PK 35 Vantaa – FC Sport, Instagram

PK-35 Vantaa saa sunnuntaina vieraita Vaasasta

Punamustien pelit naisten Ykkösessä jatkuvat sunnuntai-iltapäivänä kotiyleisön edessä. Silloin nousua jahtaava PK-35 Vantaa saa vieraakseen sarjapaikkansa puolesta taistelevan vaasalaisen FC Sportin. Ottelu pelataan sunnuntaina 15.9. klo 14.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa on 17 pelatun ottelun jälkeen Ykkösen piikkipaikalla kerättyään 49 sarjapistettä. Se on voittanut yhtä pistejakoa lukuun ottamatta kaikki ottelunsa ja johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla ennen ottelun enemmän pelannutta Pihlajamäen PK-35:ttä.

Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa otti kauden suurinumeroisimman vierasvoittonsa, kun Ilves/2 kaatui Tampereella selvin lukemin 0-8. Punamustien osumista vastasivat hattutempun tehtaillut kapteeni Sanna Saarinen, kahdesti osunut nuori EBK-hyökkääjä Ella Koivu sekä kertaalleen verkkoa heiluttaneet Anna Vlasoff, Kira Laurento ja Wilma Forsblom.

FC Sport sen sijaan majailee Ykkösen sarjataulukossa yhdeksäntenä. Se on kerännyt 18 ottelustaan yhteensä 13 pistettä kolmella voitolla ja neljällä tasapelillä. Eroa putoamisviivaan on vain kaksi pistettä, joten vaasalaiset kaipaavat vielä lisäpisteitä uusiakseen sarjapaikkansa ensi kaudelle.

Vaasalaisten edelliset voitot ovat heinäkuun lopulta, jolloin joukkue kaatoi peräkkäisissä otteluissa ensin Ilves/2:n kotonaan ja viikkoa myöhemmin TuWen vieraissa. Myyrmäkeen FC Sport saapuu kuitenkin kaksi selvänumeroista tappiota niskassaan. Viime viikonloppuna vaasalaisryhmä kärsi 0-5-kotitappion HauPalle.

Sunnuntaina kohtaavat myös maalierovertailun ääripäät, sillä PK-35 Vantaan 69 maalia tehtaillut hyökkäys on ollut Ykkösen tehokkain. Sen omaan verkkoon sen sijaan on tehty ainoastaan neljä osumaa, mikä on niin ikään sarjan paras lukema. FC Sportin maalieroa rasittavat useat suurinumeroiset tappiot, sillä se on päästänyt sarjassa eniten maaleja. Joukkueen verkkoon on uponnut jo 56 osumaa. Vaasalaisten oma maalinteko on sen sijaan ollut haastavaa, sillä se on osunut Ykkösessä vain yksitoista kertaa.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran jo toukokuun loppupuolella Vaasassa. Tuolloin PK-35 Vantaa oli vieraskentällä vahvempi lukemin 0-4. Punamustien osumista vastasivat tuolloin Karoliina Autio, Wilma Forsblom ja kahdesti osunut Aurora Troberg.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet kymmenen osumaa viimeistelleet Roosa Bröijer ja Vera Saastamoinen. Taustatukea he ovat saaneet muun muassa kahdeksan maalia tehtailleelta Karoliina Autiolta. FC Sportin tehopelaaja on sen sijaan ollut viidesti osunut Nea Nyrhinen, joka on tehnyt lähes puolet joukkueensa maaleista.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella pitkäaikaisista loukkaantumisista kärsivät Vilma Väisänen, Aurora Troberg ja Vera Saastamoinen, flunsaa poteva Netta Koso sekä Etelä-Koreassa vaihto-opiskeleva Tia-Maria Jaakonsaari. Viime ottelusta puuttunut Selina Mustajoki sen sijaan palaa kokoonpanoon. FC Sportin vahvuudesta puuttuu viikonlopun vierasottelussa ainakin pelikieltoaan kärsivä Salla Talonpoika.

Syksyn tärkeät pelit käynnissä

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun otteluun hyvillä mielin. Elokuun viimeinen viikko oli joukkueelle vaikeampi, mutta syyskuun pelit alkoivat heti räväkästi Tampereella. Punamustilta nähtiin yksi kauden parhaista peliesityksistä ja Ilves/2 jäi jalkoihin maalein 0-8.

– Palasimme Tampereella jälleen normaaliin pelaamiseemme vähän heikomman FC Hertta –pelin jälkeen. Joukkueen peli-ilme oli hyvä ja kaikki jaksoivat tehdä kovasti töitä. Pääsimme paljon maalintekopaikoille ja pidimme Ilves/2:n nollilla, vaikka loppua kohden jahtasimme lisämaaleja ehkä liiankin innokkaasti, Väisänen totesi.

FC Sport majailee sarjataulukossa häntäpään tuntumassa, mutta Väisänen painotti, että aliarviointiin ei ole varaa. Toukokuussa vaasalaiset pitivät Punamustat taukoon asti maaleitta ja osoittivat pariin otteeseen vaarallisuuttaan, vaikka joutuivat lopulta taipumaan lukemin 0-4.

– Voitimme edellisen kohtaamisen selvästi, mutta FC Sport ei missään nimessä ollut huono. He prässäsivät kovaa, saivat ajoittain luotua painetta alakerrallemme ja olivat vaarallisia erikoistilanteissa. FC Sportilta löytyy nopeita pelaajia ja he pystyvät lähtemään nopeasti vastaiskuihin sekä pelaamaan palloja linjan taakse. Vaasassa alakertamme kuitenkin selvitti kaikki tilanteet loistavasti, Väisänen kertasi avauskohtaamista.

– Lisäksi heidän maalivahtinsa pelasi meitä vastaan viimeksi hyvin pelin ja torjui paljon vaarallisia tilanteita.

Sarjakautta on jäljellä enää viisi viikkoa, joten jokainen jaossa oleva piste on tärkeä. Etenkin Punamustissa pidempään pelanneet runkopelaajat ovat tottuneet pelaamaan panoksellisia pelejä syksystä toiseen, mutta Väisänen korosti yhä keskittymistä jokapäiväiseen tekemiseen.

– Tässä vaiheessa kautta kaikki pelit ovat tärkeitä. Meidän pitää lähteä jokaiseen peliin kaikkemme ja antaa kaikkemme. Sunnuntaina joudumme peliin jälleen aika kapealla, mutta iskukykyisellä ryhmällä, Väisänen sanoi.

– Tärkeintä on säilyttää hyvä pelihuumori. Pelejä on enää kourallinen jäljellä, joten fokuksin täytyy pysyä tiukasti päivittäisessä tekemisessä. Pelit ovat tietysti niitä juhlapäiviä, jolloin pääsemme näyttämään osaamistamme.

PK-35 Vantaa – FC Sport pelataan sunnuntaina 15.9. klo 14.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com