IMG 20190911 WA0005

Sanni Solehmainen jatkaa Punamustissa myös kaudella 2020

PK-35 Vantaa on solminut maalivahti Sanni Solehmaisen kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. 18-vuotias Solehmainen nousi Punamustien ryhmään viime talvena ja on osoittanut läpi kauden hyviä otteita sekä peleissä että harjoituskentällä.

Nuori maalivahti siirtyi talvella Punamustien riveihin kasvattajaseurastaan VJS:stä, jonka riveissä hän pelasi viime kaudella B-tyttöjen SM-sarjaa ja naisten Kakkosta. Tällä kaudella Solehmainen on pelannut PK-35 Vantaan paidassa kaikkiaan 14 Ykkösen ottelua. Lisäksi hänellä on tältä kaudelta tilillään yksi Mestarien liigan ja yksi Suomen Cupin ottelu.

Solehmaisella on nuoruudestaan vankkaa kenttäpelaajakokemusta. Siitä on ollut tällä kaudella merkittävää hyötyä, sillä Punamustien kokoonpanotilanne on ollut muutamassa ottelussa tiukka. Solehmaisen kauden kummallisin tilasto liittyykin juuri kenttäpelaajana pelattuihin minuutteihin, sillä hänellä on tämän kauden Ykkösessä enemmän tehtyjä kuin päästettyjä maaleja. Tolppien välissä pelaamissaan sarjaotteluissa Solehmainen ei ole päästänyt vielä maaliakaan, mutta kesäkuussa hän onnistui kenttäpelaajan roolissa maalinteossa GBK:n verkkoon.

Solehmainen jatkaa tutussa joukkueessa hyvillä. Hän uskoo PK-35 Vantaan olevan hänelle kehittymisen kannalta paras vaihtoehto. Ennen tulevaa kautta Solehmainen haluaa kuitenkin loppukauden aikana auttaa Punamustia saavuttamaan tavoitteensa.

– On kivaa saada jatkaa PK-35 Vantaassa. Täällä on huippuvalmentajat ja huippujoukkue. Olen kehittynyt tämän kauden aikana paljon, mutta uskon, että tässä seurassa pystyn kehittymään vielä paljon lisää, Solehmainen sanoo.

– Odotan totta kai, että nousemme takaisin liigaan ja näytämme ensi kaudella kaikille kuuluvamme sinne – ja toivottavasti taistelemme jälleen mestaruudesta.

PK-35 Vantaan maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen on tyytyväinen suojattinsa jatkosopimukseen. Hänen mukaansa Solehmainen on ottanut jo kuluvan kauden aikana merkittäviä kehitysaskelia.

– Sanni on todella ahkera ja tunnollinen harjoittelija. Hän on mennyt tämän kauden aikana paljon eteenpäin. Esimerkiksi torjuntavarmuus parantuu koko ajan. Siinä Sanni on ottanut isoja askelia. Näemme Sannissa vielä paljon potentiaalia kehittyä, Puttonen arvioi.

– Ehkä Sannin suurin vahvuus on jalalla pelaaminen. Siinä hän on todella hyvä. Tällä kaudella on ollut onni joukkueelle, että Sanni pystyy pelaamaan niin hyvin myös kentällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com