IMG 20190725 WA0012

Punamustat puhtaalla pelillä sarjapelitauolle

PK-35 Vantaa venytti voittoputkensa naisten Ykkösessä jo 14 ottelun mittaiseksi, kun PKKU taipui helteisessä Myyrmäessä lukemin 3-0. PKKU tarjosi kotijoukkueelle kelpo vastuksen, mutta Punamustien vahva rutiini riitti selvänumeroiseen voittoon.

Kotijoukkue aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Vera Saastamoinen riisti pelivälineen vierailta ja tarjoili hyvän pystysyötön Sanna Saariselle. Hän eteni hyvin puolustajan ohi rangaistusalueen rajalle ja laukoi pallon juoksusta taka-alakulmaan. Osuma oli Saariselle kauden ensimmäinen.

Kokonaisuudessaan torstai-illan ottelu noudatti selkeää kaavaa. PK-35 Vantaa piti palloa, rakensi rauhassa hyökkäyksiään ja juoksutti vieraitaan. PKKU sen sijaan puolusti tiiviisti, prässäsi tilanteen tullen ylhäältäkin ja odotti tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Keravalaiset pääsivätkin muutamaan otteeseen orastavan vaarallisiin hyökkäyksiin, mutta Punamustien puolustus piti huolen siitä, että vaarallisia maalintekoyrityksiä ei vielä avausjaksolla nähty.

Toisessa päässä sen sijaan nähtiin runsaasti hyviä maalipaikkoja. Aurora Troberg karkasi avausjaksolla kahdesti puolustajilta, mutta ajautui molemmilla kerroille hieman liian lähelle maalivahtia Viivi Irvaa, joka onnistui selvittämään läpiajotilanteet. Lisäksi Saastamoisella ja Autiolla oli avausjaksolla tilaisuutensa maalintekoon, mutta laukaukset suuntautuivat kerta toisensa jälkeen joko maalin yli, maalivahdin käsiin tai päin puolustajia. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 1-0-johtolukemissa.

Toinen jakso ei tuonut muutosta ottelun käsikirjoitukseen. Vieraat pyrkivät ajoittain prässäämään yhä ylempää, mutta PK-35 Vantaan alakerta pelasi rauhallisesti tiensä prässin ohi. Avausjakson tapaan kotijoukkue loi edelleen maalipaikkoja tiuhaan tahtiin. Aivan toisen jakson alussa Autio tarjoili hienon siirron Saariselle, joka pääsi sijoittamaan läheltä, mutta pallo lipui niukasti taka-alakulman ohi.

Punamustien toisen osuma syntyi lopulta hieman ennen tunnin täyttymistä. Tia-Maria Jaakonsaari riisti keskialueella pallon ja pelasi sen vasemmalle laidalle. Lopulta Autio eteni vahvasti rangaistusalueen kulmalle ja tarjoili hienon noston alueelle nousseelle Jaakonsaarelle. Hän otti pallon hyvin rinnalla haltuun ja laukoi sen näyttävästi vasemmalla jalallaan oikeaan yläkulmaan. Saarisen tavoin myös Jaakonsaari viimeisteli PKKU:n verkkoon kauden avausosumansa.

Vierailija PKKU onnistui toisella jaksolla siinä, missä Punamustien heinäkuun muut vastustajat eivät olleet onnistuneet ja pääsi muutamaan otteeseen laukomaan kotijoukkueen maalia kohti. Kovin vaarallisia tilanteita PKKU ei kuitenkaan kyennyt luomaan ja molemmat maalia kohti suuntautuneet laukauksetkin päätyivät suoraan maalivahti Sanni Solehmaisen käsiin. Näin ollen Solehmainen venytti nollapeliputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

PK-35 Vantaa pääsi kaunistelemaan lukemia vielä ottelun lisäajalla. Saastamoinen murtautui hienosti rangaistusalueelle, mutta puolustaja pysäytti hänen etenemisensä käsillä repien rangaistuspotkun arvoisesti. Saastamoinen asettui itse pallon taakse ja laukoi varmasti kauden yhdeksännellä osumalla loppunumeroiksi 3-0.

Rutiinisuorituksella irronneen 3-0-voiton myötä PK-35 Vantaa jatkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Se johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla ennen ottelun vähemmän pelannutta Pihlajamäen PK-35:tä ja 15 pisteen erolla ennen kolme ottelua vähemmän pelannutta HPS:ää. Näin ollen PK-35 Vantaa pääsee mukavista asetelmista kuukauden mittaiselle sarjapelitauolleen.

Sarjakausi etenee aikataulussa

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli pääosin tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen helteisessä torstai-illassa. Hyökkäyspään tehot eivät kuitenkaan olleet aivan aiempien pelien tasolla.

– Saimme pelin alusta lähtien hyvin haltuun. Muutamia puolittaisia vastaiskuja lukuun ottamatta peli oli hyvin kontrollissamme. Loimme hyvin maalintekopaikkoja ja meillä oli paljon kulmapotkujakin, mutta viimeisellä kolmanneksella pelaamisemme oli tänään hieman tehotonta, Väisänen tiivisti.

– Se oli totta kai positiivista, että saimme todella paljon maalintekopaikkoja, vaikka PKKU on hyvin puolustava joukkue. Lauoimme kuitenkin tänään paljon yli maalin ja lisäksi pallot päätyivät liian usein maalivahdin käsiin. Se on toki sanottava, että pallo pyöri monta kertaa aivan maalin edustalla.

Väisäsen mukaan vierailija PKKU osoitti Myyrmäessä olevansa sarjasijoituksensa veroinen joukkue. Punamustien vahva rutiinitaso oli kuitenkin keskiuusimaalaisille liikaa.

– PKKU prässäsi välillä tosi kovaa ja vaikeutti hieman pelaamistamme, mutta pääsääntöisesti pääsimme prässistä hyvin läpi. Sen jälkeen PKKU yleensä vetäytyi suosiolla. Tämä oli meille sopiva ajankohta pelata hyvin organisoitua joukkuetta vastaan, Väisänen totesi.

– Mitä pidemmälle peli eteni, sitä selkeämmin se kääntyi meille. Pelasimme paljon pitkiä hyökkäyksiä ja juoksutimme vastustajaa. PKKU joutui niin syvälle omalle alueelleen, että heidän oli vaikea lähteä sieltä hyökkäyksiin.

Päävalmentaja löysi PKKU-voitosta paljon hyviä asioita, mutta Punamustien pelaamisesta löytyy edelleen myös kehitettävää. Pieniä asioita yritetään yhä hioa kauden ratkaisuhetkiä varten.

– Pystyimme jälleen pitämään palloa hyvin ja loimme tilanteita kummaltakin laidalta PKKU:n tukittua keskustan tosi hyvin. Viimeistelytehokkuutta meidän pitää vielä parantaa ja lisäksi alakerrassa on varaa vielä vähän rohkeammalle roolin ottamiselle. Siihen pitää olla tyytyväinen, että joukkue jaksoi tehdä hyvin töitä raskaassa kelissä.

PK-35 Vantaan pelaajista sekä kapteeni Saarinen että Jaakonsaari viimeistelivät torstai-iltana sarjakauden avausosumansa. Väisäsen mukaan ne olivat pelin kannalta tärkeitä onnistumisia.

– Sannan aikainen maali oli totta kai pelin kannalta todella tärkeä. Ensimmäinen maali helpottaa aina pelaamista. ”Tiksun” maali sen sijaan lähti hänen omasta riistostaan. Pallo pelattiin hyvin laitaan ja ”Karkki” antoi loistavan pallon maalille. Tilanne päättyi Tiksun hienoon haltuunottoon ja upeaan vasemman jalan laukaukseen. Se oli todella hieno maali.

Neljäntoista pelatun sarjakierroksen jälkeen PK-35 Vantaa pitää hallussaan Ykkösen piikkipaikkaa ilman pistemenetyksiä. Väisäsen mukaan oli tärkeää, että joukkue kykeni säilyttämään puhtaan pisteputkensa ja usean pisteen sarjajohtonsa heinäkuun loppuun asti.

– PKKU lukeutuu sarjan parhaisiin joukkueisiin, joten siinä mielessä tämä oli meille yksi syyskierroksen tärkeimmistä peleistä. Vastustaja oli odotetun hyvä, joten he ansaitsevat kaiken kunnian siitä. Sarjan kannalta oli tosi tärkeää, että selvisimme tähän vaiheeseen asti ilman pistemenetyksiä ja onnistuimme lisäksi jälleen pitämään maalimme puhtaana, Väisänen sanoi.

– Olemme sarjassa suunnitellussa aikataulussa. Olemme pystyneet pelaamaan pienelläkin ryhmällä tavoitteidemme mukaisesti. Nyt on hyvä ajankohta pienelle sarjapelitauolle, jotta pystymme rauhassa siirtämään katseet kuukauden ajaksi Suomen Cupiin ja Mestarien liigan peleihin. Se on ihan hyvä, että meidän ei tarvitse pelata liian montaa kilpailua samaan aikaan.

Punamustien pelit jatkuvat jo ensi viikon tiistaina 30.7. Suomen Cupin merkeissä. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen espoolaisen FC Hongan.

 

PK-35 Vantaa – PKKU 3-0 (1-0)

4´ 1-0 Sanna Saarinen

57´ 2-0 Tia-Maria Jaakonsaari

90+1´ 3-0 Vera Saastamoinen (rp.)

 

Avauskokoonpano:

4 Filippa Kilponen

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio (74´ Selina Mustajoki)

19 Anna Vlasoff

21 Tia-Maria Jaakonsaari

22 Aurora Troberg (86´ Mikaela Frondelius)

25 Vera Saastamoinen

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

30 Sanni Solehmainen

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

7 Kira Laurento

16 Selina Mustajoki

24 Mikaela Frondelius

 

PK-35 TV: Päävalmentaja Jari Väisäsen ja Vera Saastamoisen mietteet PKKU-voitosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com