PK 35 Vantaa – Ilves 2, 1 0, Naisten 1.div, 19.5.2019 (1 Of 59)

Roosa Bröijer viihtyy pallon kanssa

Juonikas keskikenttäpelaaja Roosa Bröijer on lukeutunut jo useamman kauden ajan PK-35 Vantaan luottopelaajiin. Tälläkin kaudella hän on pelannut Punamustien jokaisessa sarjaottelussa. Lisäksi Bröijer on ollut joukkueensa tehokkain pelaaja viimeisteltyään seitsemän maalia ja tehtyään esityön kuuteen osumaan.

PK-35 Vantaan valmentajan Pasi Jaakonsaaren mukaan Bröijer on tärkeä palanen joukkueen pelaamisessa. Hän on tärkeä pelin rytmittäjä, jolta löytyy myös paljon tehoja hyökkäyskolmanneksella.

– Roosa pystyy pelaamaan monipuolisesti keskikentän pohjalla tai kymppipaikalla. Hän on hyvä tekemään maaleja, antamaan ratkaisusyöttöjä ja juoksemaan linjan taakse. Lisäksi usein jää vähälle huomiolle, että Roosa tekee pelin aikana kentällä myös hirveän määrän töitä, Jaakonsaari sanoo.

Bröijerin pelaamisesta näkee selvästi, että hän todella viihtyy pallon kanssa ja nauttii sen käsittelemisestä. Pallo on kulkenut mukana lapsesta lähtien. Kun Bröijeriä kuvailee jalkapallokenttien luonnonlapseksi, taituri naurahtaa ja tunnistaa heti itsensä.

– Olen aika leppoisa pelaaja! Tykkään hääriä paljon pallon kanssa ja pitää sen omalla joukkueella. Pienenäkin olin koko ajan pallon kanssa, Bröijer kertoo.

Jaakonsaari yhtyy Bröijerin luonnehdintaan. Hänen mukaansa keskikenttäpelaajan pelaaminen on kaikin puolin luontevaa ja hyvin soljuvaa.

– Roosa ennen kaikkea tykkää pelata! Pelaajista tulee hyviä silloin, kun he nauttivat tekemisestään. Roosa kohdalla se paistaa kaikesta läpi, että hän tykkää touhuta pallon kanssa ja tehdä sen kanssa pieniä juttuja, Jaakonsaari innostuu.

– Hänen pelaamistaan on ilo katsoa. Hän tekee aina loistavia valintoja ja pieniä liikkeitä pallon kanssa. Jalat toimivat hyvin, askel on kevyt ja koordinaatio kunnossa. Roosa pysyy koko ajan hyvin tasapainossa.

Siitä huolimatta Jaakonsaaren mukaan kaikista tärkeintä on se, että myös pelaajan pää toimii poikkeuksellisen hyvin. Bröijer osaa valjastaa teknisen taitonsa sulavasti peliä edistäviksi ratkaisuiksi.

– Pelinymmärrys ja pelitaitavuus ovat kaikista tärkeimmät asiat. Pomputtelijoita riittää, mutta pelitaitavat pelaajat ovat Suomessa todella harvassa. Roosa on siinä ehkä Suomen taitavin pelaaja, Jaakonsaari sanoo.

– Kun pelaaja on riittävän taitava, hän voi pitää katseen ylhäällä. Sen myötä myös pelin ymmärtäminen kehittyy. Haluamme pelata kollektiivista pallonhallintapeliä, jossa pelaajien pitää koko ajan ajatella ja havainnoida. Se kehittää pelaajia hirveästi. Jos joukkue pelaa vain suoraviivaisesti pitkää palloa, pelinymmärrys ei voi kehittyä samalla tavalla.

22-vuotiaan Bröijerin kohdalla kyse on yhä nuoresta pelaajasta. Jaakonsaaren mukaan juonikkaalla keskikenttäpelaajalla on edellytykset lähes mihin tahansa, kunhan potentiaalista saadaan kaikki irti.

– Mielestäni Roosa ansaitsisi ehdottomasti paikan A-maajoukkueessa. Sinne pitäisi valita tuollaisia taitavia pelaajia, ja uskon monen jakavan saman näkemyksen. Uskallan sanoa suoraan, että harvalla maajoukkuepelaajallakaan on edes murto-osaa Roosan pelinymmärryksestä tai taidosta.

Hyvää futista ja yhä parempia tuloksia

Naisten Ykkösen juhannustaukoon mennessä PK-35 Vantaa on voittanut kaikki kymmenen sarjapeliään maalierolla 38-3. Bröijer on tuloksiin tyytyväinen, mutta hänen mielestään joukkueen pelaamisesta on löytynyt ajoittain vielä parannettavaa. Myös Punamustien kapea pelaajarinki aiheutti alkukauden aikana murheita, mutta kesää kohden tilanne on jo helpottunut tuntuvasti.

– Joukkueen osalta alkukausi on tietysti mennyt hyvin, kun olemme voittaneet kaikki pelit. Välillä on kuitenkin ollut haastavampaakin, kun emme ole ihan saaneet omaa peliämme pyörimään. Lisäksi pelaajarinkimme on ollut sen verran pieni, että välillä on joutunut hieman jännittämään, saammeko riittävästi pelaajia kokoonpanoon, Bröijer tuumi.

PK-35 Vantaa palaa heti heinäkuun alussa kesälomalta tositoimiin. Loppukesän ja syksyn aikana joukkuetta odottavat Ykkösen nousutaistelun lisäksi myös Suomen Cupin ja Mestarien liigan tuomat mieluisat haasteet. Tulostavoitteiden sijaan Bröijer lähestyy kuitenkin loppukautta ensisijaisesti pelin kehittämisen kautta.

– Loppukaudelta odotan, että pystymme vielä vähän nostamaan tasoamme ja pelaamaan hyvää futista. Toivottavasti sitä kautta myös tulokset ovat sen mukaisia.

This Post Has One Comment

  1. Magnus Rögård

    Roosassa on asennetta – Roosa vågar! https://areena.yle.fi/1-4650854

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com