PK 35 Vantaa – HauPa, Instagram

PK-35 Vantaa saa HauPan vastavierailulle

Naisten Ykkösen syyskierros potkaistaan Punamustien osalta käyntiin lauantaina. Sarjaa puhtaalla pelillä johtava PK-35 Vantaa saa silloin vieraakseen viime viikonloppuna vieraissa kohdatun Haukiputaan Pallon. Ottelu pelataan lauantaina 13.7. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa saavutti viime viikonloppuna puolimatkan Ykkösessä. Kausi on sujunut tähän mennessä vakuuttavasti, sillä joukkue on voittanut kaikki yksitoista sarjapeliään. Myös maaliero 44-3 on hyvä osoitus vahvoista otteista. Punamustien hyökkäys on ollut sarjan tehokkain ja vastaavasti puolustus on selkeästi pitävin.

Vieraspainotteiseen kevätpuoliskon vuoksi PK-35 Vantaa on pelannut kotikentällään Myyrmäessä vasta neljä ottelua. Niissä Ilves/2 ja HPS ovat kaatuneet niukkanumeroisesti vain maalin erolla, kun taas FC Hertta taipui selvin lukemin 7-0 ja RoPS vielä hurjemmin numeroin 9-0.

HauPa sen sijaan majailee Ykkösen sarjataulukossa seitsemännellä sijalla. Yhdestätoista ottelustaan se on kerännyt yhtä monta pistettä kolmella voitolla ja kahdella tasapelillä. Tappioita haukiputaalaisille on kertynyt kuusi.  Eroa putoamisviivaan on kuusi pistettä, mikä kertaa sarjanousijan kelvollisesta alkukaudesta.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo viime viikonloppuna Haukiputaalla. Silloin PK-35 Vantaa haki Pohjois-Pohjanmaalta pisteet selkeällä erolla lukemin 0-6. Punamustien osumista vastasivat Anna Vlasoff, Netta Koso, Roosa Toivanen, NJS:stä lainalla oleva Tytti Kemppainen sekä kahdesti osunut Aurora Troberg.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet seitsemän maalia viimeistelleet Vera Saastamoinen ja Roosa Bröijer. Lisäksi Netta Koso ja Karoliina Autio ovat osuneet viidesti. HauPan riveissä Riikka Ylitalo on yltänyt neljään osumaan.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella loukkaantumisten vuoksi Velma Oikarinen ja Vilma Väisänen sekä muista syistä estynyt Vera Saastamoinen. Viikon takaisesta HauPan kotiottelusta puuttuneet Bröijer, Ella Hopponen, Elina Salmi ja Selina Mustajoki sen sijaan palaavat näillä näkymin kokoonpanoon.

Vaatimustaso koko ajan korkealla

Lauantain HauPa-kotiottelu aloittaa Ykkösen syyspuoliskon. Kyseessä oli Punamustille alun perin varsin vieras sarja, mutta nyt kaikki vastustajat on kohdattu jo kertaalleen. PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan se helpottaa hieman peleihin valmistautumista.

– Nyt tunnemme vastustajaamme jo jonkin verran, joten siinä mielessä tähän peliin on helpompi lähteä. Viime viikonloppuna pystyimme hallitsemaan peliä hyvin ja se on totta kai tavoitteemme myös kotikentällä, Väisänen sanoi.

– Haukiputaalla olimme liikkeellä todella pienellä ryhmällä, mutta nyt saamme taas enemmän pelaajia mukaan. Se mahdollistaa tarvittaessa myös kovemman pelitempon.

HauPasta Väisäselle muodostui jo viikon takaisen kohtaamisen myötä jonkinlainen kokonaiskuva. Hänen mukaansa PK-35 Vantaa luottaa kotipelissään samoihin asioihin kuin viime viikonloppuna Haukiputaalla. Pieniä asioita pyritään kuitenkin yhä parantamaan.

– HauPa on fyysisesti vahva joukkue, joka pyrkii kontaktitilanteisiin. Meidän pitää siis liikuttaa palloa ja vastustajaa yhä enemmän ja minimoida sen myötä turhia kamppailutilanteita.  Viime viikonloppuna HauPan saadessa pallon pystyimme lähes poikkeuksetta katkaisemaan heidän suoraviivaiset hyökkäysyrityksensä. Alakertamme pelasi ne tilanteet todella hyvin. Se on varmasti tärkeää myös tulevassa kotipelissämme, Väisänen totesi.

– HauPan maalivahti pelasi viikko sitten kelpo pelin ja esitti monta hyvää torjuntaa. Nyt meidän pitää saada esimerkiksi keskityksiä yhä paremmin sellaisille alueille, joihin maalivahti ei pääse. Olemme kehittyneet niissä tilanteissa kauden aikana, mutta voimme edelleen parantaa suorituksiamme.

PK-35 Vantaa on voittanut kaikki yksitoista sarjapeliään, mutta mukavoitumiseen ei ole varaa. Väisäsen mukaan joukkueella on korkeat tavoitteet niin tuloksellisesti kuin myös pelillisesti.

– Vaatimustasomme ei saa missään vaiheessa notkahtaa. Meidän pitää vaatia itseltämme yhä enemmän, jotta voimme kehittää ja nopeuttaa pelaamistamme. Myös suorituksiin kaivataan vieläkin lisää laatua.

Lauantain HauPa-ottelu käynnistää Punamustien heinäkuun neljän ottelun kotipeliputken. Vieraspelipainotteisen kevään jälkeen joukkue on odottanut innolla Myyrmäessä pelattavia otteluita.

– On ilman muuta hienoa päästä taas pelaamaan kotikentälle. Joukkue nauttii tutulla kentällä pelaamisesta.

PK-35 Vantaa – HauPa pelataan lauantaina 13.7. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.