PK 35 Vantaa – Ilves 2, 1 0, Naisten 1.div, 19.5.2019 (47 Of 59)

Vilma Väisänen kantaa vastuuta kentällä ja sen ulkopuolella

Vilma Väisänen on lukeutunut PK-35 Vantaan vahvan alkukauden vastuunkantajiin. Hän on pelannut tämän kauden Ykkösessä kahta ottelua lukuun ottamatta kaikissa peleissä täydet minuutit Punamustien keskikentällä. Maalinteossa Väisänen on onnistunut kertaalleen.

Keskikentän keskustassa viihtyvällä Väisäsellä on varsin selkeä kuva itsestään pelaajana. PK-35 Vantaa on voittanut tähän mennessä kaikki kahdeksan sarjapeliään ja Väisänen on myös henkilökohtaisesti alkukauteensa tyytyväinen.

– Olen joukkuepelaaja ja haluan aina antaa kaikkeni. Näen itseni joukkueessamme aika puolustavassa roolissa. Alkukauden osalta olen tosi iloinen, että olen päässyt pelaamaan ja säästynyt loukkaantumisilta, Väisänen sanoi.

Punamustien valmentaja Pasi Jaakonsaari yhtyy Väisäsen kuvaukseen pelityylistään ja ominaisuuksistaan. Jaakonsaaren mukaan Väisänen osoittaa kentällä aina ensiluokkaista asennetta ja toimii hyvänä esimerkkinä myös muille pelaajille.

– Yksi Vilman vahvuuksista on se, että hän syttyy aina peleihin. Hän asennepelaaja, joka taistelee aina viimeiseen asti joukkueen puolesta ja menee kovaa tilanteisiin, Jaakonsaari kiitteli.

– Kyseessä on jo aika kokenut pelaaja, joka osaa pelata yksinkertaisesti ja omilla vahvuuksillaan. Vilma on tasaisen varma suorittaja. Meillä hän pelaa tasapainottavassa, ajoittain myös vastustajan peliä rikkovassa roolissa ja on sen myötä kääntämässä peliä keskialueella.  Vilman vahvuuksiin lukeutuvat myös pitkät pallot pelinavausvaiheessa. Lisäksi hänellä on raskas laukaus ja toivoisin, että hän pystyisi hyödyntämään sitä enemmän peleissä.

Väisänen on pelannut PK-35 Vantaan riveissä jo pitkään ja edustaa joukkueessa jatkuvuutta sekä kokemusta. Jaakonsaaren mukaan se näkyy selvästi myös Väisäsen roolissa kentän ulkopuolella.

– Kapteenistossa toimiminen on Vilmalle luontaista, sillä hän kannustaa ja tsemppaa muita pelaajia jatkuvasti. Kaikkien on helppoa toimia hänen kanssaan. Vilmalla on joukkueessa henkisesti tärkeä rooli, jota hän ottanut yhä enemmän nyt Sannan oltua kevään poissa, Jaakonsaari totesi.

Punamustien ryhmää koeteltiin talvella kovalla kädellä, mutta joukkue on noussut vaikeuksien jälkeen ihailtavasti takaisin jaloilleen ja pelit ovat sujuneet voitokkaasti. Väisäsen mukaan pelaajat ovat reagoineet vaikeuksiin hienosti ja jopa kääntäneet vastoinkäymiset voimavaraksi.

– Alkukausi on sujunut toivotulla tavalla. Olen tosi ylpeä tästä joukkueesta ja siitä, että olemme vaikean alkuvuoden jälkeen tässä tilanteessa. Meillä on nyt tosi hyvä jengi kasassa – niin pelaajina kuin ihmisinä!