IMG 20190621 150239

PK-35 Vantaa karsii Mestarien liigaan Tallinnassa

Naisten Mestarien liigan karsintakierroksen lohkot arvottiin juhannusaattona Sveitsin Nyonissa. Hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa kohtaa karsintavaiheessa virolaisen FC Floran, färsaarelaisen EBS/Skalan ja kazakstanilaisen BIIK Kazygurtin. Karsintaturnaus pelataan 7. – 13. elokuuta Tallinnassa Virossa.

PK-35 Vantaa edustaa Suomea Mestarien liigassa nyt seitsemättä kertaa. Kuudella aiemmalla kerralla se on selvinnyt neljästi jatkopeleihin. Kyseessä on nyt toinen kerta, kun PK-35 Vantaa pelaa karsintavaiheen pelit vieraskentällä. Matkakohde on kuitenkin helpoin mahdollinen, sillä Punamustien matka käy elokuun alkupuolella suomalaisille hyvin tuttuun Viron pääkaupunkiin Tallinnaan.

Turnauksen emäntäjoukkue on tallinnalainen FC Flora, joka juhli viime syksynä ensimmäistä Viron mestaruuttaan. Tallinnalaiset osallistuvat siis nyt Mestarien liigaan ensimmäistä kertaa ja saivat karsintaturnauksen heti kotikentälleen. Hallitseva mestari johtaa myös tällä kaudella sarjaa selkeällä erolla. Joukkueen avainpelaajat muodostavat myös Viron A-maajoukkueen rungon. Talvella FC Flora kohtasi harjoitusottelussa Ykkösessä pelaavan Pihlajamäen PK-35:n , jolle se taipui lukemin 1-2.

Ykköskorista Punamustien vastustajaksi arvottiin kazakstanilainen BIIK Kazygurt, joka on ranking-pisteidensä valossa lohkon kovin joukkue. Seuran kotipaikka Shymkent sijaitsee aivan Kirgisian rajalla, hieman Kazakstanin suurimmasta kaupungista Almatysta länteen. Kyseessä on kokenut europelijoukkue, sillä BIIK Kazygurt on ollut kuutena edellisenä vuonna mukana Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa. Sen paras sijoitus on kaudelta 2016, jolloin se eteni 16 parhaan joukkoon. Viime vuonna kazakstanilaiset kaatoivat jopa FC Barcelonan kotonaan lukemin 3-1, mutta putosivat lopulta niukasti.

Neloskorista lohkoon arvottu färsaarelainen EBS/Skala on lähtökohtaisesti lohkon heikoin joukkue. Se pitää majaansa Streymnesissä Färsaarten pääsaaren pohjoisosassa. Vuonna 2013 seurafuusion myötä syntynyt EBS/Skala on voittanut kotimaansa mestaruuden kahdesti peräkkäin vuosina 2017 ja 2018. Vaikka EBS/Skala juhli viime kauden päätteeksi mestaruutta, tämä kausi on sujunut siltä täysin penkin alle. Yhdeksästä ottelustaan se on voittanut ainoastaan yhden ja majailee tällä hetkellä Färsaarten pääsarjan jumbosijalla.

Karsintalohkot pelataan läpi turnausmuotoisesti 7. – 13. elokuuta Tallinnassa. Lohkovoittaja etenee pudotuspelimuotoisiin jatkopeleihin Euroopan 32 parhaan joukkoon.

”Aika toivotunlainen arpa”

PK-35 Vantaan päävalmentaja oli varsin tyytyväinen joukkueensa arpaonneen.  Arpa oli suosiollinen niin urheilullisesti kuin myös matkustusrasituksen kannalta.

– Pelipaikkana Tallinna on meille tietysti äärettömän hyvä. Se on tuttu paikka ja matkustamisen kannalta todella helppo. Se takaa meille hyvät lähtökohdat turnaukseen, Väisänen totesi.

Ykköskorista Punamustien seuraksi arvottu BIIK Kazygurt tiedetään kovaksi vastustajaksi, mutta Väisänen uskoo ryhmänsä mahdollisuuksiin. PK-35 Vantaa matkustaa Tallinnaan vain lohkovoitto mielessään.

– Myös lohkon joukkueiden osalta arpa oli aika toivotunlainen. Mukana on totta kai yksi todella kova joukkue, mutta uskomme mahdollisuuksiimme. Selkeä tavoitteemme on edetä seuraavalle kierrokselle.  Helppoa se ei ole, sillä jatkoon mennäkseen pitää hoitaa kaikki pelit kunnialla, Väisänen sanoi.

– Lähtökohtaisesti olemme kahdessa ottelussa suosikkeja ja BIIK Kazygurtia vastaan altavastaajia, mutta pelit ratkaistaan aina kentällä.

 

PK-35 Vantaan ottelut Mestarien liigan karsinnoissa:

7.8. FC Flora – PK-35 Vantaa

10.8. PK-35 Vantaa – EBS/Skala

13.8. PK-35 Vantaa – BIIK Kazygurt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com