UUTISET

PK-35 Vantaa hakee Tampereella paluuta voittokantaan

6.9.2019

Punamustien pelit naisten Ykkösessä jatkuvat sunnuntai-iltapäivänä Tampereella. Viime viikonloppuna sarjakauden ensimmäisen pistemenetyksensä kokenut PK-35 Vantaa hakee nopeaa paluuta voittokantaan Ilves/2:n vieraana. Ottelu pelataan sunnuntaina 8.9. klo 13.00 Hervannan keskuskentällä.

PK-35 Vantaa johtaa naisten Ykköstä kerättyään 16 sarjapelistään 46 pistettä. Joukkue on voittanut 15 ottelua ja pelannut yhden tasan. Myös maaliero on vakuuttava 61-4. Eroa sarjakakkoseen on kolme pistettä, mutta PK-35 Vantaa on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Punamustien sarja-avauksesta alkanut hurja voittoputki Ykkösessä katkesi vasta viime viikonloppuna Pohjois-Karjalassa. Kotijoukkue FC Hertta hyödynsi ainoan selkeän maalipaikkansa tehokkaasti ja onnistui varjelemaan omaa maaliaan tehokkaasti. Roosa Toivasen lisäajalla laukoma vapaapotkumaali toi kuitenkin vieraille Joensuusta tärkeän tasapelipisteen lukemin 1-1.

Ilves/2 sen sijaan majailee sarjataulukossa 11. sijalla eli joukkueen sijoitus on putoamisviivan alapuolella. Tupsukorvat ovat keränneet kahdeksan sarjapistettä yhdellä voitolla ja viidellä tasapelillä. Eroa ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla olevaan TuWeen on kuitenkin vain kolme pistettä. Lisäksi turkulaiset ovat pelanneet yhden ottelun tamperelaisia enemmän.

Keltapaitojen ottelut ovat olleet koko sarjan vähämaalisimpia, sillä ryhmän maaliero on 15 – 35. Vaikka Ilves/2 on tehnyt vähän maaleja, vastaavasti sen päästettyjen maalien lukema on selvästi Ykkösen alemman kastin joukkueiden pienin.  Edellisessä sarjaottelussaan joukkue tosin kärsi selkeän 4-0-tappion Haukiputaan Pallon vieraana. Tulevan sunnuntain otteluun Ilves/2 lähtee kaikkiaan kolmen ottelun tappioputkessa, mutta heinäkuun lopussa tamperelaiset väläyttivät iskukykyään venymällä 1-1-kotitasapeliin sarjakolmosta HPS:ää vastaan.

Joukkueiden avauskohtaaminen toukokuussa päättyi Punamustien niukkaan kotivoittoon. PK-35 Vantaa oli Myyrmäessä läpi ottelun niskan päällä, mutta tamperelaiset onnistuivat pitämään lukemat tasaisina. Netta Koson avausjakson lopussa viimeistelemä osuma riitti kuitenkin Punamustille 1-0-voittoon.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet Roosa Bröijer ja Vera Saastamoinen, jotka ovat kumpikin tehtailleet kymmenen maalia. Lisäksi Karoliina Autio on viimeistellyt kahdeksan osumaa. Ilves/2:n maalit ovat jakaantuneet tasaisemmin ja Sanni Ryhänen on ainoa kolmeen osumaan yltänyt pelaaja.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Vilma Väisänen, Tia-Maria Jaakonsaari, Aurora Troberg, Vera Saastamoinen ja Selina Mustajoki. Viime ottelusta sivussa olleet Filippa Kilponen ja Netta Koso sen sijaan palaavat kokoonpanoon.

Rauhallisesti rakentaen tilanteisiin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen tiedostaa, että Ilves/2 on iskukykyinen vastustaja. Toukokuinen kohtaaminen on hyvin muistissa ja Punamustien valmennuksella on tulevasta vastustajasta varsin hyvä ennakkokäsitys.

– Voitimme kotipelimme heitä vastaan vain 1-0. Vaikka meillä oli muutamia hyviä paikkoja lisämaaleihin, Ilves/2 pelasi silloin hyvän pelin. Kyseessä on ennen kaikkea tasainen joukkue. Sieltä ei välttämättä nouse selkeästi yksilöitä esiin, mutta he pelaavat hyvin yhteen. Ilves/2 oli Myyrmäen kohtaamisessa ihan positiivinen ilmestys, Väisänen totesi.

– Ilves/2 pystyi viimeksi pelaamaan lyhyitä syöttöjä, mutta he pelasivat palloja myös linjan taakse. He kykenevät siis monipuoliseen pelaamiseen. Maalipaikoille he eivät kuitenkaan meitä vastaan oikein päässeet. Me sen sijaan saimme tuolloin paljon keskityksiä maalille, mutta maalivahti hoiti hänen alueelleen tulleet pallot hyvin.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa luottaa sunnuntaina jälleen omaan tuttuun pelitapaansa, mutta tiettyjä asioita pitää vielä terävöittää ja parantaa viime otteluun nähden.

– Lähdemme tekemään asioita jälleen sillä tasolla, johon pystymme. Kaikkein tärkeintä on onnistua pelin avaamisessa ja rakentamisessa paremmin kuin viime pelissä. Haluamme luoda enemmän vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Meidän pitää tehdä tietyt asiat sovitusti ja rauhallisesti. Kun saamme tilanteita, meidän pitää olla yhä päättäväisempiä niiden päättämisessä, Väisänen sanoi.

– Vastustajallekin tulee yleensä väistämättä muutama maalipaikka, kuten viime pelissä nähtiin. Meidän pitää olla entistä valmiimpia vastaiskuihin ja huolehdittava kenttätasapainosta paremmin.

Etenkin loukkaantumishuolet ovat verottaneet Punamustien kokoonpanoa syksyä kohden. Tampereelle joukkue saa Väisäsen mukaan kuitenkin pientä helpotusta.

– Saamme nyt kaksi viime pelistä puuttunutta pelaajaa takaisin vahvuuteemme, kun Netta Koso ja Filippa Kilponen ovat jälleen käytettävissä. Tarkoituksenamme on palata viime peliin nähden jälleen tutummille pelipaikoille ja saada sen avulla vähän varmuutta pelaamiseen.

Ilves/2 – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 8.9. klo 13.00 Hervannan keskuskentällä Tampereella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot