UWCL Logo

Mestarien liigan karsintalohkoarvonta juhannusaattona

PK-35 Vantaa osallistuu tänä vuonna hallitsevana Suomen mestarina vuoden tauon jälkeen jälleen naisten Mestarien liigaan. Seura edustaa Suomea kilpailussa jo seitsemättä kertaa. Punamustien kansainvälisten pelien vastustajat selviävät juhannusaattona perjantaina 21.6., kun karsintalohkot arvotaan Sveitsin Nyonissa.

Naisten Mestarien liigan karsintavaihe koostuu kymmenestä neljän joukkueen lohkosta. Karsintalohkot pelataan läpi turnausmuotoisesti reilun viikon aikana 7. – 13. elokuuta. Jokaisen lohkon voittaja etenee pudotuspelimuotoisiin jatkopeleihin Euroopan 32 parhaan joukkoon.

Euroopan Jalkapalloliitto UEFA on valinnut kymmenen turnausjärjestäjää, joista kukin emännöi yhtä neljän joukkueen lohkoa. Viidesti karsintaturnausta emännöinyt PK-35 Vantaa haki sitä jälleen järjestettäväkseen Suomeen, mutta valinnat eivät tällä kertaa osuneet kohdalle. Karsintaturnausten emännyydet myönnettiin tänä vuonna Hollantiin, Belgiaan, Viroon, Latviaan, Liettuaan, Montenegroon, Slovakiaan, Ukrainaan, Sloveniaan ja Bosnia-Hertsegovinaan. Mainituista maista Slovenian ja Ukrainan joukkueet ovat Punamustien kanssa samassa arvontakorissa, joten niiden kohtaaminen ei ole tässä vaiheessa mahdollista. Yksi jäljelle jäävistä kahdeksasta maasta on siis Punamustien tuleva matkakohde.

Punamustat toisessa arvontakorissa

Karsintavaiheeseen osallistuvat joukkueet on jaettu ranking-pisteiden perusteella neljään arvontakoriin. Jokaiseen lohkoon arvotaan yksi joukkue kustakin arvontakorista. PK-35 Vantaa on pelannut suomalaisittain paljon kansainvälisiä pelejä ja se on sijoitettu aiemman menestyksensä perusteella toiseen arvontakoriin.

Punamustien vastustajat tulevat siis ensimmäisestä, kolmannesta ja neljännestä arvontakorista. Ykköskorista löytyvät karsintavaiheen etukäteen arvioiden kovimmat joukkueet, joista nimekkäimpiä ovat Norjan mestari Lilleström sekä Hollannin mestari FC Twente. Lisäksi muun muassa kazakstanilainen BIIK Kazygurt sekä liettualainen Gintra ovat olleet viime vuosina tuttuja näkyjä Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa.

Kolmannessa ja neljännessä korissa on lähtökohtaisesti pienempien jalkapallomaiden mestarijoukkueita, mutta kolmoskoriin mahtuu tällä kertaa myös muutama suurseura, joiden ranking-pisteet eivät ole oikeuttaneet ylempiin arvontakoreihin. Kolmoskorin nimekkäimmät ryhmät ovat portugalilainen Braga, turkkilainen Besiktas sekä belgialainen Anderlecht.

 

ARVONTAKORI 1:

Lilleström SK (Norja)

BIIK Kazygurt (Kazakstan)

Gintra Universitetas (Liettua)

FC Twente (Hollanti)

Apollon Limassol (Kypros)

Spartak Subotica (Serbia)

FC Minsk (Valko-Venäjä)

SFK 2000 Sarajevo (Bosnia-Hertsegovina)

Olimpia Cluj (Romania)

Hibernian LFC (Skotlanti)

 

ARVONTAKORI 2:

WFC Kharkiv (Ukraina)

SK Sturm Graz (Itävalta)

PAOK (Kreikka)

Breiðablik (Islanti)

ZNK Pomurje (Slovenia)

PK-35 Vantaa (Suomi)

Górnik Łęczna (Puola)

Ferencvaros (Unkari)

KF Vllaznia (Albania)

NSA Sofia (Bulgaria)

 

ARVONTAKORI 3:

Wexford Youths (Irlanti)

RSC Anderlecht (Belgia)

ASA Tel-Aviv (Israel)

SC Braga (Portugali)

Cardiff Met WFC (Wales)

Slovan Bratislava (Slovakia)

ZNK Split (Kroatia)

Besiktas JK (Turkki)

ZNK Breznica Pljevlja (Montenegro)

FC Flora (Viro)

 

ARVONTAKORI 4:

Rigas FS (Latvia)

Birkirkara FC (Malta)

EB/Streumyr/Skala (Färsaaret)

Linfield Ladies FC (Pohjois-Irlanti)

KFF Mitrovica (Kosovo)

Agarista-SS Anenii Noi (Moldova)

ZFK Dragon 2014 (Makedonia)

SC Bettembourg Feminine (Luxemburg)

FC Tbilisi Nike (Georgia)

FC Alashkert (Armenia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com