Kira Laurento, Pelaajakuva

Tervetuloa Punamustiin Kira Laurento!

PK-35 Vantaa on solminut Kira Laurennon kanssa kauden 2019 loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen. 22-vuotias yhdysvaltalaispelaaja tuo Punamustien peliin runsaasti lisää vaihtoehtoja, sillä hän pystyy pelaamaan monipuolisesti erilaisissa hyökkäävissä rooleissa.

Laurento on kotoisin Pennsylvaniasta, missä hän on edustanut paikallista Penn Fusion FC:ta. Ennen Suomeen siirtymistään Laurento opiskeli ja pelasi Old Dominionin yliopistossa. Yliopistojoukkueessaan hän kantoi myös kapteeninnauhaa ja kauden 2018 päätteeksi hänet valittiin joukkueensa arvokkaimmaksi pelaajaksi. Laurento pelasi viime kaudella kaikki 19 ottelua ja viimeisteli niissä neljä maalia.

Yhdysvaltalaispelaaja pelaa nyt ensimmäistä kertaa ulkomailla, joten hän on luonnollisesti innoissaan uudesta haasteesta. Laurento on ehtinyt jo jonkin verran seuraamaan Punamustien otteita kotimaastaan käsin.

– En tiennyt joukkueesta kovin paljoa etukäteen, mutta olin kevään ja alkukesän ajan yhteydessä valmennuksen ja taustajoukkojen kanssa. Siitä lähtien olen seurannut joukkueen otteita ja tiedän heidän pärjänneen hyvin, Laurento kertoi

– Odotan joukkueelta nopeavauhtista pelaamista. Liityn innolla mukaan ryhmään ja odotan pystyväni kehittämään pelaamistani. Näen itseni hyökkäysorientoituneena pelaajana, jonka suurimmat vahvuudet ovat nopeus ja aggressiivisuus.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Laurento tuo joukkueen pelaamiseen jälleen lisää vaihtoehtoja. Hän uskoo yhdysvaltalaisen vastaavan hyvin Punamustien tarpeisiin.

– Olemme tehneet taustatyömme mahdollisimman huolellisesti ja hyödyntäneet kontaktejamme. Uskomme, että Kira on monipuolisena pelaajana meille sopiva vahvistus, Väisänen totesi.

– Hän pystyy pelaamaan lähes kaikissa hyökkäävissä rooleissa ja on tottunut pelaamaan monilla erilaisilla pelijärjestelmillä. Pelaajarinkimme on yhä pieni, joten Kira tuo meille jälleen lisää vaihtoehtoja hyökkäyssuunnan pelaamiseen. Toivottavasti saamme hänet mahdollisimman nopeasti mukaan tositoimiin.

Laurento saapui Suomeen perjantai-iltapäivänä, joten hän ei ole vielä ehtinyt harjoittelemaan uuden joukkueensa mukana. Huomisen TuWe-kotiottelun Laurento seuraa vielä katsomon puolelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com