PK 35 Vantaa – PK 35, Instagram

Tiistaina punamusta kärkiottelu Myyrmäessä

Myyrmäessä pelataan tiistai-iltana naisten Ykkösen kärkiottelu. Kaikki sarjapelinsä voittanut PK-35 Vantaa saa vieraakseen vain kaksi pistemenetystä kokeneen Pihlajamäen PK-35:n, joten luvassa on todellinen punamusta jalkapalloilta. Ottelu pelataan huomenna tiistaina 24.9. klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa pääsee jälleen kuukauden tauon jälkeen sarjapelien makuun, sillä elokuussa joukkue on pelannut toistaiseksi vain Suomen Cupia ja naisten Mestarien liigan karsintoja. Viimeisimmässä ottelussaan se kaatoi kolmea sarjaporrasta alempana pelanneen FC Loviisan seurahistoriallisen suurin 1-17-numeroin.

Ykkösessä PK-35 Vantaa on voittanut kaikki 14 sarjapeliään vakuuttavalla maalierolla 59-3. Puolustuspelin onnistumista kuvaa hyvin sekin, että Punamustien verkkoon ei ole tehty Ykkösessä maaliakaan sitten toukokuun lopun. Edellisessä sarjapelissään PK-35 Vantaa kaatoi PKKU:n Myyrmäessä lukemin 3-0.

Pihlajamäen PK-35 pelaa niin ikää hyvää sarjakautta. Joukkue on voittanut 16 ottelustaan 14, pelannut Turun Weikkojen vieraana tasan ja kärsinyt vain yhden tappion PK-35 Vantaata vastaan. Myös pihlajamäkeläisten maaliero 61-9 on hyvää luokkaa. Edellisessä sarjapelissään lauantaina PK-35 kaatoi Turun Weikot kotonaan selvin numeroin 6-0.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo alkukaudesta kolmannella sarjakierroksella. Silloin PK-35 Vantaa haki Pihlajamäestä rutiininomaisen 1-3-vierasvoiton. Osumista vastasivat Vilma Väisänen, Roosa Bröijer ja Netta Koso. Pihlajamäkeläisten ainokaisen viimeisteli Venla Mäkelä.

PK-35 Vantaan kuluvan sarjakauden paras maalintekijä on ollut kymmenen maalia tehtaillut Roosa Bröijer. Lisäksi Vera Saastamoinen on osunut yhdeksän ja Karoliina Autio kahdeksan kertaa. Pihlajamäen PK-35:n tehot sen sijaan ovat jakaantuneet vieläkin selkeämmin kolmen pelaajan harteille. Kymmenen maalin rajan ovat ylittäneet Amanda Rantanen, Mette Barck ja Anita Abu, joka johtaa Ykkösen maalipörssiä 15 osumallaan.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on kärkiottelun alla hyvä. Ottelusta ovat sivussa varmuudella vain Vilma Väisänen ja Tia-Maria Jaakonsaari. Lisäksi Roosa Bröijerin pelaaminen on vielä epävarmaa. Punamustien yhteistyöseuran EBK:n Wilma Forsblom sen sijaan tulee tiistaina mukaan kokoonpanoon.

Paluu sarja-arkeen

Punamustien edellisestä Ykkösen pelistä on ehtinyt vierähtää jo kuukausi. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue lähtee jälleen innolla jatkamaan sarjakautta. Hän toivoo, että kansainvälisten pelien opit näkyvät syksyllä myös kotimaan kentillä.

– Meillä on ollut vähän taukoa sarjapeleistä, joten nyt on tärkeää päästä takaisin sarjarytmiin. Pääsimme pelaamaan Mestarien liigassa kovia pelejä ja pyrimme säilyttämään samanlaisen tekemisen nyt loppusyksyn aikana, Väisänen sanoi.

– Vaikka hävisimme päätösottelun BIIK Kazygurtille, pelasimme silloin yhden kauden parhaista peleistämme. Siinä mielessä jatkamme sarjapelejä ihan hyvällä fiiliksellä.

PK-35 Vantaa vei huhtikuun lopussa pelatun edellisen kohtaamisen nimiinsä maalein 1-3. Väisäsen mielestä sarjakauden alkumetreillä käydystä kohtaamisesta ei kannata tehdä liian suuria johtopäätöksiä, mutta hänen mukaansa molemmilla joukkueilla oli Pihlajamäessä hyvät hetkensä.

– Keväällä Pihlajamäessä aloitimme hyvin. Vastustaja pelasi kuitenkin ulosajosta huolimatta pelin loppupuolella hyvin ja pääsivät tekemään yhden maalin. Meidän pelaamisemme vähän loppui 0-3-johdossa, joten tällä kertaa ei saa käydä samalla tavalla, Väisänen painotti.

– Huhtikuussa kausi oli vasta alussa ja vähän vielä haimme joukkueen pelaamista. Olemme menneet siitä eteenpäin, joten toivottavasti pystymme nyt vahvempaan pelaamiseen.

Kuntarajan eteläpuolelta ponnistava vastustaja on PK-35 Vantaalle jo varsin tuttu. Väisäsen mukaan vastaan asettuu yksi Ykkösen tasokkaimmista joukkueista.

– Tunnemme vastustajan aika hyvin ja olemme nähneet heidän pelejään. Kuten sarjataulukostakin voi päätellä, vastassa on hyvä joukkue. Heillä ei ole juurikaan heikkoja lenkkejä ja vastaavasti heiltä löytyy muutama hyvä yksilö, joiden kanssa meidän pitää olla tarkkoina, Väisänen sanoi.

– ”Pihliksen” joukkue pyrkii aloitteelliseen pelaamiseen. He yrittävät avata ja rakentaa, mutta pystyvät myös laittamaan hyviä palloja linjan taakse. Meidän pitää pyrkiä eliminoimaan ne mahdollisimman tehokkaasti.

Väisäsen mukaan Punamustilta löytyy selkeät aseet Pihlajamäen ryhmän kaatamiseen. PK-35 Vantaan tutulla kotikentällä pelaaminen tuo peliin pienen lisämausteen kevään kohtaamiseen nähden.

– Myyrmäen iso kenttä on meille arvokas asia. Meidän pitää hyödyntää kentän koko mahdollisimman hyvin ja hyökätä monipuolisesti eri sektoreilta. Todennäköisesti pääsemme myös käyttämään nopeita pelaajiamme hyväksemme ja pelaamaan ajoittain hieman totuttua nopeammin.

PK-35 Vantaa – PK-35 pelataan huomenna tiistaina 27.8. klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com