IMG 20190908 WA0019

Punamustille suurinumeroinen voitto Tampereelta

PK-35 Vantaa otti sunnuntai-iltapäivänä sarjakauden toistaiseksi suurimman vierasvoittonsa, kun Ilves/2 kaatui Tampereella lukemin 0-8. Samalla Punamustilta nähtiin väkevä paluu voittokantaan viikon takaisen ensimmäisen pistemenetyksen jälkeen.

Hervannassa pelattu ottelu eteni alusta lähtien tiukasti vierasjoukkueen komennossa. PK-35 Vantaa vei pelin painopisteen heti tamperelaisten puolustusalueelle ja piti sen siellä käytännössä koko ottelun ajan. Etenkin avausjaksolla Ilves/2 ei päässyt yhtä kulmapotkuun johtanutta hyökkäystä lukuun ottamatta käytännössä lainkaan pois omalta alueeltaan.

Punamustien ensimmäinen maalipaikka avautui Kira Laurennolle, joka pääsi karkaamaan Anna Vlasoffin hyvän noston jälkeen. Tupsukorvien maalivahti Loviisa Helminen onnistui kuitenkin torjumaan Laurennon läheltä tulleen yrityksen. Jo seuraava hyökkäys tuotti kuitenkin tulosta. Karoliina Autio nousi kymmenennellä peliminuutilla vahvasti päätyrajalle ja tarjoili matalan syötön maalin edustalle. Syöttö tavoitti Sanna Saarisen, jolla oli helppo työ ohjata pallo läheltä verkon perukoille.

Vieraiden painostus jatkui ja Helminen joutui venymään ensin Laurennon ja hetkeä myöhemmin Netta Koson laukauksen tielle. Laurento käytti kuitenkin vihdoin kolmannen tilaisuutensa hyväkseen 16. minuutilla. Roosa Bröijer antoi hienon läpisyötön ja Laurento sijoitti pallon läpiajosta varmasti takakulmaan. Osuma oli Laurennon ensimmäinen Ykkösessä.

PK-35 Vantaan paine ei missään vaiheessa hellittänyt, vaan tilanteita syntyi tasaiseen tahtiin ja Ilves/2 oli suurissa vaikeuksissa etenkin oikealta laidalta tulleiden hyökkäysten kanssa. Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä Autio antoi jälleen hyvän matalan syötön päätyrajan tuntumasta. Tällä kertaa Vlasoff oli noussut vasemman puolustajan tontiltaan hyvin mukaan hyökkäykseen ja siirsi lopulta pallon lähes maaliviivalta sisään.

Neljäs osuma oli moneen otteeseen lähellä, kun Saarinen, Koso ja Autio pääsivät vuorollaan yrittämään. Ilves/2 kuitenkin selvisi kerta toisensa jälkeen säikähdyksellä. Lopulta 0-4-osuma syntyi kuitenkin helposti juuri ennen taukoa, kun Ilves-vahti Helminen tuli Koson pystysyöttöä vastaan, mutta päästi erikoisesta pallon vierimään jalkojensa välistä. Saarinen kiitti saamastaan lahjasta ja siirsi pelivälineen vaivattomasti tyhjään maaliin. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0-4-johtolukemissa.

PK-35 Vantaa suoritti heti tauolla kaksi pelaajavaihtoa. Sanni Solehmainen asteli Velma Oikarisen tilalle tolppien väliin ja Wilma Forsblom tuli Netta Koson tilalle kymppipaikalle. Vaikka pelaajat vaihtuivat, pelin kuva pysyi yhä samanlaisena. Maalitehtailu jatkui jo 52. minuutilla. Saarinen tarjoili päädystä hyvän syötön takaviistoon ja vaihdosta kentälle tullut Forsblom laukoi pallon varmasti takakulmaan.

Seuraava osuma syntyi vain neljä minuuttia myöhemmin. Autio kaadettiin rangaistusalueella sääntöjen vastaisesti ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Vetovastuun otti joukkueen kapteeni Saarinen, joka sijoitti pallon varmasti vasempaan kulmaan. Samalla Saarinen täydensi hattutemppunsa ja vei Punamustat jo 0-6-johtoon.

Reilun tunnin pelin jälkeen PK-35 Vantaa otti kentälle kaksi yhteistyöseuransa EBK:n nuorta pelaajaa. Ida Vuorinen ja Ella Koivu tekivät ensiesiintymisensä naisten Ykkösessä ja esittivät kolmannen EBK-pelaajan Forsblomin tavoin heti hyviä otteita. Koivu onnistui debyytissään nopeasti myös maalinteossa. Hän sai 73. minuutilla pelivälineen rangaistusalueen rajalla, väänsi itsensä vapaaksi ja laukoi pallon vasemmalla jalallaan tarkasti takayläkulmaan.

Koivu kruunasi debyyttinsä vielä kymmenen minuuttia myöhemmin iltapäivän toisella osumallaan. Hyökkääjä ehti pystypalloon ennen maalivahti ja pääsi nappaamaan pelivälineen rangaistusalueen kulmalla. Lopulta Koivu pääsi siirtämään pallon puolustajien estelyistä huolimatta helposti tyhjään maaliin.

Kahdeksannen maalin jälkeen Punamustilla oli vielä useita hyviä tilaisuuksia lukemien kaunisteluun, mutta viimeisistä ratkaisuista puuttui vielä terävyyttä. Lukuisista hyvistä paikoista huolimatta lisäosumia ei enää nähty, joten loppulukemiksi kirjattiin 0-8 Punamustien hyväksi. Voiton myötä PK-35 Vantaa vankisti asemaansa Ykkösen kärjessä. Eroa ottelun enemmän pelanneeseen sarjakakkoseen Pihlajamäen PK-35:een on nyt kolme pistettä.

Kokonaisvaltaisesti vahva suoritus

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun päätyttyä erittäin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen. Vieraat ottivat kenttätapahtumat heti hallintaansa ja loi maalintekopaikkoja lähes liukuhihnalta.

– Peli-ilme oli tänään kenties se kaikista tärkein asia. Pallo liikkui, pelaajat liikkuivat ja loimme koko ajan vaarallisia tilanteita. Meillä oli tänään paikkoja vähintään maalimäärän tuplaamiseen eli lukemat olisivat voineet olla vielä paljon rumemmatkin. Ilveksen maalivahti kuitenkin torjui monta tilannetta hyvin ja aika monta keskitystä jäi valitettavasti maalivahdin näppeihin, Väisänen sanoi.

Päävalmentajan mukaan Punamustien pelisuunnitelma onnistui Hervannassa hienosti. Vierasjoukkue osasi iskeä Ilves/2:n heikkouksiin ja vastaavasti pimensi tamperelaisten hyökkäyspelaamisen täysin.

– Taktiikkamme toimi tänään tosi hyvin. Tiesimme miten Ilves/2 pelaa ja pystyimme hyödyntämään sekä laitoja että heidän nousevaa pelaajapakkaansa. Pääsimme sen myötä hyökkäämään usein aika tyhjää kenttää vastaan. Saimme paljon hyviä palloja maalille – alussa etenkin oikealta, mistä teimme avausjaksolla kaksi hienoa maalia. Pelin edetessä pääsimme tilanteisiin hyvin myös vasemmalta, keskeltä ja oikeastaan joka puolelta, Väisänen totesi.

– Ensimmäisellä jaksolla vastustajalla ei ollut minkäänlaisia tilanteita. Toisella jaksolla näkyi, että kaikki pelaajamme halusivat tehdä lisää maaleja ja hyökätä, minkä myötä kenttätasapaino ei ollut ihan paras mahdollinen. Ilves pääsi pariin vaaralliseen vastaiskuun, mutta Sanni hoiti ne tilanteet hyvin maalillaan.

Punamustilla oli sunnuntaina Tampereella mukana kolme yhteistyöseuransa EBK:n pelaajaa. Heistä Forsblom on osoittanut potentiaaliaan jo aiemmin kauden aikana, kun taas Vuorinen ja Koivu tekivät ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan paidassa. EBK-kolmikon lisäksi Väisänen kiitteli myös niin ikään vaihdosta kentälle tulleen Mikaela Frondeliuksen otteita.

– Koko EBK-kolmikko pääsi pelaamaan ja kaikki pelasivat tosi hyvin. Oli loppukauttakin ajatellen tärkeää, että he saivat nyt ensimmäiset minuuttinsa tässä joukkueessa. Se oli tietysti hienoa, että Wilma ja ”Eltsu” onnistuivat myös maalinteossa, Väisänen kehui.

– ”Miksu” meni tänään kentälle tultuaan kärkeen ja pelasi todella hyvän pelin. Häneltä nähtiin paljon hyviä, nopeita käännöksiä sekä hienoja kuljetuksia ja syöttöjä.

Väisäsen mukaan Punamustien sunnuntai-iltapäivän peliesitys lupaa hyvää myös koko loppukautta ajatellen. Pelaajat silmin nähden nauttivat pelaamisesta, mikä heijastui myös tulostaululle.

– Koko joukkue pelasi tänään vahvan pelin. Kaikki pelasivat tasollaan eikä kentällä ollut heikkoja lenkkejä. Pelin jälkeen näki, että pelaajatkin olivat iloisia. Kun asioita tehdään sovitulla tavalla, tämä joukkue pystyy todella hienoon pelaamiseen. Se nähtiin jälleen tänään, Väisänen iloitsi.

– Loimme hienoja tilanteita ja murtauduimme jatkuvasti hyvin rangaistusalueelle. Viimeistelymme olisi toki voinut olla vieläkin tehokkaampaa, mutta 0-8 on tietysti jalkapallossa suurinumeroinen voitto. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin.

Punamustien pelit naisten Ykkösessä jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina 15.9. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen vaasalaisen FC Sportin.

 

Ilves/2 – PK-35 Vantaa 0-8 (0-4)

10´ 0-1 Sanna Saarinen

16´ 0-2 Kira Laurento

29´ 0-3 Anna Vlasoff

44´ 0-4 Sanna Saarinen

52´0-5 Wilma Forsblom

56´ 0-6 Sanna Saarinen (rp.)

73´0-7 Ella Koivu

83´0-8 Ella Koivu

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen (46´ Sanni Solehmainen)

4 Filippa Kilponen

7 Kira Laurento (64´ Ella Koivu)

9 Netta Koso (46´ Wilma Forsblom)

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio (55´ Mikaela Frondelius)

18 Ella Hopponen (63´ Ida Vuorinen)

19 Anna Vlasoff

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

6 Wilma Forsblom

8 Ida Vuorinen

21 Ella Koivu

24 Mikaela Frondelius

30 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Anna Vlasoffin ja nuoren EBK-pelaajan Ella Koivun mietteet 0-8-voitosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com