BC2A8207

Mikaela Frondelius jää loppukaudeksi Punamustiin

PK-35 Vantaa ja Åland United ovat sopineet Mikaela Frondeliuksen määräaikaisen siirron jatkamisesta. Näin ollen alun perin heinäkuun puoleenväliin ulottuneella lainasopimuksella Punamustiin siirtynyt Frondelius jatkaa joukkueen mukana loppukauden ajan.

20-vuotias laitapelaaja on pelannut aiemmin myös PK-35:n junioreissa ja oli muun muassa voittamassa B-tyttöjen Suomen mestaruutta kaudella 2016. PK-35:n lisäksi hän on edustanut juniorivuosinaan myös TiPSiä, FC Viikinkejä ja HJK:ta. Viime kaudeksi Frondelius siirtyi Ahvenanmaalle Åland Unitediin, jonka riveissä hän vietti puolitoista kautta ennen mantereen puolelle palaamista. PK-35 Vantaan riveissä Frondelius on toistaiseksi ehtinyt pelata vasta yhdessä ottelussa.

Frondeliuksen mukaan ensimmäiset Punamustien mukana vietetyt viikot ovat sujuneet hyvin, joten joukkueessa jatkaminen tuntuu luontevalta. Kentän puolella sopeutuminen tapahtuu yhteisten harjoituskertojen ja pelien myötä.

– Olen viihtynyt täällä todella hyvin eli jatkan täällä hyvillä mielin. Joukkueeseen on ollut helppoa tulla mukaan. Kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan, joten hyvällä fiiliksellä on kiva jatkaa hommia, Frondelius sanoi.

– Aluksi totta kai odotan, että pääsen tutustumaan pelaajiin ja joukkueen toimintatapoihin yhä paremmin. Samalla haluan auttaa joukkuetta menestymään.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen on tyytyväinen, että Frondelius jää ryhmään loppukauden ajaksi. Väisäsen mukaan laitapelaaja on jo muutaman viikon aikana ehtinyt osoittaa sopivansa joukkueeseen hyvin.

– ”Miksu” on jo taitojensa ja kehittymishalunsa puolesta oikeanlainen pelaaja tähän joukkueeseen. Hän sopii myös tyyppinä hyvin tähän ryhmään, joten otamme hänet hyvillä mielin loppukaudeksi mukaan, Väisänen totesi.

– Taitavana pelaajana hän tuo laitapelaamiseemme lisää vaihtoehtoja. Lisäksi hän osoitti jo harjoituspelissä poikia vastaan pystyvänsä myös aggressiiviseen pelaamiseen. Miksulla on kova halu oppia, joten uskon hänen omaksuvan haluttuja asioita nopeasti. Pelien ja harjoittelurutiinin löytymisen myötä hän parantaa varmasti koko ajan otteitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com