UUTISET

Punamustien syyskierros käynnistyi 7-0-kotivoitolla

13.7.2019

PK-35 Vantaa aloitti naisten Ykkösen jälkimmäisen puoliskon vakuuttavalla kotivoitolla. Vierailija Haukiputaan Pallo jäi vaille mahdollisuuksia, kun kotijoukkue meni menojaan jo pelin alkuhetkillä. Selvänumeroisen 7-0-voiton myötä PK-35 Vantaa jatkaa sarjakärjessä ilman pistemenetyksiä.

Viikko sitten Haukiputaalla Punamustien maalihanat aukesivat toisella minuutilla, mutta Myyrmäessä kotijoukkueen alku oli vieläkin sähäkämpi. Kotiyleisö pääsi todistamaan kauden nopeinta maalia, sillä ottelua oli pelattuna vain 27 sekuntia, kun pallo kaivettiin ensimmäisen kerran HauPan verkosta. Aurora Troberg karkasi oikealta laidalta ja pääsi keskittämään. Puolustaja pääsi katkaisemaan syötön, mutta irtopallo päätyi suoraan Netta Kosolle, joka laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan noin kymmenestä metristä etukulmaan.

PK-35 Vantaa vei peliä alusta lähtien, piti palloa ja juoksutti vastustajaansa. Heti avausmaalin jälkeen HauPalla oli yksi vaarallinen hyökkäys, mutta viimeistely-yritys kuivui lähes täysin kokoon. Kahdessa viikon sisään pelatussa ottelussa HauPa ei lopulta laukonut kertaakaan kohti Punamustien maalia.

Kotijoukkue sen sijaan loi maalipaikkoja hurjalla tahdilla. PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan jo kuudennella peliminuutilla näyttävän hyökkäyksen päätteeksi. Topparin tontilta hyökkäyksen tueksi noussut Roosa Toivanen pelasi päätyrajalta pallon rangaistusalueelle Roosa Bröijerille, joka tarjoili pelivälineen takatolpalle. Syöttö tavoitti Trobergin, jolla oli helppo työ siirtää pallo läheltä tyhjään maaliin.

Myös Punamustien kolmas osuma syntyi nopealla tahdilla. Netta Koso kaadettiin rangaistusalueella sääntöjen vastaisesti ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Koso otti itse vetovastuun ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan vieden kotijoukkueen jo 3-0-karkumatkalle. Osuma oli Kosolle jo kauden seitsemäs.

Vaikka pelin voittajasta ei ollut avausvartin jälkeen enää epäselvyyttä, Punamustien pelaajat ja valmennus pyrkivät parhaansa mukaan ylläpitämään korkeaa vaatimustasoa läpi ottelun. Loppukesän koviin otteluihin valmistautuessa löysäilyyn ei ole varaa. PK-35 Vantaan 26. minuutilla syntynyt neljäs maali oli hieno osoitus joukkueen osaamisesta. Bröijer antoi keskialueelta näyttävän läpisyötön ja Karoliina Autio pääsi karkaamaan. Lopulta Autio kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon varmasti tyhjään maaliin.

Neljän osuman lisäksi Punamustilla oli avausjaksolla maalipaikkoja jopa lukemien tuplaamiseen. Viimeistelystä puuttui kuitenkin ripaus terävyyttä ja lisäksi HauPan maalivahti Kiia Tefke selvitti monta tilannetta mallikkaasti. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 4-0-johtolukemissa.

Punamustien maali- ja maalipaikkatehtailu jatkui myös pelin jälkimmäisellä puoliskolla. Peliä oli takana 55 minuuttia, kun pallo kaivettiin viidennen kerran haukiputaalaisten verkosta. Selina Mustajoki tarjoili oikealta laidalta hyvän keskityksen ja Autio puski pallon etualueelta lähietäisyydeltä maaliin. Puskuosuman myötä myös Autio nosti kauden maalimääränsä jo seitsemään.

Kotijoukkueen vyöryttäessä hyökkäyksiä pallo pyöri useaan otteeseen vaarallisesti vieraiden rangaistusalueella. HauPan maalia vartioinut Tefke esitti myös toisella jaksolla muutaman hyvän pelastuksen ja puolustajat pelasivat uhrautuvasti. Näin ollen HauPa selvisi monesta Punamustien vaarallisesta hyökkäyksestä lopulta säikähdyksellä.

PK-35 Vantaan 6-0-maali syntyi kuitenkin pian tunnin täyttymisen jälkeen. Joukkueen kapteeni Sanna Saarinen antoi vapaapotkun maalinedusruuhkaan ja pallo päätyi kimmokkeen kautta Bröijerin ulottuville. Bröijer latasi pallon muutamasta metristä voimalla yläriman kautta maaliin ja nousi kauden kahdeksannella osumallaan Punamustien sisäisen maalipörssin kärkeen. Pelin 88. minuutilla kotijoukkue kaunisteli loppulukemia vielä yhden osuman verran. Anna Vlasoff sai pelivälineen rangaistusalueen rajalla, ohitti yhden puolustajan ja laukoi pallon vasemmalla jalallaan varmasti etuyläkulmaan.

Maalipaikkoja olisi riittänyt jopa reilusti yli kymmeneen osumaan, mutta lauantai-iltapäivän ottelun loppunumeroiksi kirjattiin tällä kertaa 7-0. Selvänumeroisen voiton myötä PK-35 Vantaa jatkaa Ykkösen kärjessä puhtaalla pelillä. Piste-eroa sarjakakkoseen on viisi pistettä.

Yhä varaa parantaa

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti tyytyväinen selkeisiin voittolukemiin. Samalla hän kuitenkin korosti, että joukkue ei saa tyytyä tähän, mikäli pelaamista halutaan edelleen kehittää.

– Tulos on totta kai hyvä. Teimme maalin enemmän kuin viikko sitten ja seitsemän maalia on tietysti jalkapallossa suuri määrä. Lisäksi pystyimme ajoittain nopeuttamaan pelaamistamme ja loimme todella paljon maalintekopaikkoja, Väisänen sanoi.

– Viimeistelyymme kaivataan kuitenkin vielä vähän lisää laatua ja parempia viimeisiä suorituksia. Esimerkiksi keskityksemme eivät olleet tänään yhtä laadukkaita kuin viikko sitten Haukiputaalla. Ajauduimme usein vähän liian pieneen kulmaan keskittämään ja pallot päätyivät liikaa maalivahdin käsiin. HauPan maalivahti teki myös hyviä torjuntoja etenkin ylös suuntautuneisiin vetoihin.

PK-35 Vantaa perustaa pelinsä vahvaan pallolliseen pelaamiseen, jota nähtiin myös lauantai-iltapäivänä Myyrmäessä. Väisänen kehui ansaitusti joukkueensa pallonhallintaa, mutta hänen mukaansa tempoa voidaan yhä nostaa ja hyökkäyspelaamista monipuolistaa.

– Tänään esitimme jälleen vahvaa pallonhallintaa ja pystyimme pitämään pelivälineen hyvin hallussamme. Välillä pystyimme pyörittämään peliä ja syöttelemään jopa vastustajan rangaistusalueella. Ajoittain olisimme tosin voineet olla maalin edessä hieman suoraviivaisempia. HauPa ei oikein päässyt edes rikkomaan ja pidimme heidät irti pallosta. Lisäksi menetysten jälkeen saimme muutamaa tilannetta lukuun ottamatta riistettyä pallon heti takaisin, Väisänen totesi.

– Koko joukkue pelasi tänään hyvällä tasolla, mutta passiivinen vastustaja totta kai hieman hidasti pelaamistamme. Ajoittain olisimme voineet liikuttaa palloa hieman nopeammin. Lisäksi jatkossa tarvitsemme yhä enemmän juoksuja myös linjan taakse. Niissä meillä on vielä varaa parantaa.

Väisäsen mukaan HauPa-voitossa oli erityisen hienoa, miten vahvasti koko Punamustien kentällinen osallistui hyökkäyspelaamiseen. Viime peleissä on nähty useampaan otteeseen, että esimerkiksi topparit ovat nousseet päätyrajalle asti alustamaan maalipaikkoja.

– Puolustajamme tukivat tänään hyökkäyksiä todella hyvin. Saimme laitapakit mukaan hyökkäyksiin ja lisäksi myös topparimme ovat kauden osallistuneet yhä enemmän hyökkäyspeliin. Se tuo meille jälleen uusia mahdollisuuksia luoda ylivoimatilanteita, Väisänen selitti.

– Sannilla oli maalillaan työt vähissä, mutta jalalla hän pelasi jälleen loistavasti. Muutaman kerran Sanni mursi vastustajan prässin hienosti pitkillä avaavilla syötöillä.

Punamustien neljän ottelun kotipeliputki jatkuu viikon kuluttua lauantaina 20.7. Silloin PK-35 Vantaa saa naisten Ykkösen ottelussa vieraakseen Turun Weikot.

 

PK-35 Vantaa – HauPa 7-0 (4-0)

1´ 1-0 Netta Koso

6´ 2-0 Aurora Troberg

12´ 3-0 Netta Koso (rp.)

26´ 4-0 Karoliina Autio

56´ 5-0 Karoliina Autio

63´ 6-0 Roosa Bröijer

88´ 7-0 Anna Vlasoff

 

Avauskokoonpano:

4 Filippa Kilponen

9 Netta Koso (41´ Ella Hopponen)

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio

16 Selina Mustajoki

19 Anna Vlasoff

21 Tia-Maria Jaakonsaari (60´ Tytti Kemppainen)

22 Aurora Troberg (68´ Elina Salmi)

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

30 Sanni Solehmainen

 

Vaihtopelaajat:

14 Elina Salmi

18 Ella Hopponen

20 Tytti Kemppainen

 

PK-35 TV: Selina Mustajoen ja Roosa Bröijerin mietteet 7-0-kotivoitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot