BC2A0180

PK-35 Vantaa nousi lisäajalla tasoihin Joensuussa

Punamustien pitkä voittoputki naisten Ykkösessä katkesi lauantai-iltapäivänä Joensuussa. PK-35 Vantaa hallitsi kenttätapahtumia, mutta FCC Hertta venyi kotiyleisönsä edessä 1-1-tasapeliin. Joensuulaisten puolustustaistelu kantoi lähes loppuun asti, mutta vieraat nousivat lopulta lisäajan viime hetkillä tasoihin.

Vierasjoukkue otti kauniin loppukesäisessä Joensuussa heti ohjat käsiinsä ja vei pelin painopisteen heti FC Hertan puolustusalueelle. Ensimmäinen hyvä tilanne nähtiin, kun Sanna Saarinen antoi matalan sivuvapaapotkun maalille ja Roosa Toivanen pääsi yrittämään. Nopeasti lähtenyt laukaus suuntautui kuitenkin maalin ohi.

PK-35 Vantaa sai pelattua paljon palloja rangaistusalueelle, mutta joensuulaisten maalivahti Satu Pitkänen ja puolustajat onnistuivat selvittämään tilanteet. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen ottelun näkyvimpiin hahmoihin lukeutunut Toivanen antoi hyvän noston rangaistusalueelle, mutta Pitkänen torjui Roosa Bröijerin pienestä kulmasta lähteneen yrityksen etualakulmasta. Kymmenen minuuttia myöhemmin Toivanen haki ratkaisua lähes 40 metristä, mutta maalivahti onnistui torjumaan painavan laukauksen kulmapotkuksi.

Vaikka ottelu eteni vahvasti Punamustien komennossa ja joensuulaisten kenttäpuoliskolla, kotijoukkue FC Hertta vastasi 38. minuutilla ottelun ensimmäisestä maalista. Pallo pelattiin nopean vastaiskun päätteeksi Henni Rinkiselle, joka eteni oikealta rangaistusalueelle. Lopulta Rinkinen laukoi pallon näyttävästi tolpan kautta etuyläkulmaan ja vei FC Hertan johtoon. Takaiskuosuma oli vasta sarjakauden neljäs Punamustien verkkoon tehty maali.

PK-35 Vantaa lähti heti jahtaamaan tasoitusosumaa ja sai luotua vielä avausjaksolla kaksi tekopaikkaa. Ensin poikkeuksellisesti keskuspuolustajana pelannut Elina Salmi vapautti Vera Saastamoisen puolittain läpi, mutta Pitkänen koppasi pienestä kulmasta lähteneen laukauksen. Hetkeä myöhemmin Karoliina Autio tarjoili pallon rangaistusalueelle Saastamoiselle, joka kääntyi nopeasti ja laukoi, mutta veto painui maalin yli. Tauolle lähdettiin siis FC Hertan 1-0-johtolukemissa.

Toinen jakso noudatti varsin samanlaista käsikirjoitusta kuin pelin ensimmäinen puolisko. Vieraat pääsivät sujuvasti hyökkäyskolmannekselle, mutta rangaistusalueelle murtautuminen tuotti ajoittain haasteita. PK-35 Vantaa pääsi antamaan keskityksiä maalille ja sai paljon sekä kulma- että vapaapotkuja, mutta keskityksistä puuttui hieman tarkkuutta ja viimeisistä suorituksista kaivattua terävyyttä.

Tauon jälkeen Punamustien tilanteet olivat hetkellisesti vähissä, mutta tunnin täytyttyä maalipaikkoja alkoi jälleen syntyä tasaisempaan tahtiin. Ensin Saarisen vapaapotku päätyi maalivahdin käsiin ja hetkeä myöhemmin joensuulaispuolustaja ehti viime hetkillä purkamaan Toivasen antaman matalan vapaapotkun maalin edustalta.

Loppua kohden paine kasvoi yhä suuremmaksi ja etenkin Punamustien erikoistilanteet olivat vaarallisia. Bröijer antoi hyvän vapaapotkun maalin edustalle ja vaihdosta kentälle tullut nuori EBK-pelaaja Sinna Suuriniemi puski pallon rangaistuspilkun kohdalta yli maalin. Hetkeä myöhemmin Aution terävä laukaus rangaistusalueen rajalta painui vain hieman ohi maalin.

Toisella jaksolla kentälle vaihdetut Suuriniemi ja Sanni Solehmainen toivat lisää tuoreita jalkoja ja virtaa kentälle. FC Hertta sen sijaan alkoi silmin nähden väsyä Punamustien painostuksessa, mutta joensuulaiset taistelivat uhrautuvasti loppuun asti. Paineen kasvaessa pallo pomppi muutamaan otteeseen vaarallisesti maalin edustalla, mutta Pitkänen koppasi Anna Vlasoffin läheltä tulleen yrityksen. Kira Laurennon laukaus sen sijaan painui eteen ehtineen puolustajan kautta kulmapotkuksi. Tasoitus oli todella lähellä etenkin 87. minuutilla, kun Autio pääsi puskemaan lähietäisyydeltä kulmapotkutilanteesta. Hienon ottelun FC Hertan maalilla pelannut Pitkänen venyi kuitenkin näyttävään torjuntaan. Myös Saarinen laukaus pysähtyi  eteen heittäytyneeseen puolustajaan.

Punamustien painostus tuotti lopulta tulosta lisäajan kolmannella minuutilla. PK-35 Vantaalle tuomittiin vapaapotku noin 25 metristä ja läpi ottelun näkyvässä roolissa ollut Toivanen asettui pallon taakse. Toivasen voimakas laukaus painui vastustamattomasti maalivahdin yli verkon perukoille ja nosti vieraat viime hetkillä tasoihin.

Voittomaalin jahtaamiseen aika ei kuitenkaan enää riittänyt, sillä erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi heti tasoituksen jälkeen. Pistejaon myötä Punamustien 15 ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki Ykkösessä katkesi, mutta joukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ainoana tappiottomana joukkueena.

”Peruspelaaminen ei ollut totutulla tasolla”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Joensuussa ei nähty joukkueelta parasta mahdollista suoritusta. Punamustien peli ei missään vaiheessa asettunut täysin raiteilleen.

– Emme saaneet peruspeliämme totutulle tasolle. Se näkyi etenkin siinä, että emme pystyneet tekemään haluttuja asioita ja luomaan ylivoimia. Saimme siitä huolimatta etenkin pelin alussa ja lopussa monta hyvää maalipaikkaa, mutta terävyys ja päättäväisyys eivät olleet aivan parhaimmillaan ratkaisevissa tilanteissa, Väisänen totesi.

– FC Hertta pääsi avausjaksolla puolustuspäässä vähän liian helpolla. Oioimme jotain asioita ja pelasimme palloja hieman vaikeisiin paikkoihin. Emme oikein löytäneet kunnon rytmiä, jolla olisimme pystyneet kunnolla jauhamaan tuttua peliämme.

Toisella jaksolla vieraat pyrkivät luomaan kasvavaa painetta joensuulaisten maalille ja muutti myös peliryhmitystään sen mukaisesti.

– Kun siirryimme pelin loppupuolella kahteen kärkipelaajaan, aloimme pelata hieman suoraviivaisemmin. Saimme enemmän ja palloja maalille, mutta keskitysten laatu ei tänään ollut ihan riittävää, Väisänen sanoi.

Myös Väisäsen valmentajapari Pasi Jaakonsaari oli samoilla linjoilla. Hänen mielestään Punamustien pelaamisessa näkyi samoja ongelmakohtia viikon molemmissa otteluissa.

– Pallollinen pelaamisemme oli jo tiistain kärkipelissä vähän vaikeaa ja sama jatkui tänään. Emme kyenneet tekemään asioita vaaditulla tasolla ja lisäksi meiltä puuttui kärsivällisyyttä. Haimme liian usein vähän hätäisiä ratkaisuita. Kokonaisvaltainen pelaamisemme ei ollut ihan mallillaan ja laadukkaita maalipaikkoja oli liian vähän, Jaakonsaari tiivisti.

Vaikka lopputulos oli Punamustille pettymys, Väisänen oli tyytyväinen siihen, että joukkueen kärsivällisyys palkittiin lopulta ja vieraat onnistuivat nousemaan loppuhetkillä tasoihin.

– Pelaajat uskoivat koko ajan tasoitukseen ja halusivat tehdä sen maalin.  Vastustaja sen sijaan hyytyi pahasti ja joutui valumaan todella syvälle.  Meillä oli paikkoja koko ajan enemmän ja saimme etenkin erikoistilanteista vaarallisia tilanteita. Onneksi saimme vielä lopussa sen suoran vapaapotkun ja Roosa teki hienon tasoitusmaalin. Tasoitus oli pelitapahtumiin nähden vähintään ansaittu.

PK-35 Vantaan pitkä voittoputki katkesi, mutta Väisänen muistutti, että pitkässä sarjassa jokainen piste on tärkeä. Joukkue ei jää murehtimaan pistemenetyksiä, vaan suuntaa katseet nopeasti jo ensi viikonlopun otteluun.

– Tämä ei ollut meille helpoin mahdollinen peli, mutta saimme sentään pisteen. Uskon, että yhdelläkin pisteellä voi olla loppukaudesta vielä suuri merkitys, Väisänen sanoi.

– Nyt se ensimmäinen pistemenetys on koettu, joten meidän ei tarvitse enää miettiä sitä. Meidän pitää vain keskittyä tuleviin peleihin ja toteuttaa niitä asioita, jotka osaamme.

Punamustien pelit naisten Ykkösessä jatkuvat ensi viikon sunnuntaina 8.9. Ilves/2:n vieraana Tampereella. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran 15.9., jolloin vieraaksi saapuu vaasalainen FC Sport.

 

FC Hertta – PK-35 Vantaa 1-1 (1-0)

38´ 1-0 Henni Rinkinen

90+3´ 1-1 Roosa Toivanen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

7 Kira Laurento

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio

18 Ella Hopponen

19 Anna Vlasoff

24 Mikaela Frondelius (54´ Sinna Suuriniemi)

25 Vera Saastamoinen (70´ Sanni Solehmainen)

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

6 Sinna Suuriniemi

30 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Videolla päävalmentaja Jari Väisäsen mietteet 1-1-vierastasapelistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com