PK 35 Vantaa – HPS, Instagram

PK-35 Vantaa ja HPS iskevät yhteen helatorstain kärkikamppailussa

Punamustien kotiottelut jatkuvat huomenna kotiyleisön edessä naisten Ykkösen kärkikamppailulla. Sarjaa johtaja PK-35 Vantaa saa helatorstain huippupelissä vieraakseen niin ikään puhtaalla pelillä aloittaneen sarjakakkosen Helsingin Palloseuran. Ottelu pelataan huomenna helatorstaina 30.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa on pelannut vahvan kevään Ykkösessä. Se on voittanut kaikki seitsemän otteluaan maalierolla 25-2. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa on päässyt pelaamaan vasta kaksi ottelua, joissa se on kaatanut FC Hertan suurinumeroisesti 7-0 ja Ilves/2:n niukemmin 1-0. Viime lauantaina PK-35 Vantaa kaatoi FC Sportin Vaasassa selvin lukemin 0-4. Punamustien osumista vastasivat Karoliina Autio, Wilma Forsblom sekä kahdesti osunut Aurora Troberg.

Myös HPS on voittanut kaikki kuusi sarjapeliään. Vihreäpaitojen eteneminen on ollut vakuuttavaa, sillä voitot ovat irronneet maalierolla 32-1. HPS:n toistaiseksi ainoa takaiskuosuma syntyi heti sarja-avauksessa kotipelissä Ilves/2:ta vastaan.

Jos Punamustien alkukausi on ollut vieraspelipainotteinen, on HPS:n kevääseen mahtunut enemmän kotipelejä. Vieraissa HPS on kohdannut vasta maalein 0-4 kaatuneen FC Sportin sekä niin ikään selvästi lukemin 0-6 taipuneen RoPSin. Molemmissa pitkän matkan vieraspeleissään HPS on karannut jo alkuhetkillä muutaman maalin johtoon.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat Suomen Cupista vuosilta 2016 ja 2017. Tuolloin PK-35 Vantaa vei pelit selvin lukemin 0-5 ja 0-10, mutta parin vuoden takaisista kohtaamisista ei voi vetää tulevaa ottelua ajatellen minkäänlaisia johtopäätöksiä. Tällä kertaa lähtökohdat ovat täysin erilaiset.

PK-35 Vantaan alkukauden tehokkain pelaaja on ollut viisi maalia tehtaillut Roosa Bröijer. Lisäksi Karoliina Autio on heiluttanut verkkoa neljästi ja Netta Koso kolmesti. HPS:n pelaajat sen sijaan pitävät hallussaan maalipörssin kolmea kärkisijaa. Piikkipaikalla majailee kahdeksan osumaa viimeistellyt Piipa Kämppi, joka on saanut taustatukea etenkin kuudesti osuneilta Maiju Hirvoselta ja Hanna Onufriewilta. Lisäksi Ella Andbergilla on tilillään viisi maalia.

Punamustien pelaajatilanne on kärkikamppailun alla varsin hyvä, sillä viime viikonlopun ottelusta sivussa olleet Netta Koso, Vilma Väisänen, Vera Saastamoinen ja Selina Mustajoki palaavat kokoonpanoon. Ainoastaan Roosa Toivasen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Alkukauden kovatempoisin peli

Päävalmentaja Jari Väisänen tiedostaa, että HPS tarjoaa PK-35 Vantaalle sarjakauden toistaiseksi kovimman vastuksen. Helsinkiläisten vahvuudet ovat kuitenkin hyvin tiedossa ja niihin osataan varautua.

– Emme voi lainkaan aliarvioida HPS:ää, sillä heillä on hyviä pelaajia joka osa-alueella. He pystyvät pelaamaan myös lyhytsyöttöpeliä ja rakentamaan. Tarvittaessa he pelaavat toki myös pitkiä palloja linjan taakse, Väisänen totesi.

– HPS:ltä löytyy hyviä pääpelaajia, joten erikoistilanteet voivat nousta huomenna tärkeään rooliin. Niissä meidän pitää olla todella tarkkoina.

Muutaman muun ottelun tavoin PK-35 Vantaa maalihanat aukesivat myös viime viikonloppuna vasta pelin jälkimmäisellä puoliskolla. Väisäsen mukaan yksi syy on siinä, että Punamustilla ei ole kiire maalintekoon.  Joukkue luottaa siihen, että sen oma tuttu pelitapa tuottaa tarvittavat maalipaikat ja osumat, kunhan pelaajat malttavat etsiä rauhassa ratkaisupaikkoja.

– Uskomme vahvasti pallonhallintaan, mikä on tuottanut alkukauden aikana tulosta. Monessa ottelussa vastustajat ovat väsyneet toisella jaksolla ja sen myötä olemme päässeet yhä enemmän maalintekotilanteisiin, Väisänen kertoi.

Punamustien alkukausi on sujunut tuloksellisesti mallikkaasti, mutta Väisäsen mukaan muutamia asioita pitää vielä parantaa HPS:ää vastaan. Hän uskoo, että toivottu tulos irtoaa uskomalla omaan tekemiseen ja terävöittämällä pieniä asioita pelin sisällä.

– Tästä ottelusta tulee varmasti tähän asti pelaamiamme pelejä kovatempoisempi, mutta toivottavasti me pystymme määräämään tahdin. Lisäksi meidän pitää olla kaksinkamppailussa yhä vahvempia, sillä heiltä löytyy paljon rutinoituneita pelaajia. Huomenna on todella tärkeää, että pärjäämme 1v1-tilanteissa molempiin suuntiin, Väisänen sanoi.

Ykkösen huippuottelu pelataan sekä pelaajien että katsojien kannalta mukavana ajankohtana pyhäpäivän iltapäivänä. Väisänen toivoo, että herkulliset lähtökohdat houkuttelevat helatorstaina runsaasti yleisöä katsomoon.

– Myös keli vaikuttaa hyvältä, joten toivottavasti ihmiset löytävät katsomoon kärkipeliä katsomaan!

PK-35 Vantaa – HPS pelataan huomenna helatorstaina 30.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.

PK-35 TV: Anna Vlasoff kertaa alkukautta ja ennakoi helatorstain HPS-ottelua