PK 35 Vantaa – HPS, Facebook

PK-35 Vantaan ja HPS:n valmentajat ennakoivat helatorstain kärkikamppailua

Myyrmäessä pelataan helatorstaina naisten Ykkösen kärkikamppailu, kun puhtaalla pelillä kautensa aloittaneet PK-35 Vantaa ja Helsingin Palloseura iskevät yhteen. Joukkueiden päävalmentajat Jari Väisänen ja Toni Anttila ennakoivat yhdessä tulevaa huippuottelua.

Sekä PK-35 Vantaa että HPS ovat edenneet keväällä voitosta voittoon. Punamustien Väisänen on alkukauden tuloksiin tyytyväinen, mutta myöntää, että kevät ei ole ollut aivan helpoin mahdollinen.

– Olemme menneet koko ajan pelillisesti eteenpäin ja uudet pelaajat ovat päässeet paremmin sisään pelitapaamme. Pieni pelaajarinki on kuitenkin ollut se meidän haasteemme. Tähän asti olemme pärjänneet sen kanssa hyvin, mutta toivottavasti saamme vielä muutaman pelaajan lisää tuomaan leveyttä rinkiimme, Väisänen totesi.

– Muilta osin olen ollut tyytyväinen. Pelaajat ovat tehneet hyvin töitä, olemme hallinneet pelejä haluamillamme alueilla ja saaneet paljon maalipaikkoja. Tärkeintä on totta kai ollut se, että olemme voittaneet kaikki pelit.

Myös HPS:ää luotsaava Anttila on ollut ryhmänsä ensimmäisiin otteluihin tyytyväinen. Punamustien tavoin myös vihreäpaidat ovat keränneet sarjapeleistään täydet pisteet.

– Alkukausi on sujunut tuloksellisesti toiveiden mukaan, sillä tämän enempää pisteitä emme olisi voineet saada. Kevät on ollut myös pelillisesti kohtalaisen hyvä. Meillä on kuitenkin uusia pelaajia sekä uusi valmennusryhmä ja olemme uudistaneet myös toimintaympäristöämme, Anttila kertoi.

– Pelillisesti olemme saaneet haluamiamme asioita hyvin käyntiin, mutta tietyissä pelillisissä asioissa on vielä varaa parantaa. Siinä olemme onnistuneet, että meidän verkkoomme on tehty vähemmän maaleja kuin aikaisemmin, mutta se ei ole kuitenkaan verottanut hyökkäyspelaamistamme.

Herkulliset lähtökohdat kärkiotteluun

Väisänen on ehtinyt tutustua hieman myös HPS:n pelaamiseen ennen helatorstain kohtaamista.  Hän tietää, että vastaan tulee tasokas ryhmä.

– HPS:n riveistä löytyy paljon kokemusta myös liigapeleistä ja heillä on joka linjassa hyviä pelaajia. HPS pyrkii pelaavaan pelitapaan, mutta tarvittaessa he osaavat pelata myös suoraviivaisemmin. Heiltä löytyy voimaa sekä keskeltä että laidoilta, joten vastassa on ilman muuta vahva joukkue, Väisänen arvioi.

Myös Anttila on nähnyt Punamustilta muutaman pelin Ykkösessä, joten hän on ehtinyt jo muodostaa jonkinlaisen kuvan joukkueen tämän hetken iskukyvystä.

– Kuten jo ennen kauden alkua tiesimme, vastaan tulee varmasti tämän sarjan kovin vastustaja. Kyseessä on pallollisesti taitava joukkue, joka käyttää ja täyttää eri alueita hyvin, Anttila sanoi.

– PK-35 Vantaata vastaan on vaikeaa tehdä maaleja. Se on meille hyvä haaste. Näemme samalla, missä menemme murtautumisvaiheemme kanssa. Sama pätee myös puolustuspäähän. Heillä on hyökkäyksessä vaarallisia pelaajia, jotka saavat tukea myös keskikentältä. Torstaina näemme, miten pystymme pitämään heidät poissa maalipaikoilta ja samalla hallitsemaan matsia.

Punamustien ja HPS:n alkukausi Ykkösessä on toistaiseksi sujunut ilman pistemenetyksiä, mutta helatorstaina vähintään toisen voittokulku katkeaa. Päävalmentajat ovat yhtä mieltä siitä, että kärkiotteluun on pedattu herkulliset lähtökohdat.

– Se on tietysti selvää, että tällaisessa pelissä vähintään toisen putki katkeaa –ja toivottavasti se ei ole meidän putkemme! Lähtökohdat ovat siltä osin hyvät, että saamme näillä näkymin lähes kaikki pelaajat mukaan. Muutaman pelaajan pelikuntoa tarkkailemme vielä, Väisänen pohjusti

– Luvassa on varmasti kauden tähän mennessä kovin pelin. Etenkin vieraspeli Myyrmäessä isolla kentällä on aina haastava. Vaikka pelissä on tarjolla saman verran pisteitä kuin muistakin peleistä, onhan tämä kärkipelin asetelma melkoinen makupala helatorstaille, Anttila täydensi.

PK-35 Vantaa – HPS pelataan helatorstaina 30.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 18-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.

 

PK-35 TV: PK-35 Vantaan ja HPS:n päävalmentajat ennakoivat helatorstain kärkikamppailua

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com