökohtaisesti koen päässeeni jälleen takaisin kuntoon muutaman loukkaantumisten pilaaman kauden jälkeen. Loppukauden tavoitteena on tietysti nousta takaisin liigaan. Odotan innolla syksyn tulevia ratkaisupelejä, Oikarinen totesi.

– Jatkosopimus tuntui luonnolliselta ratkaisulta PK-35 Vantaassa viettämieni vuosien jälkeen. Seuraavalla kaudella haluan harjoitella entistä kovempaa ja toivottavasti palata takaisin liigakentille.