UUTISET

PK-35 Vantaa hyydytti pohjoiset vieraansa Myyrmäen helteessä

16.6.2019

Punamustien voittoputki naisten Ykkösessä venyi sunnuntai-iltapäivänä jo kymmenen ottelun mittaiseksi. PK-35 Vantaa iski tulostaululle kauden toistaiseksi suurimmat voittolukemat, kun Rovaniemen Palloseura taipui peräti lukemin 9-0.

Joukkueiden paremmuudesta ei ollut helteisessä Myyrmäessä mitään epäselvää. PK-35 Vantaa otti pelin heti komentoonsa, liikutti hyvin palloa ja loi tasaiseen tahtiin hyviä maalipaikkoja. Ensimmäinen nähtiin jo viidennellä peliminuutilla, kun Karoliina Autio ohjasi Vera Saastamoisen syötöstä pallon niukasti ohi maalin. Avausosuma syntyi kuitenkin jo seuraavasta hyökkäyksestä. Ottelun kahdeksannella minuutilla Anna Vlasoff kavensi hyvin keskustaan ja tarjoili hienon läpisyötön rangaistusalueelle. Saastamoinen pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti pallon pienestä kulmasta etualakulmaan.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan kuusi minuuttia myöhemmin näyttävän hyökkäyksen päätteeksi. Punamustien avauskokoonpanoon palannut kapteeni Sanna Saarinen nosti pallon rangaistusalueen rajalta puolustajien yli ja Saastamoinen pääsi karkaamaan päätyrajalle. Saastamoinen syötti lopulta takaviistoon ja Roosa Bröijer laukoi pelivälineen rangaistuspilkun kohdalta takakulmaan.

Kaukaa pohjoisesta saapunut RoPS pyrki Myyrmäessäkin pelaamaan aktiivista jalkapalloa, mutta yritys kostautui rumasti tulostaululla. Ajoittain liian rohkea pallollinen pelaaminen johti useisiin pallonmenetyksiin ja avasi Punamustille tilaa vaarallisille hyökkäyksille. Seuraavat hyökkäykset eivät kuitenkaan vielä tuottaneet tulosta. Ensin Saarinen vapautti Netta Koson läpiajoon, mutta laukaus suuntautui suoraan päin RoPSin maalivahtia Juuli-Ilona Varista. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Saastamoinen karkasi Ella Hopposen hyvästä pystysyötöstä, mutta maalivahdin ylittänyt nosto painui niukasti takakulman ohi.

Avausjakson lopussa PK-35 Vantaa kuitenkin hyödynsi jälleen paikkansa tehokkaasti. 35. peliminuutilla Koso antoi vapauttavan syötön Vlasoffille, joka harhautti rangaistusalueella yhden puolustajan ja laukoi lopulta pallon läheltä etukulmaan. Kolme minuuttia myöhemmin Punamustille tuomittiin rangaistuspotku, kun Saastamoinen kaadettiin sääntöjen vastaisesti. Vetovastuun otti Bröijer, joka laukoi pallon varmasti vasempaan alakulmaan ja vei kotijoukkueen jo neljän maalin karkumatkalle.

Ennen taukoa nähtiin kuitenkin vielä yksi maali. RoPS-vahti Varis epäonnistui avauksessaan ja pallo päätyi suoraan Kosolle. Ottelun hahmoihin lukeutunut kaksikko juoni Punamustien viidennen osuman, kun Koso tarjoili läpisyötön ja jälleen karkuun päässyt Saastamoinen sijoitti pelivälineen varmasti alakulmaan. Tauolle lähdettiin siis jo Punamustien 5-0-johtolukemissa.

Maalitehtailu jatkui heti toisen jakson alussa. PK-35 Vantaa sai heti jakson ensimmäisestä hyökkäyksestään kulmapotkun, jonka se hyödynsi tehokkaasti. Bröijer antoi hyvän pallon takatolpalle ja Roosa Toivanen puski pallon vastustamattomasti maaliin. Osuma oli Toivaselle kauden ensimmäinen.

Seitsemäs täysosuma syntyi hieman ennen tunnin täyttymistä. RoPSin puolustaja pääsi jo kiinni palloon, mutta Saastamoisen riisti sen takaisin itselleen ja pyörähti näyttävästi vapaaksi rangaistusalueen rajalla. Lopulta Saastamoinen täydensi hattutemppunsa sijoittamalla pelivälineen näyttävästi takayläkulmaan.

Seuraavasta hyökkäyksestä myös Vlasoff oli lähellä tällätä pallon aivan takayläkulmaan, mutta laukaus painui niukasti ohi. Verkko heilui kuitenkin jälleen 67. minuutilla. Elina Salmi antoi hyvän keskityksen rangaistusalueen kulmalta ja Koso ohjasi pallon tyylikkäästi suoraan ilmasta takakulmaan.

8-0-johdossa PK-35 Vantaan ote herpaantui hieman. Pelin loppupuolella RoPS sai vihdoin ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa ja sen myötä myös maalintekotilanteen. Vieraiden kulmapotku oli vaarallinen ja pallo kävi jo tolpassa, mutta lopulta Punamustien maalia vartioinut Sanni Solehmainen onnistui selvittämään tilanteen. Ensimmäisen täyden ottelunsa tolppien välissä pelannut Solehmainen piti heti maalinsa koskemattomana.

Ottelun lähestyessä loppuaan vaihdosta kentälle tullut Aurora Troberg kiihdytti karkuun oikealta laidalta ja alusti hyvän maalipaikan. Puolustajan heikon purkuyrityksen jälkeen irtopalloon päässyt Saarinen pääsi yrittämään läheltä, mutta veto karkasi yli maalin. Pallo saatiin kuitenkin vielä kertaalleen maaliin juuri varsinaisen peliajan täyttyessä. Punamustille tuomittiin käsivirheen seurauksena rangaistuspotku ja Saastamoinen laukoi pallon yhdestätoista metristä tolpan kautta sisään. Samalla Saastamoinen kruunasi iltapäivänsä neljänteen osumaansa.

Erotuomarin päätösvihellys pelasti lopulta rovaniemeläiset kaksinumeroisilta tappiolukemilta. Lopputulokseksi jäi lopulta 9-0, joka on Punamustien tähän mennessä suurin voitto naisten Ykkösessä. Samalla joukkue otti sarjapeleissä jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa. Juhannustauolle lähdettäessä PK-35 Vantaa johtaa Ykköstä viiden pisteen erolla Pihlajamäen PK-35:een ja yhdeksän pisteen erolla HPS:ään nähden.

Näyttävää hyökkäyspeliä ja kauniita maaleja

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun päätyttyä luonnollisesti tyytyväinen ryhmänsä peliesitykseen. PK-35 Vantaa esitti helteisessä Myyrmäessä mukavasti soljuvaa hyökkäyspeliä, joka johti useisiin näyttäviin sommitelmiin ja täysosumiin.

– Tänään saimme paljon paikkoja ja tällä kertaa pystyimme tekemään myös paljon maaleja jo aikaisessa vaiheessa. Se totta kai helpotti pelaamistamme. Ottelu ratkesi jo toisen ja kolmannen maalin myötä. Lisäksi onnistuimme pitämään kontrollin tosi hyvin itsellämme, Väisänen totesi.

– Saimme RoPSin puolustuksen hyvin auki ja teimme todella upeita maaleja. Murtauduimme tekopaikoille monipuolisesti pitkillä syötöillä, lyhyillä syötöillä sekä pienillä nostoilla. Pelaajilla oli malttia tehdä sovittuja asioita ja sama maltti näkyi myös maalipaikoissa. Viimeistelymme oli nyt päättäväisempää kuin aikaisemmin.

Väisäsen mukaan rovaniemeläiset pyrkivät vaikeuttamaan Punamustien pelaamista, mutta vakuuttavan ottelun pelannut kotijoukkue oli tällä kertaa monta askelta pohjoisia vieraitaan edellä.

– RoPS pyrki aktiiviseen puolustuspeliin ja prässäsi ajoittain ylhäältäkin, mutta onnistuimme ohittamaan sen hyvin. Välillä liikutimme palloa aluksi hitaammin, mutta sitten pääsimme nopeilla rytminvaihdoksilla ohittamaan heidän ryhmitelmäänsä ja meille avautui tilaa, Väisänen kertasi kenttätapahtumia.

Väisänen kiitteli myös ensimmäistä kertaa tolppien välissä aloittaneen Sanni Solehmaisen otteita. Torjuntatyöt jäivät sunnuntai-iltapäivänä vähiin, mutta hän hoiti tarvittavat tilanteet mallikkaasti ja onnistui jalalla pelatessaan rohkeasti joukkueen pallonhallintapeliin.

– Tämä oli meille tärkeä peli juuri ennen taukoa ja Sanni tuli aika kylmiltään ensimmäistä kertaa aloittavaksi maalivahdiksi. Hän teki muutaman hyvän vastaantulon, pelasi hienosti jalalla ja hoiti lopussa muutaman tilanteen hyvin. Kaiken kaikkiaan tämä oli Sannilta hieno suoritus, joka antoi varmasti taas itseluottamusta jatkoa ajatellen.

Toisella jaksolla nähtiin myös yksi ensiesiintyminen, kun lainasopimuksella Åland Unitedista saapunut Mikaela Frondelius pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin PK-35 Vantaan paidassa.

– ”Miksu” tuli tauon jälkeen sisään ja totta kai pelaamattomuus näkyi aluksi vähän otteissa. Lisäksi hän on harjoitellut joukkueen mukana vasta viikon ja pelitapamme on hänelle uusi. Miksu pääsi kuitenkin hiljalleen paremmin ja paremmin mukaan pelin rytmiin, Väisänen sanoi.

PK-35 Vantaa lähtee 9-0-voiton myötä kolmen viikon ottelutauolle. Väisäsen mukaan sarjakauden kevätpuolisko sujui kokonaisuudessaan mallikkaasti. Joukkue vetää juhannuksen ympärillä hieman happea, mutta sen jälkeen katseet kääntyvät nopeasti tuleviin haasteisiin.

– Kevätpuolisko oli mukavaa päättää tällaiseen peliin. Saimme onnistumisia laajalla rintamalla ja moni osa-alue pelissämme toimi hienosti. Avaaminen, rakentelu ja hitaat sekä nopeat hyökkäykset onnistuivat suunnitellusti, Väisänen totesi.

– Tavoitteenamme oli voittaa kaikki alkukauden pelit ja saada luotua hieman piste-eroa, joten siinä onnistuimme hyvin. Nyt on tärkeää huilata ensin hetki, mutta sitten meidän pitää valmistautua huolella tuleviin sarjapeleihin ja elokuun Mestarien liigaan.

Punamustien seuraava naisten Ykkösen ottelu pelataan kesätauon jälkeen 6.7. Haukiputaan Pallon vieraana. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran 13.6., jolloin HauPa saapuu vastavierailulle Myyrmäkeen.

 

PK-35 Vantaa – RoPS 9-0 (5-0)

9´ 1-0 Vera Saastamoinen

14´ 2-0 Roosa Bröijer

36´ 3-0 Anna Vlasoff

38´ 4-0 Roosa Bröijer (rp.)

45´ 5-0 Vera Saastamoinen

48´ 6-0 Roosa Toivanen

56´ 7-0 Vera Saastamoinen

67´ 8-0 Netta Koso

90´ 9-0 Vera Saastamoinen (rp.)

 

 

Avauskokoonpano:

4 Filippa Kilponen

9 Netta Koso (72´ Vilma Väisänen)

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio (54´ Aurora Troberg)

18 Ella Hopponen (52´ Mikaela Frondelius)

19 Anna Vlasoff

25 Vera Saastamoinen

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (78´ Tia-Maria Jaakonsaari)

30 Sanni Solehmainen

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

8 Vilma Väisänen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

22 Aurora Troberg

24 Mikaela Frondelius

 

PK-35 TV: Sanna Saarisen ja Sanni Solehmaisen mietteet 9-0-voitosta

 

Maalikooste: PK-35 Vantaa – RoPS 9-0 (5-0)

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.