IMG 20190927 WA0010

Karoliina Autio jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Karoliina Aution kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. Ensimmäistä kauttaan Punamustissa pelaava hyökkääjä on lukeutunut tällä kaudella joukkueensa tehokkaimpiin pelaajiin.

19-vuotias Autio pelasi kaikki juniorivuotensa Vantaan Jalkapalloseuran riveissä. VJS:n riveissä hän pelasi viime kaudella sekä B-tyttöjen SM-sarjaa että naisten Kakkosta. Viime talvena Autio otti kuitenkin urallaan uuden askeleen ja siirtyi naapuriseura PK-35 Vantaan riveihin.

Autio on esiintynyt tällä kaudella Punamustien kaikissa 18 Ykkösen ottelussa ja viimeistellyt niissä kahdeksan maalia. Osumien lisäksi hyökkääjä on kirjauttanut nimiinsä myös seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Tämän kauden kolmessa Suomen Cupin ottelussa Autio on osunut kolmesti. Lisäksi Autio osui elokuussa kahdesti myös Mestarien liigan karsinnoissa Tallinnassa.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Autio on ottanut heti ensimmäisellä kaudellaan tärkeää roolia joukkueessa. Samalla hän muistutti, että nuorella hyökkääjällä on vielä paljon kehityspotentiaalia.

– ”Karkki” oli talvella mukaan tullessaan vielä aika tuntematon pelaaja, mutta hän on noussut kauden aikana hyvin esiin ja ottanut paikkansa joukkueessa. Karkki on äärettömän tunnollinen harjoittelija, minkä myötä hän on saanut kauden aikana paljon vastuuta ja onnistumisia, Väisänen kehui.

– Kyseessä on todella vahva ja nopea pelaaja sekä tietysti hyvä viimeistelijä. Hyvän harjoittelun myötä Karkilla on kaikki mahdollisuudet ottaa edelleen isoja kehitysaskelia.

Autio jatkaa Punamustien riveissä hyvillä mielin. Kuluva kausi on sujunut mallikkaasti, mutta joukkueella on vielä korkeat tavoitteet loppusyksyyn ja ensi kauteen.

– Kausi on sujunut joukkueelta hyvin ja olemme parantaneet peliämme kauden edetessä. Odotan ensi kautta jo innolla ja totta kai toivon, että palaamme liigaan. Tavoitteenani on kehittyä lisää ja päästä pelaamaan liigassa ensi kaudella, Autio sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com