PK 35 Vantaa – HPS, Instagram

PK-35 Vantaa ja HPS iskevät yhteen helatorstain kärkikamppailussa

Punamustien kotiottelut jatkuvat huomenna kotiyleisön edessä naisten Ykkösen kärkikamppailulla. Sarjaa johtaja PK-35 Vantaa saa helatorstain huippupelissä vieraakseen niin ikään puhtaalla pelillä aloittaneen sarjakakkosen Helsingin Palloseuran. Ottelu pelataan huomenna helatorstaina 30.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa on pelannut vahvan kevään Ykkösessä. Se on voittanut kaikki seitsemän otteluaan maalierolla 25-2. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa on päässyt pelaamaan vasta kaksi ottelua, joissa se on kaatanut FC Hertan suurinumeroisesti 7-0 ja Ilves/2:n niukemmin 1-0. Viime lauantaina PK-35 Vantaa kaatoi FC Sportin Vaasassa selvin lukemin 0-4. Punamustien osumista vastasivat Karoliina Autio, Wilma Forsblom sekä kahdesti osunut Aurora Troberg.

Myös HPS on voittanut kaikki kuusi sarjapeliään. Vihreäpaitojen eteneminen on ollut vakuuttavaa, sillä voitot ovat irronneet maalierolla 32-1. HPS:n toistaiseksi ainoa takaiskuosuma syntyi heti sarja-avauksessa kotipelissä Ilves/2:ta vastaan.

Jos Punamustien alkukausi on ollut vieraspelipainotteinen, on HPS:n kevääseen mahtunut enemmän kotipelejä. Vieraissa HPS on kohdannut vasta maalein 0-4 kaatuneen FC Sportin sekä niin ikään selvästi lukemin 0-6 taipuneen RoPSin. Molemmissa pitkän matkan vieraspeleissään HPS on karannut jo alkuhetkillä muutaman maalin johtoon.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat Suomen Cupista vuosilta 2016 ja 2017. Tuolloin PK-35 Vantaa vei pelit selvin lukemin 0-5 ja 0-10, mutta parin vuoden takaisista kohtaamisista ei voi vetää tulevaa ottelua ajatellen minkäänlaisia johtopäätöksiä. Tällä kertaa lähtökohdat ovat täysin erilaiset.

PK-35 Vantaan alkukauden tehokkain pelaaja on ollut viisi maalia tehtaillut Roosa Bröijer. Lisäksi Karoliina Autio on heiluttanut verkkoa neljästi ja Netta Koso kolmesti. HPS:n pelaajat sen sijaan pitävät hallussaan maalipörssin kolmea kärkisijaa. Piikkipaikalla majailee kahdeksan osumaa viimeistellyt Piipa Kämppi, joka on saanut taustatukea etenkin kuudesti osuneilta Maiju Hirvoselta ja Hanna Onufriewilta. Lisäksi Ella Andbergilla on tilillään viisi maalia.

Punamustien pelaajatilanne on kärkikamppailun alla varsin hyvä, sillä viime viikonlopun ottelusta sivussa olleet Netta Koso, Vilma Väisänen, Vera Saastamoinen ja Selina Mustajoki palaavat kokoonpanoon. Ainoastaan Roosa Toivasen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Alkukauden kovatempoisin peli

Päävalmentaja Jari Väisänen tiedostaa, että HPS tarjoaa PK-35 Vantaalle sarjakauden toistaiseksi kovimman vastuksen. Helsinkiläisten vahvuudet ovat kuitenkin hyvin tiedossa ja niihin osataan varautua.

– Emme voi lainkaan aliarvioida HPS:ää, sillä heillä on hyviä pelaajia joka osa-alueella. He pystyvät pelaamaan myös lyhytsyöttöpeliä ja rakentamaan. Tarvittaessa he pelaavat toki myös pitkiä palloja linjan taakse, Väisänen totesi.

– HPS:ltä löytyy hyviä pääpelaajia, joten erikoistilanteet voivat nousta huomenna tärkeään rooliin. Niissä meidän pitää olla todella tarkkoina.

Muutaman muun ottelun tavoin PK-35 Vantaa maalihanat aukesivat myös viime viikonloppuna vasta pelin jälkimmäisellä puoliskolla. Väisäsen mukaan yksi syy on siinä, että Punamustilla ei ole kiire maalintekoon.  Joukkue luottaa siihen, että sen oma tuttu pelitapa tuottaa tarvittavat maalipaikat ja osumat, kunhan pelaajat malttavat etsiä rauhassa ratkaisupaikkoja.

– Uskomme vahvasti pallonhallintaan, mikä on tuottanut alkukauden aikana tulosta. Monessa ottelussa vastustajat ovat väsyneet toisella jaksolla ja sen myötä olemme päässeet yhä enemmän maalintekotilanteisiin, Väisänen kertoi.

Punamustien alkukausi on sujunut tuloksellisesti mallikkaasti, mutta Väisäsen mukaan muutamia asioita pitää vielä parantaa HPS:ää vastaan. Hän uskoo, että toivottu tulos irtoaa uskomalla omaan tekemiseen ja terävöittämällä pieniä asioita pelin sisällä.

– Tästä ottelusta tulee varmasti tähän asti pelaamiamme pelejä kovatempoisempi, mutta toivottavasti me pystymme määräämään tahdin. Lisäksi meidän pitää olla kaksinkamppailussa yhä vahvempia, sillä heiltä löytyy paljon rutinoituneita pelaajia. Huomenna on todella tärkeää, että pärjäämme 1v1-tilanteissa molempiin suuntiin, Väisänen sanoi.

Ykkösen huippuottelu pelataan sekä pelaajien että katsojien kannalta mukavana ajankohtana pyhäpäivän iltapäivänä. Väisänen toivoo, että herkulliset lähtökohdat houkuttelevat helatorstaina runsaasti yleisöä katsomoon.

– Myös keli vaikuttaa hyvältä, joten toivottavasti ihmiset löytävät katsomoon kärkipeliä katsomaan!

PK-35 Vantaa – HPS pelataan huomenna helatorstaina 30.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.

 

PK-35 TV: Anna Vlasoff kertaa alkukautta ja ennakoi helatorstain HPS-ottelua

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com