UUTISET

PK-35 Vantaa saa torstaina vieraakseen PKKU:n

23.7.2019

Punamustien pitkä kotipeliputki saa jatkoa torstaina. Silloin sarjaa puhtaalla pelillä johtava PK-35 Vantaa saa vieraakseen niin ikään hyvää kautta pelaavan PKKU:n. Ottelu pelataan torstaina 25.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa pitää kolmentoista pelatun ottelun jälkeen hallussaan naisten Ykkösen piikkipaikkaan. Se on voittanut kaikki ottelunsa ja kerännyt näin ollen täydet 39 pistettä. Eroa sarjakakkoseen on viisi pistettä.  Myös Punamustien maaliero on vakuuttava, sillä sen 56 maalia laukonut hyökkäys on ollut sarjan tehokkain ja vain kolme maalia päästänyt puolustus sarjan pitävin.

Etenkin kesä- ja heinäkuun ottelut ovat olleet PK-35 Vantaalta vahvoja suorituksia. Se ei ole päästänyt viidessä edellisessä sarjaottelussaan maaliakaan ja kyseisten otteluiden maaliero on vakuuttava 29-0. Lauantaina TuWe joutui taipumaan Punamustien vieraana lukemin 5-0. Viikonlopun maaleista vastasivat Karoliina Autio, Anna Vlasoff, Vera Saastamoinen ja kahdesti osunut Roosa Bröijer.

PKKU sen sijaan majailee sarjassa viidentenä. Keskiuusimaalaiset ovat keränneet 13 ottelustaan 20 pistettä kuudella voitolla ja kahdella tasapelillä. Tappioita joukkue on kokenut viisi. PKKU:n sarjasijoitus on myös maalisarakkeiden perusteella oikeutettu, sillä joukkue on tehnyt sarjassa viidenneksi eniten maaleja ja vastaavasti päästänyt niitä viidenneksi vähiten.

Edellisessä sarjaottelussaan PKKU haki pisteen pohjoisesta pelaamalla maalittoman tasapelin Haukiputaan Pallon vieraana. Viikkoa aiemmin keskiuusimaalaiset kaatoivat kotonaan RoPSin 2-1, joten joukkueella on alla kaksi kelpo tulosta ennen Myyrmäessä vierailemista.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo toisella sarjakierroksella. Tuolloin PK-35 Vantaa haki Tuusulan urheilukeskuksen tekonurmelta selvänumeroisen 0-4-voiton. Punamustien osumista vastasivat tuolloin Roosa Bröijer, Anna Vlasoff, Netta Koso ja Vera Saastamoinen.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehopelaaja on ollut jo kymmenen osumaa viimeistellyt Bröijer. Lisäksi Saastamoinen sekä Autio ovat yltäneet kahdeksaan maaliin ja Kosolla on tilillään seitsemän osumaa. PKKU:n tehokkain maalintekijä on ollut viidesti osunut Anna-Kaisa Hannuksela.

Punamustien riveistä puuttuu torstaina varmuudella loukkaantumisestaan toipuva Vilma Väisänen. Lisäksi Ella Hopposen pelaaminen on vielä epävarmaa. Viime ottelusta puuttuneet Velma Oikarinen ja Netta Koso sen sijaan palaavat näillä näkymin kokoonpanoon. Lisäksi PK-35 Vantaan uusi yhdysvaltalaispelaaja Kira Laurento on ensimmäistä kertaa käytettävissä.

Vastassa ylemmän kastin joukkue

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen uskoo PKKU:n tarjoavan torstaina Myyrmäessä kelpo vastuksen. Hänen mukaansa se palvelee hyvin joukkueen valmistautumista tulevien viikkojen koitoksiin.

– PKKU on sarjan keskikastin joukkueista kenties paras. He ovat pelanneet tasaisesti läpi kauden ja pystyneet hankkimaan paljon pisteitä. Odotan, että PKKU on viime viikkojen vastustajistamme tasokkain.  Meille sopii hyvin, että kohtaamme tähän väliin yhden sarjan ylemmän kastin joukkueista, Väisänen sanoi.

Väisäsen mukaan PKKU jätti selvistä tappiolukemista huolimatta itsestään positiivisen kuvan, kun joukkueet kohtasivat huhtikuussa Tuusulassa. Monesta muusta Punamustien vastustajasta poiketen keskiuusimaalaiset pyrkivät tilaisuuden tullen olemaan itsekin aktiivisia.

– Ensimmäisessä kohtaamisessamme PKKU pystyi ajoittain myös pitämään palloa ja me jouduimme pelaamaan puolustusmuodossamme. Siinä mielessä he osoittivat vaarallisuuttaan, ja lisäksi heidän keskikenttäpelaajansa pelasivat viimeksi meitä vastaan hyvän pelin. Tilaa saadessaan he pystyvät varmasti pitämään palloa, Väisänen totesi.

– Meidän on tärkeää puolustaa hyvin eteenpäin, saada sen myötä riistoja ja päästä pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Jos PKKU saa riistoja, meidän pitää olla hyvin hereillä, että he eivät pääse liian nopeisiin vastaiskuihin. Kuten kaikissa muissakin peleissä, meidän pitää ottaa heiltä tila ja aika pois.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on torstain kotiottelun alla varsin hyvä. Väisäsen mukaan jalkeille saadaan vähintään yhtä vahva ryhmä kuin viikonloppuna.

– Roosa Toivanen oli viime pelissä varotoimenpiteenä penkillä. Nyt pieni vamma on toivottavasti selätetty ja Roosa on jälleen pelikunnossa. Kiralla sen sijaan on nyt muutama harjoitus alla ja hän sopeutuu hiljalleen joukkueen tekemiseen. Toivottavasti torstaina näemme Kiraa jo myös tositoimissa, Väisänen kertoi.

– PKKU:lla sen sijaan on farmisopimus FC Hongan kanssa, joten on mielenkiintoista nähdä, saavatko he sieltä apuja torstain peliin. Se saattaa vaikuttaa hieman heidän pelaamiseensa.

Vaikka PK-35 Vantaa on edennyt Ykkösessä voitosta voittoon, joukkue pyrkii edelleen kehittämään pelaamistaan. Myös torstain otteluun lähdetään tutuin eväin.

– Yksi pääteemoistamme on edelleen pelin nopeuttaminen, mistä olen puhunut paljon. Tavoitteemme on jälleen saada paljon maalintekotilanteita ja hyödyntää monipuolisesti kentän eri osa-alueita hyökkäyssuuntaan.

PK-35 Vantaa – PKKU pelataan torstaina 25.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot