PK 35 Vantaa – FC Honka, Instagram

PK-35 Vantaa saa Suomen Cupissa vieraakseen FC Hongan

Punamustien neljän ottelun mittainen kotipeliputki huipentuu tiistai-iltana Suomen Cupin otteluun. Naisten Ykköstä puhtaalla pelillä johtava PK-35 Vantaa saa niin kutsutun Superkierroksen ottelussa vieraakseen espoolaisen FC Hongan. Ottelu pelataan tiistaina 30.7. klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Naisten Suomen Cup pelataan nyt toista kertaa uudessa muodossaan. Cup-kausi potkaistaan loppukesästä ja se huipentuu kesällä 2020 pelattavaan loppuotteluun. Kilpailu käynnistyy pudotuspelimuotoisesti ja loppukesän ja syksyn pelien myötä seulotaan 12 joukkuetta talvikaudella pelattavaan, cup-perinteestä poikkeavaan lohkovaiheeseen.

Myös tiistaina käynnistyvä ”superkierros” lukeutuu nykyisen cup-mallin kummallisuuksiin. Muut kierroksen otteluparit pelataan perinteisellä cup-kaavalla, mutta liigajoukkueiden ottelupareissa sovelletaan erikoisempaa menettelyä. Liigajoukkueiden otteluista voittajat nimittäin etenevät suoraan talven lohkovaiheeseen ja häviävät jatkavat cupin karsintakierroksien pelaamista syyskaudella. Näin ollen kumpikaan joukkueista ei vielä tiistaina putoa Suomen Cupista, mutta suora lohkovaihepaikka on varmasti molemmille houkutteleva kannustin.

PK-35 Vantaa on edennyt naisten Ykkösessä vakuuttavasti voitosta voittoon. Se on voittanut kaikki 14 sarjapeliään maalierolla 59-3, joten peli on toiminut sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Viime torstaina joukkue kaatoi PKKU:n Myyrmäessä lukemin 3-0. Punamustien osumista vastasivat Sanna Saarinen, Tia-Maria Jaakonsaari sekä Vera Saastamoinen.

FC Honka sen sijaan majailee pääsarjassa toisena. Se on kerännyt 15 ottelustaan 32 pistettä yhdeksällä voitolla ja viidellä tasapelillä. Tappion espoolaiset ovat kärsineet vain kertaalleen. Lauantaina FC Honka haki tärkeät pisteet Alavetelistä kaadettuaan IK Myranin vieraissa lukemin 1-2. Tapiolalaisten osumista vastasivat Kaisla Karppinen ja Riikka Hannula.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa viimeksi viime kaudella pääsarjassa. Tuolloin Myyrmäessä pelattiin kahdesti 1-1-tasapeli ja Tapiolasta PK-35 Vantaa haki 0-1-vierasvoiton.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehopelaaja on ollut jo kymmenen sarjapeliosumaa viimeistellyt Roosa Bröijer. Lisäksi Vera Saastamoinen on tehtaillut yhdeksän maalia ja Karoliina Autio on yltänyt kahdeksaan osumaan. FC Hongan tehokkain maalintekijä sen sijaan on ollut kuusi sarjaosumaa tehtaillut Riikka Hannula.

Punamustien kokoonpanosta on varmuudella sivussa ainoastaan Vilma Väisänen. Viime ottelusta sivussa olleet Ella Hopponen ja Netta Koso sen sijaan palaavat jälleen kokoonpanoon.

Kova peli sopivaan ajankohtaan

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan tuleva cup-ottelu on otettu joukkueen sisällä hyvin vastaan. FC Hongan kohtaaminen on hyvää vaihtelua Ykkösen sarjapeleihin nähden.

– Jo ennen arvontoja toivoimme saavamme vastaan jonkun liigan kärkijoukkueista. Kova cup-vastustaja sopii meille todella hyvin tähän väliin. Tämä peli valmistaa meitä hyvin myös ensi viikolla alkaviin Mestarien liigan karsintoihin, Väisänen sanoi.

– Suomen Cup on meille tärkeä kilpailu, joten haluamme panostaa siihen mahdollisimman paljon. Meille on arvokasta saada myös kotimaan kentillä tällaisia kovempia pelejä.

Väisäsen mukaan Myyrmäessä vierailee iskukykyinen espoolaisjoukkue. Hänen mukaansa kovempi vastustaja vaatii myös Punamustilta tasonnostoa pienissä asioissa.

– Kyseessä on nuori joukkue, joka on kuitenkin pystynyt tasaisesti hyviin suorituksiin ja onnistunut hankkimaan pisteitä. He pelaavat tällä hetkellä vahvaa kautta. FC Honka pelasi hiljattain esimerkiksi HJK:ta vastaan tasaisen pelin, jonka kumpi tahansa olisi voinut voittaa, Väisänen tuumi.

– FC Honka on tähän mennessä kovin kesän aikana kohtaamamme naisjoukkue, joten pelistä tulee varmasti erilainen kuin sarjapeleistämme. Nyt meidän pitää pystyä vastaamaan paremmin fyysisyyteen, tiukkaan puolustamiseen ja parempaan 1v1 –pelaamiseen.

PK-35 Vantaa luottaa myös tiistai-illan ottelussa omaan tuttuun pelitapaansa. Väisäsen mukaan joukkue valmistautuu FC Hongan kohtaamiseen luottavaisin mielin ja myös pienet loukkaantumishuolet ovat hiljalleen helpottamassa.

– Tärkeintä on, että pystymme säilyttämään otteissamme tutun rentouden ja jatkamme siitä, mihin olemme parhaimmillamme sarjapeleissä pystyneet. Jos onnistumme siinä, meillä on hyvät lähtökohdat peliin, Väisänen tiivisti.

– Ella Hopponen ja Netta Koso palaavat kokoonpanoon, ja myös pienestä vaivasta kärsinyt Kira Laurento on toivottavasti jo käytettävissä.

Suomen Cupin ottelu PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan tiistaina 30.7. klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.