BC2A4799

PK-35 Vantaa vierailee lauantaina Haukiputaalla

Punamustien pelit jatkuvat naisten Ykkösen kesätauon jälkeen pitkällä vieraspelillä. Sarjaa johtava PK-35 Vantaa matkustaa sarjan kevätpuoliskon päätöspelissään Haukiputaan Pallon vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 6.7. klo 14.00 Länsituulen tekonurmella.

PK-35 Vantaan kausi on sujunut mallikkaasti, sillä joukkue voitti kaikki ennen juhannustaukoa pelaamansa kymmenen sarjaottelua. Myös Punamustien maaliero on vakuuttava 38-3. Kauden toistaiseksi suurinumeroisin voitto nähtiin juuri ennen juhannusta, kun RoPS kaatui Myyrmäessä tylyin lukemin 9-0.

Sarjakärjen viikonlopun vastustaja Haukiputaan Pallo on vuonna 1993 perustettu jalkapallon erikoisseura. Viime kauden päätteeksi Kakkosesta Ykköseen noussut HauPa pelaa nyt ensimmäistä kertaa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Näin ollen haukiputaalaisilla ja Punamustilla ei ole aiempia keskinäisiä kohtaamisia.

Nousijajoukkueen kausi Ykkösessä on sujunut varsin hyvin, sillä ennen viikonlopun otteluita HauPa majailee sarjataulukon seitsemännellä sijalla. Se on kerännyt kymmenestä ottelustaan yksitoista pistettä kolmella voitolla ja kahdella tasapelillä. Tappioita haukiputaalaisille on kertynyt viisi. HauPan ottelut ovat olleet varsin maalirikkaita ja palloja on uponnut molempiin päihin, sillä sen kymmenen ottelun maaliero on 15-27.

Tämän kauden voittonsa HauPa on saalistanut kotona GBK:ta ja TuWea vastaan sekä vieraissa FC Herttaa vastaan. Pistejakoon joukkue on päätynyt Ilves/2:n vieraana Tampereella sekä kotona FC Sportia vastaan.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet seitsemän maalia tehtailleet Roosa Bröijer ja Vera Saastamoinen. Lisäksi Karoliina Autio on osunut viidesti ja Netta Koso neljästi. HauPan riveissä neljään maaliin on yltänyt Riikka Ylitalo.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Velma Oikarinen, Elina Salmi, Selina Mustajoki, Ella Hopponen, Vera Saastamoinen ja Roosa Bröijer. Uutena nimenä kokoonpanoon nousee NJS:stä heinäkuun peleihin lainattu hyökkäyspään pelaaja Tytti Kemppainen.

Tauolta palattu täynnä intoa

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkueen kausi on edennyt toistaiseksi suunnitelmien mukaan. Puolentoista viikon juhannustauko teki ryhmälle hyvää, mutta Väisäsen mukaan paluu arkeen on sujunut hyvin.

– Alkukausi sujui hyvin aikataulussa ja nyt on tauko vietetty. Sen aikana pelaajat ja valmennus ovat päässeet vähän rauhoittumaan. Toki pelaajilla oli loman ajallekin omatoimiset harjoitusohjelmat, Väisänen kertoi.

– Ehdimme jo alkuviikosta pelata harjoituspelin poikajoukkuetta vastaan ja peli-ilme oli todella hyvä. Myös harjoituksissa henki on ollut hyvä, joten tästä on mukavaa jatkaa eteenpäin.

PK-35 Vantaan heinäkuu on toiminnantäytteinen, sillä ohjelmassa on neljä sarjapeliä ja yksi Suomen Cupin ottelu. Samalla joukkue valmistautuu kovaa vauhtia jo elokuun alkupuolella pelattaviin Mestarien liigan karsintaotteluihin.

– Nyt kun olemme saaneet akkuja ladattua, meiltä löytyy toivottavasti taas virtaa jatkaa ensin sarjapelejä ja suunnata sitten hiljalleen katseita myös kohti Mestarien liigaa. Se on selvä asia, että elokuussa odottavat kansainväliset pelit aiheuttavat hieman muutoksia harjoittelun rytmittämiseen. Emme kuitenkaan voi sen perusteella aliarvioida sarjapelejämme, Väisänen totesi.

Päävalmentajan mukaan Punamustien tulee pyrkiä tulevissa peleissä yhä ehjempiin, täyden 90 minuutin suorituksiin. Keskittymisen pitää säilyä tulostaulun lukemista riippumatta.

– Tulevissa peleissä meillä on parannettavaa ainakin siinä, että pystymme säilyttämään hyvän otteen pelien loppuun asti. Pelien sisällä ei saa tulla turhaa ailahtelua. Meidän pitää olla yhä aktiivisempia ja huolellisempia koko pelin ajan.

PK-35 Vantaa ja HauPa kohtaavat lauantaina ensimmäistä kertaa, joten tulevasta vastustajasta on vain rajallisesti tietoa. Väisänen on kuitenkin ehtinyt tekemään hieman taustatyötä. Otteluun valmistautuminen pyritään hoitamaan matkustamista myöten mahdollisimman huolellisesti.

– Olen nähnyt HauPan HPS-pelin videolta. Sen perusteella kyseessä on varsin tasainen ryhmä, joka pyrkii pelaamaan ja välillä myös prässäämään aggressiivisesti. Lisäksi muutamat yksilöt nousivat hieman selkeämmin esiin, Väisänen sanoi.

– Pitkät vieraspelimatkat ovat aina haastavia, mutta nyt matka Haukiputaalle sujuu lentämällä aika kevyesti. Tavoitteena on olla pelissä mahdollisimman pirteinä. Se totta kai helpottaa peliin keskittymistä, että matkustusaika jää lyhyeksi.

HauPa – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 6.7. klo 14.00 Länsituulen tekonurmella Haukiputaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com