UUTISET

PK-35 Vantaa vei punamustan kärkipelin nimiinsä

28.8.2019

Punamustien voittoputki naisten Ykkösessä venyi tiistai-iltana jo viidentoista ottelun mittaiseksi. PK-35 Vantaa palasi sarjatauolta voitokkaasti, kun se kaatoi Pihlajamäen PK-35:n kärkiottelussa lukemin 1-0.

Kotijoukkue aloitti ottelun hyvin ja otti pelin alussa ohjia itselleen. Ensimmäinen hyvä maalipaikka nähtiinkin jo seitsemännellä minuutilla, kun Aurora Troberg pääsi keskittämään oikealta laidalta. Keskitys tavoitti joukkueen kapteenin Sanna Saarisen, jonka pusku suuntautui kuitenkin hyvästä paikasta ohi maalin.  Punamustien keskitykset tuottivat avausjakson puolivälissä myös toisen hyvän tilanteen, mutta pihlajamäkeläisten maalia vartioinut Tanja Kotoaro ehti palloon niukasti ennen Netta Kosoa ja tilannetta seurannut Ella Hopposen laukaus karkasi maalin yli.

PK-35 Vantaan hyvän alun jälkeen peli tasoittui ja myös vierasjoukkue pystyi ajoittain liikuttamaan palloa hyvin. Todella hyvät maalipaikat jäivät kuitenkin molemmissa päissä vähiin. Vieraiden Anita Abu pääsi kertaalleen laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta veto suuntautui sivuverkkoon.

PK-35 Vantaa siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon juuri ennen taukoa 44. peliminuutilla. Koso pelasi nopean hyökkäyksen päätteeksi pallon oikeaan laitaan Hopposelle, joka tarjoili suoraan juoksusta hienon keskityksen maalin edustalle. Vieraiden maalivahti ei aivan ehtinyt palloon ja Vera Saastamoinen pääsi siirtämään pelivälineen lähietäisyydeltä tyhjään maaliin.

Kotijoukkue oli lähellä toista osumaa vain minuuttia myöhemmin, kun Punamustille tuomittiin vapaapotku hyvästä paikasta. Sanna Saarinen pelasi oivaltavan syötön Netta Kosolle, joka laukoi terävästi pienestä kulmasta, mutta vasemman jalan laukaus kolahti takatolppaan. Pihlajamäkeläiset selvisivät säikähdyksellä ja tauolle lähdettiin PK-35 Vantaan 1-0-johtolukemissa.

Avausjakson ikävämpiin tapahtumiin lukeutui jälleen pariin otteeseen nopeuttaan väläyttäneen Aurora Trobergin loukkaantuminen. Hän joutui jättämään kentän jo ennen taukoa ja Wilma Forsblom vaihdettiin hänen tilalleen avausjakson lopussa.  Nuori Forsblom suoriutui haastavassa paikassa tehtävästään hyvin ja esitti lupaavia otteita Punamustien keskikentällä.

PK-35 Vantaa aloitti myös jälkimmäisen jakson pirteästi. Johdon tuplaaminen oli pian tauon jälkeen lähellä näyttävän kulmapotkukuvion seurauksena. Saarinen antoi hyvän pallon etutolpalle ja Koso jatkoi sen kantapäällään maalin edustalle. Saastamoinen yritti akrobaattista viimeistelyä päänsä yli, mutta laukaus leijaili niukasti yli maalin.

Myös vieraille avautui hieman onnekkaastikin todella hyvä tilaisuus maalintekoon. Jälleen hienon ottelun Punamustien alakerrassa pelannut Roosa Toivanen liukastui liukkaalla kentällä ja Abu pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan takaa. Kotijoukkueen maalia vartioinut Velma Oikarinen venyi kuitenkin näyttävään torjuntaan ja sai nostettua laukauksen riman yli. Hetkeä myöhemmin maalinteko oli lähellä myös toisessa päässä, kun Toivanen pääsi puskemaan kulmapotkutilanteessa voimalla, mutta pusku painui ohi maalin.

PK-35 Vantaan kokemus kovista ja tiukoista peleistä alkoi näkyä yhä selkeämmin pelin loppua kohden. Kotijoukkue piti palloa rauhallisesti ja turvasi onnistuneesti johtoaan. Vierailijoilta ei löytynyt eväitä murtautua maalintekopaikoille, joten ratkaisuja haettiin lähinnä keskityspallojen kautta. Yhtä vaarallista kulmapotkua lukuun ottamatta PK-35 Vantaan puolustajat ja hyvän ottelun pelannut Oikarinen onnistuivat kuitenkin selvittämään tilanteet varmaotteisesti. Saastamoisen osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi, joten PK-35 Vantaa vei punamustan kärkiottelun nimiinsä lukemin 1-0.

Kolmen pisteen myötä PK-35 Vantaa nousi kuukauden mittaisesta sarjapelitauostaan huolimatta heti takaisin Ykkösen piikkipaikalle. Piste-eroa Pihlajamäen PK-35:een on kaksi pistettä, mutta PK-35 Vantaalla on vielä kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Ottelun PK-35 Vantaa enemmän pelanneeseen HPS:ään eroa on viisi pistettä.

Kokemus näkyi ratkaisuhetkillä

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan täysi kolmen pisteen potti oli tiistai-illan ottelun olennaisin asia. Voitto vankisti entisestään Punamustien asemaa Ykkösen piikkipaikalla.

– Tulos oli tänään tärkein asia. Tiesimme tämän olleen nousutaistoa ajatelleen tärkeä ottelu, joten voitto oli tietysti pääasia, Väisänen tiivisti.

Päävalmentajan mukaan Pihlajamäestä saapunut vastustajasi tarjosi kotijoukkueelle Myyrmäessä kelpo vastuksen. Ratkaisevat erot syntyivät kuitenkin hyökkäys- ja puolustuskolmanneksuen pelaamisesta.

– Aloitimme pelin hyvin ja saimme heti keskityksistä muutaman hyvän maalipaikan. Hyvän alkumme jälkeen peli alkoi kuitenkin hieman tasoittua. Vastapuolikin pystyi ajoittain pitämään palloa ihan hyvin keskialueella, mutta muutamaa laukausta lukuun ottamatta emme päästäneet heitä todella vaarallisille maalintekopaikoille, Väisänen sanoi.

– Kokonaisuudessaan avausjakso oli melko tasaista pelaamista. Saimme muutamia hyviä keskityksiä maalille, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä kunnolla. Ennen taukoa teimme kuitenkin hienon maalin ja olimme heti perään lähellä vielä toistakin osumaa.

Väisänen kiitteli etenkin PK-35 Vantaan puolustuslinjan sekä maalivahti Velma Oikarisen pelaamista. Joukkue antoi jälleen väkevän näytön siitä, miksi se ei ole päästänyt Ykkösessä takaiskumaaleja sitten toukokuun.

– Vastustaja sai luotua ihan hyvää painetta ja pelasi palloja maalille, mutta Velma ja puolustajat selvittivät ne tilanteet hyvin. Hoidimme keskityspallot mallikkaasti ja estimme heitä pääsemästä pelaamalla rangaistusalueelle. He pääsivät pariin otteeseen hyvin puolustuslinjamme eteen, mutta eivät kuudentoista rajaa pidemmälle, Väisänen kertasi alakerran onnistumisia.

– Puolustuksemme osoitti jälleen vahvuutensa. He hoitivat keskityspallot, 1v1-tilanteet ja estivät vastustajaa pääsemästä maalipaikoille. Kaiken kaikkiaan alakertamme onnistui jälleen erittäin hyvin. Lisäksi Velma teki yhden huipputorjunnan, pelasi jalalla mallikkaasti ja nappasi keskitykset todella varmasti.

Puolustuspään hyvien otteiden lisäksi Väisänen nosti esiin vaihdosta kentälle tulleen, vasta 15-vuotiaan Wilma Forsblomin pirteät otteet. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin harmitteli Trobergin loukkaantumista.

– ”Auru” pääsi jälleen pariin otteeseen esittämään nopeuttaan. Hänen loukkaantumisensa oli todella harmillinen. Wilma tuli hänen tilalleen kovassa paikassa ja suoriutui tehtävästään mallikkaasti. Hän osoitti pystyvänsä pelaamaan näitä pelejä tosi hyvin.

Väisäsen mukaan Punamustien pelaamisesta löytyi kärkiottelussa paljon epäkohtia, joita pyritään parantamaan tulevissa otteluissa. Pelaajien vahva rutiini riitti kääntämään pelin kotijoukkueen eduksi.

– Prässipelaamisemme ei toiminut tänään kunnolla. Lisäksi keskialueen kaksinkamppailutilanteissa pallot pomppivat vähän liikaa vastustajalle ja teimme myös pelin avaamisesta itsellemme vähän liian vaikeaa, Väisänen totesi.

– Kokemus näkyi tänään kentällä tietyissä tilanteissa. Pidimme vastustajan hyvin poissa maalipaikoilta ja kolmeen pisteeseen voimme tietysti olla tyytyväisiä..

Punamustien pelit naisten Ykkösessä jatkuvat jo lauantaina vierasottelulla joensuulaista FC Herttaa vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran 15.9., jolloin vieraaksi saapuu vaasalainen FC Sport.

 

PK-35 Vantaa – PK-35 1-0 (1-0)

44´ 1-0 Vera Saastamoinen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

7 Kira Laurento

9 Netta Koso (82´ Karoliina Autio)

13 Sanna Saarinen

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen (60´ Elina Salmi)

19 Anna Vlasoff

22 Aurora Troberg (41´ Wilma Forsblom)

25 Vera Saastamoinen

26 Roosa Toivanen

 

Vaihtopelaajat:

6 Wilma Forsblom

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio

24 Mikaela Frondelius

30 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Vera Saastamoisen ja Velma Oikarisen mietteitä voitokkaasta kärkipelistä

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot