UUTISET

Punamustien kotipeliputki jatkuu TuWea vastaan

18.7.2019

PK-35 Vantaa pelaa viikonloppuna toisen heinäkuun neljästä peräkkäisestä kotiottelustaan. Punamustien vieraaksi saapuu tällä kertaa sarjapaikastaan taisteleva Turun Weikot. Ottelu pelataan lauantaina 20.7. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Punamustien kausi Ykkösessä on sujunut tulosten valossa mallikkaasti. Joukkue on voittanut kaikki kaksitoista sarjapeliään ja johtaa sarjaa viiden pisteen erolla sarjakakkoseen nähden. PK-35 Vantaan maaliero 51-3 on hyvä osoitus siitä, että peli on toiminut hyvin sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa avasi sarjakauden syyspuolikkaan selvänumeroisella kotivoitolla. Kaukaa pohjoisesta Myyrmäkeen matkustanut Haukiputaan Pallo jäi vaille mahdollisuuksia ja taipui lukemin 7-0. Ottelun voittomaali nähtiin jo 27 sekunnin pelin jälkeen. Punamustien viime viikonlopun osumista vastasivat Aurora Troberg, Roosa Bröijer, Anna Vlasoff sekä kahdesti osuneet Netta Koso ja Karoliina Autio.

TuWe sen sijaan majailee sarjassa kymmenentenä ja vain pisteen turvin putoamisviivan yläpuolella. Turkulaiset ovat kuitenkin pelanneet sarjassa vasta yhdeksän ottelua, joista ryhmä on kerännyt yhteensä kuusi pistettä. Kauden toistaiseksi ainoan voittonsa TuWe nappasi toukokuun lopussa kaatamalla kotonaan FC Hertan lukemin 5-2. Lisäksi turkulaisjoukkue on hakenut vierastasapelit Rovaniemeltä ja Kokkolasta sekä tasannut kotonaan pisteet Pihlajamäen PK-35:n kanssa.

Turkulaisten ottelut ovat olleet koko sarjan vähämaalisimpia. TuWe on tehnyt itse vain kymmenen maalia ja päästänyt 22 osumaa, mikä on joukkueen sarjasijoitukseen nähden varsin vähäinen määrä. Sarjakauden kymmenestä osumastaan tasan puolet syntyi kotivoitossa FC Herttaa vastaan, joten muissa otteluissa maalinteko on ollut TuWelle todellista tervanjuontia.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran jo sarjakauden avauskierroksella Turussa. Silloin syvällä omalla alueellaan puolustanut TuWe onnistui pitämään vieraansa maaleitta toisen jakson alkuun saakka. Lopulta Filippa Kilponen puski kulmapotkutilanteesta Punamustien sarjakauden avausmaalin ja avasi vieraiden maalihanat. Sen jälkeen Elina Salmi ja Karoliina Autio varmistivat osumillaan PK-35 Vantaan 0-3-vierasvoiton.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut kahdeksan osumaa tehtaillut Roosa Bröijer. Tulitukea on tullut laajalta rintamalta, sillä niin Netta Koso, Karoliina Autio kuin myös Vera Saastamoinen ovat kirjauttaneet tililleen seitsemän maalia. TuWen riveistä Kaisa Aalto ja Daniela Sandås ovat osuneet kahdesti.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella loukkaantumisten vuoksi Velma Oikarinen, Vilma Väisänen ja Netta Koso. Viime pelistä sivussa ollut Vera Saastamoinen sen sijaan palaa näillä näkymiin kokoonpanoon.

Tavoitteena nostaa yhä tempoa

PK-35 Vantaa ja TuWe kohtasivat toisensa huhtikuussa sarjakauden avausottelussa Turussa. Silloin vastustaja ja koko sarja olivat Punamustille ennestään lähes täysin vieraita. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan lähtökohdat lauantain otteluun ovat kuitenkin nyt hieman helpommat.

– Nyt tunnemme vastustajan ja heidän pelitapansa paremmin. Turussa keskinäinen peli ei ollut meille helppo, sillä teimme maalimme vasta toisella jaksolla ja TuWellakin oli pelissä yksi hyvä maalipaikka, Väisänen sanoi.

– Sen jälkeen pelaamisemme on kuitenkin kehittynyt paljon. Olimme avauspelissä liikkeellä todella pienellä ryhmällä, mutta nyt olemme hiljalleen saaneet rivejä kasaan ja joukkue on esittänyt koko ajan varmempia otteita. Lisäksi pääsemme nyt pelaamaan kotistadionillamme isolla kentällä ja tutulla alustalla. Siinä mielessä lähtökohdat ovat ihan erilaiset kuin huhtikuussa.

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta TuWe on esittänyt Ykkösessä tuloksellisesti varsin tasaisia otteita. Lisäksi joukkue on osoittanut hyvää venymiskykyä pelaamalla muun muassa tasan sarjakakkosta Pihlajamäen PK-35:tä vastaan. Väisänen korosti, että vastustajan aliarvioimiseen ei ole varaa.

– TuWe lukeutuu Ykkösessä fyysisesti vahvoihin joukkueisiin. He ovat meille siinä mielessä hyvä vastus, että heidän pelinsä pakottaa meidät nostamaan pelinopeuttamme ja pitämään vastustajan mahdollisimman paljon irti pallosta, Väisänen linjasi.

– Edellisessä kohtaamisessa TuWe oli erittäin passiivinen. Varaudumme siihen, että he saattavat jatkaa samalla tyylillä myös Myyrmäessä. Siinä tapauksessa meidän pitää etsiä keinoja heidän puolustuksensa murtamiseen.

PK-35 Vantaa jahtaa joka viikkoa tärkeitä sarjapisteitä Ykkösen nousutaistelussa, mutta samaan aikaan joukkueen takaraivossa painavat myös muutaman viikon päässä odottavat Mestarien liigan karsintaottelut. Väisäsen mukaan on tärkeää, että vaatimustaso pysyy korkeana pelissä kuin pelissä.

– Joukkue on harjoitellut hyvin koko viikon, joten valmistautuminen on sujunut suunnitellusti. Meidän täytyy koko ajan pitää mielessä, että jokainen peli valmistaa meitä myös Mestarien liigaa varten. Nämä ovat tärkeitä pelejä Ykkösen kannalta, mutta samalla ne ovat tärkeitä myös tulevia kansainvälisiä pelejä ajatellen, Väisänen muistutti.

– Tärkeintä on se, että pystymme vielä nostamaan tempoa edellisiin peleihin nähden. Se on ehdottomasti yksi pääteemoistamme. Haluamme edelleen kehittää pelaamistamme ja nostaa vielä lisää pelaajia mukaan hyökkäyksiin. Olemme päässeet pelaamaan paljon palloja rangaistusalueelle, mutta jatkossa niiden pitää tavoittaa omat pelaajamme yhä paremmin. Lisäksi meidän pitää olla vielä röyhkeämpiä maalin edessä.

PK-35 Vantaa – TuWe pelataan lauantaina 20.7. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot