IMG 20190531 WA0034

PK-35 Vantaa matkustaa lauantaina Kokkolaan

Punamustien pistejahti jatkuu huomenna, kun joukkue vierailee Pohjanmaalla jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Tällä kertaa sarjaa johtava PK-35 Vantaa matkustaa GBK:n vieraaksi Kokkolaan. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 8.6. klo 15.00 Kirkonmäen urheilukentällä.

PK-35 Vantaa on aloittanut naisten Ykkösen vakuuttavasti, sillä se on voittanut kaikki kahdeksan sarjapeliään maalierolla 27-3. Toistaiseksi tiukimman vastuksen Punamustille tarjosi helatorstain kärkiottelussa HPS, joka kuitenkin taipui lopulta lukemin 2-1 Filippa Kilposen ja Karoliina Aution osumilla.

Punamustien alkukausi on ollut reissupelipainotteinen, sillä joukkue on pelannut otteluistaan peräti viisi vieraissa. Niissä PK-35 Vantaa on hakenut pisteet Turusta, Tuusulasta, Pihlajamäestä ja kahdesti Vaasasta. Edellisessä vieraspelissään se kaatoi kaksi viikkoa sitten FC Sportin maalein 0-4.

GBK sen sijaan majailee sarjataulukossa putoamisviivan alapuolella. Se on kerännyt kahdeksasta pelaamastaan ottelusta neljä sarjapistettä yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. GBK on tehnyt Ykkösessä kuusi osumaa ja sen oma verkko on heilunut 19 kertaa.

Kokkolalaiset ovat ottaneet toistaiseksi kaikki pisteensä kotikentällään. Toukokuun alkupuolella se kaatoi FC Sportin lukemin 1-1 ja puolitoista viikkoa myöhemmin GBK tasasi TuWen kanssa pisteet lukemin 1-1. Myös GBK:n molemmat kotitappiot ovat tulleet vain niukalla maalin erolla, joten joukkue on kyennyt kotonaan selvästi reissupelejä tasaisempiin kamppailuihin.

Punamustien ja GBK:n edelliset kohtaamiset ovat kaudelta 2017, jolloin kokkolalaiset pelasivat edellisen kerran pääsarjassa. Tuolloin PK-35 Vantaa vei molemmat liigakohtaamiset nimiinsä selvin lukemin, mutta Suomen Cupin välierässä GBK kiusasi vastustajaansa lisäajalle asti, kunnes joutui taipumaan niukimmalla mahdollisella erolla lukemin 0-1.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet viidesti osuneet Roosa Bröijer ja Karoliina Autio. Lisäksi Netta Kosolla on tilillään kolme maalia. GBK:n tehopelaaja on ollut kolme osumaa tehtaillut Andrea Ström, joka on siis viimeistellyt tasan puolet kokkolalaisten sarjapeliosumista.

Punamustien kokoonpanotilanne on lauantain vierasottelun alla varsin hyvä. Varmoja poissaolijoita ei ole lainkaan, mutta Netta Koson, Elina Salmen ja Tia-Maria Jaakonsaaren pelikuntoa tarkkaillaan vielä. Viime ottelusta sivussa ollut Roosa Toivanen saattaa palata kokoonpanoon. Lisäksi vaihto-opiskelujaksonsa päätyttyä Suomeen palannut Sanna Saarinen jo huomenna mukana Punamustien vahvuudessa.

Yhä lisää päättäväisyyttä viimeistelyyn

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan alkukausi on sujunut suunnitelmien mukaan. Joukkue on parantunut koko ajan otteitaan, mutta pelaamisesta löytyy vielä joitakin kehityskohteita. Lisäksi Väisänen muistutti, että elokuussa odottavat kansainväliset pelit vaikuttavat hieman Punamustien harjoitteluun.

– Tällä hetkellä etenemme hyvin aikataulussa. Keskittyminen on vielä tiukasti sarjapeleissä, mutta pian siirrämme yhä enemmän katseita myös Mestarien liigaan. Meidän on nyt tarkoitus alkaa harjoitella selvästi kovempaa ja rakentaa kuntopiikkiä kohti kansainvälisiä pelejä, Väisänen kertoi.

– HPS:ää vastaan pelaamisessamme oli paljon tosi hyviä asioita. Meiltä on löytynyt hyvin malttia rakentaa tilanteita ja pääsemme paljon maalipaikoille. Viimeistelyä meidän pitää kuitenkin vielä parantaa. Niissä tilanteissa meidän pitää olla yhä varmempia ja päättäväisempiä.

Lauantain vastustaja GBK on Punamustille aiemmilta vuosilta tuttu, mutta tämän hetken ryhmästä Väisäsellä ei ole kovin tarkkaa tietoa. Hän kuitenkin korosti, että kokkolalaisia ei voi aliarvioida.

– Olen nähnyt GBK:lta vain puolikkaan pelin ja sekin oli ihan kauden alussa. Lisäksi he ovat saaneet nyt ryhmäänsä uusia pelaajia, joista osa saattaa olla mukana jo huomenna, Väisänen totesi.

– Oletan GBK:n pelanneen alkukauden tuloksellisesti hieman alakanttiin. Etenkin kotona he ovat pystyneet pelaamaan pääsääntöisesti tasaisia pelejä. Alkukauden tulokset eivät ehkä ole vielä olleet sitä, mihin GBK parhaimmillaan pystyisi. Se on vielä tuoreessa muistissa, että 2017 he tarjosivat meille cupin välierässä hyvän vastuksen. Joukkueessa on mukana jonkin verran samoja pelaajia kuin silloin.

PK-35 Vantaa saa lauantaina riveihinsä mukavan vahvistuksen, kun Sanna Saarinen palaa vihdoin vaihto-opiskelujaksonsa jälkeen joukkueen mukaan. Väisäsen mukaan Saarisen paluulla on iso merkitys niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

– Se on meille hieno asia, että Sanna palaa vihdoin joukkueen mukaan. Hän on pitkäaikainen kapteeni, jolla on paljon kokemusta. Sanna on ollut joukkueessa tärkeässä roolissa koko kevään, vaikka hän on ollut poissa päivittäisestä tekemisestä. Nyt saamme hänet vihdoin myös fyysisesti mukaan.

GBK – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 8.6. klo 15.00 Kirkonmäen urheilukentällä Kokkolassa.