BC2A8073

PK-35 Vantaa kohtaa Suomen Cupissa FC Loviisan

Punamustien katseet kääntyvät Mestarien liigan jälkeen nopeasti kotimaisiin koitoksiin ja viikonloppuna jatkuvaan Suomen Cupiin. PK-35 Vantaa matkustaa Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa FC Loviisan vieraaksi. Ottelu pelataan sunnuntaina 18.8. klo 18.30 Loviisan urheilukentällä.

PK-35 Vantaa kärsi heinäkuun lopussa niin kutsutulla Superkierroksella 0-1-tappion FC Hongalle. Suomen Cupin eriskummallisen kilpailujärjestelmän myötä joukkueen pelit kuitenkin jatkuvat syksyn kierroksilla. Superkierroksen kymmenen voittajaa etenivät suoraan talvella pelattavaan lohkovaiheeseen, mutta kaksi viimeistä lohkovaihepaikkaa ratkotaan vielä syksyn aikana. Lohkovaiheeseen päästäkseen Punamustien pitäisi selvittää vielä kolme ottelukierrosta.

PK-35 Vantaa lähtee Suomen Cupiin mukavista lähtökohdista, sillä joukkue johtaa naisten Ykköstä voitettuaan kaikki 14 sarjapeliään vakuuttavalla maalierolla 59-3. Tiistaina päättyneissä Mestarien liigan karsinnoissa PK-35 Vantaa voitti kaksi kolmesta ottelustaan, mutta jatkopaikka jäi tällä kertaa haaveeksi kazakstanilaisen BIIK Kazygurtin oltua pykälän vahvempi päätöskierroksen ratkaisupelissä.

Punamustien valmistautumisaika Suomen Cupin otteluun jää varsin lyhyeksi, sillä joukkueen elokuu on ollut kiireinen. Mestarien liigassa PK-35 Vantaa pelasi Tallinnassa kolme ottelua kahdeksaan päivään ja palasi kotimaahan vasta keskiviikkoaamuna. Sen jälkeen joukkue on pyrkinyt palautumaan raskaan viikon rasituksesta.

FC Loviisa kärsi Suomen Cupin Superkierroksella selvänumeroisen 0-12-kotitappion liigajoukkue Jyväskylän Pallokerholle. Sarjapelinsä FC Loviisa pelaa tällä kaudella naisten Nelosessa, jossa pelataan erillinen kevät- ja syyskausi. Kevätkauden päätteeksi lohkot sekoitetaan ja joukkueet jaetaan niihin sarjamenestyksensä perusteella. FC Loviisa pelasi hyvän kevätpuoliskon ja jatkaa nyt pelejään Nelosen nousulohkossa.

Kevätkaudella FC Loviisa sijoittui lohkossaan toiseksi I-HK:n jälkeen. Joukkueet olivat tasapisteissä, mutta maaliero kallisti vaakakupin itävantaalaisten puolelle. Loviisalaisten maaliero 26-7 kertoi kuitenkin kevätkauden onnistuneesta puolustuspelaamisesta.

Syksyn nousulohkossa FC Loviisa on ehtinyt pelaamaan kolme ottelua, joista se on voittanut kaksi ja hävinnyt yhden. Joukkueella on siis hyvät mahdollisuudet päättää kautensa sarjanousuun Kolmoseen. Edellisessä sarjapelissään Nelosessa FC Loviisa kaatoi FC Espoo Unitedin vieraissa selkein lukemin 0-6.

PK-35 Vantaan kuluneen sarjakauden tehokkain maalintekijä on ollut kymmenen maalia viimeistellyt Roosa Bröijer. Lisäksi Vera Saastamoinen on osunut yhdeksän kertaa ja Karoliina Autio kahdeksaan otteeseen. Autio oli kahdella osumallaan myös Punamustien tehokkain maalintekijä Mestarien liigassa. FC Loviisan tehopelaajia sen sijaan ovat olleet kuusi sarjamaalia tehtailleet Wilma Huhtanen ja Lina Kiljander.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella loukkaantunut Vilma Väisänen sekä Vera Saastamoinen ja Selina Mustajoki.

Mestarien liigasta Loviisaan

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkueen viime päivät ovat kuluneet pääosin Mestarien liigan rasituksesta palautumiseen. Hän uskoo, että sunnuntai-iltana Loviisassa nähdään jälleen iskukykyinen vierasjoukkue.

 – Meillä on takana sekä fyysisesti että henkisesti todella raskas viikko. Kotiin palattuamme olemme nyt pystyneet vähän huilaamaan ja pitämään muutaman vapaapäivänkin. Olemme saaneet pieniä kolhuja selätettyä ja palattua normaaliin elämänrytmiin. Toivottavasti olemme sen myötä taas valmiina tuleviin tärkeisiin koitoksiin, Väisänen sanoi.

– Meillä on nyt Mestarien liigan jälkeen kaksi tapahtumaa takana. Pelaajat ovat olleet mukana ihan pirteällä mielellä ja kevyellä jalalla. Nyt on tärkeää, että hoidamme palautumisen loppuun asti kunnolla ennen sunnuntain peliä. Muutamilla pelaajilla on pieniä vammoja, mutta toivottavasti ne eivät estä pelaamista.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa on Suomen Cupissa mukana tosissaan ja tuttuun tapaan korkein tavoittein. Lohkovaiheeseen selviytyminen on joukkueelle selkeä päämäärä.

– Emme ole Suomen Cupissa huviksemme mukana. Tavoitteenamme on ilman muuta päästä lohkovaiheeseen. Se on liiganousun ohella yksi päätavoitteistamme, Väisänen korosti.

– Ensimmäisessä pelissä FC Honka oli lukemin 0-1 parempi, joten nyt meidän pitää pelata nämä tulevat pelit kunnialla alta pois. Cupin pelit ovat aina yksittäisiä pelejä, joihin pitää keskittyä huolella eikä voi lainkaan aliarvioida vastustajaa.

Punamustien sunnuntain vastustaja pelaa useampaa sarjaporrasta alempana, joten FC Loviisalle tällaiset pelit ovat harvinaista herkkua. Väisänen uskoo sen näkyvän myös kentällä ylimääräisenä intona ja latauksena.

– FC Loviisalla on varmasti kova into näyttää hallitsevaa Suomen mestaria ja Mestarien liigan joukkuetta vastaan. Olemme varmasti erilainen vastustaja kuin yksikään heidän aiemmin kohtaamistaan joukkueista. Vastaan tulee varmasti innokas joukkue, joten meidän pitää vain pelata omaa varmaa peliämme eikä sortua aliarvioimiseen.

FC Loviisa – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 18.8. klo 18.30 Loviisan urheilukentällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com