BC2A8207

Mikaela Frondelius jää loppukaudeksi Punamustiin

PK-35 Vantaa ja Åland United ovat sopineet Mikaela Frondeliuksen määräaikaisen siirron jatkamisesta. Näin ollen alun perin heinäkuun puoleenväliin ulottuneella lainasopimuksella Punamustiin siirtynyt Frondelius jatkaa joukkueen mukana loppukauden ajan.

20-vuotias laitapelaaja on pelannut aiemmin myös PK-35:n junioreissa ja oli muun muassa voittamassa B-tyttöjen Suomen mestaruutta kaudella 2016. PK-35:n lisäksi hän on edustanut juniorivuosinaan myös TiPSiä, FC Viikinkejä ja HJK:ta. Viime kaudeksi Frondelius siirtyi Ahvenanmaalle Åland Unitediin, jonka riveissä hän vietti puolitoista kautta ennen mantereen puolelle palaamista. PK-35 Vantaan riveissä Frondelius on toistaiseksi ehtinyt pelata vasta yhdessä ottelussa.

Frondeliuksen mukaan ensimmäiset Punamustien mukana vietetyt viikot ovat sujuneet hyvin, joten joukkueessa jatkaminen tuntuu luontevalta. Kentän puolella sopeutuminen tapahtuu yhteisten harjoituskertojen ja pelien myötä.

– Olen viihtynyt täällä todella hyvin eli jatkan täällä hyvillä mielin. Joukkueeseen on ollut helppoa tulla mukaan. Kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan, joten hyvällä fiiliksellä on kiva jatkaa hommia, Frondelius sanoi.

– Aluksi totta kai odotan, että pääsen tutustumaan pelaajiin ja joukkueen toimintatapoihin yhä paremmin. Samalla haluan auttaa joukkuetta menestymään.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen on tyytyväinen, että Frondelius jää ryhmään loppukauden ajaksi. Väisäsen mukaan laitapelaaja on jo muutaman viikon aikana ehtinyt osoittaa sopivansa joukkueeseen hyvin.

– ”Miksu” on jo taitojensa ja kehittymishalunsa puolesta oikeanlainen pelaaja tähän joukkueeseen. Hän sopii myös tyyppinä hyvin tähän ryhmään, joten otamme hänet hyvillä mielin loppukaudeksi mukaan, Väisänen totesi.

– Taitavana pelaajana hän tuo laitapelaamiseemme lisää vaihtoehtoja. Lisäksi hän osoitti jo harjoituspelissä poikia vastaan pystyvänsä myös aggressiiviseen pelaamiseen. Miksulla on kova halu oppia, joten uskon hänen omaksuvan haluttuja asioita nopeasti. Pelien ja harjoittelurutiinin löytymisen myötä hän parantaa varmasti koko ajan otteitaan.