PK 35 Vantaa – Ilves 2, 1 0, Naisten 1.div, 19.5.2019 (47 Of 59)

Vilma Väisänen kantaa vastuuta kentällä ja sen ulkopuolella

Vilma Väisänen on lukeutunut PK-35 Vantaan vahvan alkukauden vastuunkantajiin. Hän on pelannut tämän kauden Ykkösessä kahta ottelua lukuun ottamatta kaikissa peleissä täydet minuutit Punamustien keskikentällä. Maalinteossa Väisänen on onnistunut kertaalleen.

Keskikentän keskustassa viihtyvällä Väisäsellä on varsin selkeä kuva itsestään pelaajana. PK-35 Vantaa on voittanut tähän mennessä kaikki kahdeksan sarjapeliään ja Väisänen on myös henkilökohtaisesti alkukauteensa tyytyväinen.

– Olen joukkuepelaaja ja haluan aina antaa kaikkeni. Näen itseni joukkueessamme aika puolustavassa roolissa. Alkukauden osalta olen tosi iloinen, että olen päässyt pelaamaan ja säästynyt loukkaantumisilta, Väisänen sanoi.

Punamustien valmentaja Pasi Jaakonsaari yhtyy Väisäsen kuvaukseen pelityylistään ja ominaisuuksistaan. Jaakonsaaren mukaan Väisänen osoittaa kentällä aina ensiluokkaista asennetta ja toimii hyvänä esimerkkinä myös muille pelaajille.

– Yksi Vilman vahvuuksista on se, että hän syttyy aina peleihin. Hän asennepelaaja, joka taistelee aina viimeiseen asti joukkueen puolesta ja menee kovaa tilanteisiin, Jaakonsaari kiitteli.

– Kyseessä on jo aika kokenut pelaaja, joka osaa pelata yksinkertaisesti ja omilla vahvuuksillaan. Vilma on tasaisen varma suorittaja. Meillä hän pelaa tasapainottavassa, ajoittain myös vastustajan peliä rikkovassa roolissa ja on sen myötä kääntämässä peliä keskialueella.  Vilman vahvuuksiin lukeutuvat myös pitkät pallot pelinavausvaiheessa. Lisäksi hänellä on raskas laukaus ja toivoisin, että hän pystyisi hyödyntämään sitä enemmän peleissä.

Väisänen on pelannut PK-35 Vantaan riveissä jo pitkään ja edustaa joukkueessa jatkuvuutta sekä kokemusta. Jaakonsaaren mukaan se näkyy selvästi myös Väisäsen roolissa kentän ulkopuolella.

– Kapteenistossa toimiminen on Vilmalle luontaista, sillä hän kannustaa ja tsemppaa muita pelaajia jatkuvasti. Kaikkien on helppoa toimia hänen kanssaan. Vilmalla on joukkueessa henkisesti tärkeä rooli, jota hän ottanut yhä enemmän nyt Sannan oltua kevään poissa, Jaakonsaari totesi.

Punamustien ryhmää koeteltiin talvella kovalla kädellä, mutta joukkue on noussut vaikeuksien jälkeen ihailtavasti takaisin jaloilleen ja pelit ovat sujuneet voitokkaasti. Väisäsen mukaan pelaajat ovat reagoineet vaikeuksiin hienosti ja jopa kääntäneet vastoinkäymiset voimavaraksi.

– Alkukausi on sujunut toivotulla tavalla. Olen tosi ylpeä tästä joukkueesta ja siitä, että olemme vaikean alkuvuoden jälkeen tässä tilanteessa. Meillä on nyt tosi hyvä jengi kasassa – niin pelaajina kuin ihmisinä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com