BC2A0390

PK-35 Vantaa saa torstaina vieraakseen PKKU:n

Punamustien pitkä kotipeliputki saa jatkoa torstaina. Silloin sarjaa puhtaalla pelillä johtava PK-35 Vantaa saa vieraakseen niin ikään hyvää kautta pelaavan PKKU:n. Ottelu pelataan torstaina 25.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa pitää kolmentoista pelatun ottelun jälkeen hallussaan naisten Ykkösen piikkipaikkaan. Se on voittanut kaikki ottelunsa ja kerännyt näin ollen täydet 39 pistettä. Eroa sarjakakkoseen on viisi pistettä.  Myös Punamustien maaliero on vakuuttava, sillä sen 56 maalia laukonut hyökkäys on ollut sarjan tehokkain ja vain kolme maalia päästänyt puolustus sarjan pitävin.

Etenkin kesä- ja heinäkuun ottelut ovat olleet PK-35 Vantaalta vahvoja suorituksia. Se ei ole päästänyt viidessä edellisessä sarjaottelussaan maaliakaan ja kyseisten otteluiden maaliero on vakuuttava 29-0. Lauantaina TuWe joutui taipumaan Punamustien vieraana lukemin 5-0. Viikonlopun maaleista vastasivat Karoliina Autio, Anna Vlasoff, Vera Saastamoinen ja kahdesti osunut Roosa Bröijer.

PKKU sen sijaan majailee sarjassa viidentenä. Keskiuusimaalaiset ovat keränneet 13 ottelustaan 20 pistettä kuudella voitolla ja kahdella tasapelillä. Tappioita joukkue on kokenut viisi. PKKU:n sarjasijoitus on myös maalisarakkeiden perusteella oikeutettu, sillä joukkue on tehnyt sarjassa viidenneksi eniten maaleja ja vastaavasti päästänyt niitä viidenneksi vähiten.

Edellisessä sarjaottelussaan PKKU haki pisteen pohjoisesta pelaamalla maalittoman tasapelin Haukiputaan Pallon vieraana. Viikkoa aiemmin keskiuusimaalaiset kaatoivat kotonaan RoPSin 2-1, joten joukkueella on alla kaksi kelpo tulosta ennen Myyrmäessä vierailemista.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo toisella sarjakierroksella. Tuolloin PK-35 Vantaa haki Tuusulan urheilukeskuksen tekonurmelta selvänumeroisen 0-4-voiton. Punamustien osumista vastasivat tuolloin Roosa Bröijer, Anna Vlasoff, Netta Koso ja Vera Saastamoinen.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehopelaaja on ollut jo kymmenen osumaa viimeistellyt Bröijer. Lisäksi Saastamoinen sekä Autio ovat yltäneet kahdeksaan maaliin ja Kosolla on tilillään seitsemän osumaa. PKKU:n tehokkain maalintekijä on ollut viidesti osunut Anna-Kaisa Hannuksela.

Punamustien riveistä puuttuu torstaina varmuudella loukkaantumisestaan toipuva Vilma Väisänen. Lisäksi Ella Hopposen pelaaminen on vielä epävarmaa. Viime ottelusta puuttuneet Velma Oikarinen ja Netta Koso sen sijaan palaavat näillä näkymin kokoonpanoon. Lisäksi PK-35 Vantaan uusi yhdysvaltalaispelaaja Kira Laurento on ensimmäistä kertaa käytettävissä.

Vastassa ylemmän kastin joukkue

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen uskoo PKKU:n tarjoavan torstaina Myyrmäessä kelpo vastuksen. Hänen mukaansa se palvelee hyvin joukkueen valmistautumista tulevien viikkojen koitoksiin.

– PKKU on sarjan keskikastin joukkueista kenties paras. He ovat pelanneet tasaisesti läpi kauden ja pystyneet hankkimaan paljon pisteitä. Odotan, että PKKU on viime viikkojen vastustajistamme tasokkain.  Meille sopii hyvin, että kohtaamme tähän väliin yhden sarjan ylemmän kastin joukkueista, Väisänen sanoi.

Väisäsen mukaan PKKU jätti selvistä tappiolukemista huolimatta itsestään positiivisen kuvan, kun joukkueet kohtasivat huhtikuussa Tuusulassa. Monesta muusta Punamustien vastustajasta poiketen keskiuusimaalaiset pyrkivät tilaisuuden tullen olemaan itsekin aktiivisia.

– Ensimmäisessä kohtaamisessamme PKKU pystyi ajoittain myös pitämään palloa ja me jouduimme pelaamaan puolustusmuodossamme. Siinä mielessä he osoittivat vaarallisuuttaan, ja lisäksi heidän keskikenttäpelaajansa pelasivat viimeksi meitä vastaan hyvän pelin. Tilaa saadessaan he pystyvät varmasti pitämään palloa, Väisänen totesi.

– Meidän on tärkeää puolustaa hyvin eteenpäin, saada sen myötä riistoja ja päästä pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Jos PKKU saa riistoja, meidän pitää olla hyvin hereillä, että he eivät pääse liian nopeisiin vastaiskuihin. Kuten kaikissa muissakin peleissä, meidän pitää ottaa heiltä tila ja aika pois.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on torstain kotiottelun alla varsin hyvä. Väisäsen mukaan jalkeille saadaan vähintään yhtä vahva ryhmä kuin viikonloppuna.

– Roosa Toivanen oli viime pelissä varotoimenpiteenä penkillä. Nyt pieni vamma on toivottavasti selätetty ja Roosa on jälleen pelikunnossa. Kiralla sen sijaan on nyt muutama harjoitus alla ja hän sopeutuu hiljalleen joukkueen tekemiseen. Toivottavasti torstaina näemme Kiraa jo myös tositoimissa, Väisänen kertoi.

– PKKU:lla sen sijaan on farmisopimus FC Hongan kanssa, joten on mielenkiintoista nähdä, saavatko he sieltä apuja torstain peliin. Se saattaa vaikuttaa hieman heidän pelaamiseensa.

Vaikka PK-35 Vantaa on edennyt Ykkösessä voitosta voittoon, joukkue pyrkii edelleen kehittämään pelaamistaan. Myös torstain otteluun lähdetään tutuin eväin.

– Yksi pääteemoistamme on edelleen pelin nopeuttaminen, mistä olen puhunut paljon. Tavoitteemme on jälleen saada paljon maalintekotilanteita ja hyödyntää monipuolisesti kentän eri osa-alueita hyökkäyssuuntaan.

PK-35 Vantaa – PKKU pelataan torstaina 25.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com