IMG 20190523 175656 226

Punamustien toisen jakson maalit toivat pisteet Vaasasta

PK-35 Vantaan vahva alkukausi naisten Ykkösessä jatkui lauantai-iltapäivänä Vaasassa. Kotijoukkue FC Sport piti lukemat avausjakson ajan maalittomina, mutta lopulta ottelu ratkesi Punamustien vahvaan viisiminuuttiseen. Pisteet matkasivat lopulta Myyrmäkeen selvin lukemin 0-4.

Ottelu pelattiin hienoissa puitteissa Vaasan muutama vuosi sitten valmistuneella Elisa Stadionilla. Vierailija PK-35 Vantaa sai heti pelin alussa hyvän otteen kenttätapahtumista ja otti pallonhallinnan itselleen. Ottelun ensimmäinen maalipaikka oli avautumassa Aurora Trobergille, mutta FC Sportin maalivahti Emma Lähteenmäki ehti maaliltaan hyvin vastaan.

Hetkeä myöhemmin Roosa Bröijer tarjoili hyvän keskityksen rangaistusalueelle ja Melina Johansson sai jalkansa väliin. Ohjaus suuntautui kuitenkin suoraan päin maalivahtia.

Myös FC Sportille avautui kaksi hyvää maalintekopaikkaa avausjakson puolivälissä. Ensin Punamustien maalivahti Velma Oikarinen teki kulmapotkun jälkitilanteessa tärkeän torjunnan ja seuranneesta uudesta kulmapotkusta vaasalaispelaaja puski pallon maalin ohi.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen PK-35 Vantaalle tuomittiin rangaistuspotku, kun puolustaja huitaisi Trobergia kädellä kasvoihin rangaistusalueella. Bröijer asettui pallon taakse, mutta Lähteemäki torjui hänen yrityksensä yhdestätoista metristä.

Vieraat eivät lannistuneet hukatusta rangaistuspotkusta, vaan jatkoivat yhä painostustaan. Johansson tarjoili oikealta keskityksen ja Anna Vlasoff ohjasi pallon polvellaan hieman maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Filippa Kilponen pääsi puskemaan kulmapotkutilanteessa, mutta Lähteenmäki ehti jälleen pallon tielle.

Vielä juuri ennen taukoa Bröijer antoi hyvän keskityksen ja Troberg pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta pusku suuntautui yli maalin. PK-35 Vantaan hyvästä painostuksesta huolimatta avausjaksolla ei osumia nähty, joten tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Vaasalaisille avautui hyvä tilaisuus maalintekoon toisen jakson alkuhetkillä. Nea Nyrhinen pääsi karkaamaan hyvään maalipaikkaan, mutta hänen laukauksensa suuntautui ohi etualakulman. Hetkeä myöhemmin Punamustien vaihdosta kentälle tullut Wilma Forblom pääsi laukomaan noin kymmenestä metristä, mutta hyvän ottelun pelannut Lähteenmäki torjui jälleen. Karoliina Autio sen sijaan pääsi yrittämään Sanni Solehmaisen esityön jälkeen, mutta laukaus karkasi yli maalin.

Punamustien maalihanat aukesivat vihdoin 61. peliminuutilla. Bröijer pääsi keskittämään vasemmalta ja keskitys tavoitti Aution rangaistuspilkun kohdalta. Maalivahti oli voimaton, kun Autio puski pallon aivan yläriman alle.

Vieraiden toinen osuma syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä hienon sommitelman päätteeksi. Bröijer pelattiin seinäsyötön avulla vapaaksi rangaistusalueelle ja hän pääsi tarjoilemaan syötön Forsblomille, jolla oli helppo työ siirtää peliväline noin viidestä metristä tyhjään maaliin.

Ilmassa alkoi olla ratkaisun makua viimeistään 66. minuutilla, kun PK-35 Vantaa huipensi vahvan viisiminuuttisensa kolmanteen täysosumaan. Forsblom pelasi tilanteen hienosti vasemmalla ja tarjoili lopulta hyvän syötön vaasalaisten puolustuslinjan selustaan. Troberg oli tilanteessa hyvin mukaan ja pääsi siirtämään pallon sisäsyrjällä maalivahdin ohi.

PK-35 Vantaa jatkoi vielä vyörytystään ja loi nopeaan tahtiin vielä muutaman hyvän tekopaikan lisää. Ensin Ella Hopponen syötti Bröijerille, mutta Lähteenmäki torjui pienestä kulmasta tulleen yrityksen. Seuranneesta kulmapotkusta Kilponen puski pallon maaliin, mutta erotuomari hylkäsi osuman. Hetkeä myöhemmin Troberg tarjoili avopaikan Forsblomille, joka kuitenkin ohjasi pelivälineen muutamasta metristä ylärimaan.

Kovan rynnistyksensä jälkeen PK-35 Vantaa nosti hieman jalkaa kaasulta ja turvasi rauhallisesti johtoaan. Vieraat onnistuivat kuitenkin vielä kertaalleen kaunistelemaan lukemia. Troberg karkasi puolustajilta 84. peliminuutilla ja sijoitti läpiajosta pallon varmasti maaliin.

Lisäosumia ei enää nähty, joten pisteet matkasivat Myyrmäkeen lukemin 0-4. Näin ollen PK-35 Vantaa jatkaa seitsemän ottelun jälkeen yhä sarjakärjessä puhtaalla pelillä.

Peli repesi lopulta toisella jaksolla

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan lauantai-iltapäivän ottelu eteni vahvasti Punamustien komennossa. FC Sport piti vieraansa taukoon asti nollilla, mutta lopulta lukemat repesivät reilun tunnin pelin jälkeen. Väisänen piti myös Wilma Forsblomin kentälle vaihtamista yhtenä ottelun käännekohdista.

– Pallonhallinta oli jälleen selkeästi meillä. Peli oli kokonaisuudessaan täysin kontrollissa. Teimme neljä maalia, mutta meillä olisi ollut paikkoja useampaankin lisäosumaan, Väisänen totesi.

– Meillä oli jo avausjaksolla monta hyvää paikkaa aina rangaistuspotkusta lähtien ja pallo pyöri pari kertaa aivan maalinedustalla. Jatkoimme hyvää painetta tauon jälkeen. Lisäksi Wilma toi peliimme uusia vaihtoehtoja. Se oli tässä pelissä viimeinen naula arkkuun.

Monen muun tämän kauden Ykkösen ottelun tavoin myös FC Sportin maalipaikat jäivät PK-35 Vantaata vastaan vähiin. Väisänen kuitenkin muistutti, että vaasalaiset saivat ottelussa pari tilaisuutta. Lopulta kolmen maalin johtoon päästyään vieraat nostivat jo jalkaa kaasulta.

– FC Sportilla oli pari yksittäistä tilannetta, joista olisivat voineet verottaa. Ajoittain he pystyivät vähän pitämään myös palloa. 0-3-johdossa halusimme jäädyttää pelin ja annoimme pallon vastustajalle, koska meillä oli parilla pelaajalla vähän vaivoja, Väisänen kertoi.

Aurora Troberg  viimeisteli lauantaina kahden avausosumansa ja Karoliina Autio teki jälleen voittomaalin Vaasassa. Mainitun kaksikon lisäksi Väisänen jakoi kehuja myös Sanni Solehmaiselle, joka pääsi jälleen näyttämään osaamistaan myös kenttäpelaajan roolissa.

– ”Auru” pelasi tähän mennessä yhden parhaista peleistään. Hän oli aktiivinen, pyrki jatkuvasti maalipaikoille ja teki tietysti kaksi maalia. Myös ”Karkki” pelasi hyökkäyksensä hyvän pelin, loi tilanteita ja viimeisteli ottelun voittomaalin. Lisäksi Sanni oli pirteä laidallaan. Hän pelasi rohkeasti ja pystyi luomaan tilanteita sekä antamaan keskityksiä, Väisänen kehui.

Punamustien pelit naisten Ykkösessä jatkuvat jo helatorstaina 30.5. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Helsingin Palloseuran.

 

FC Sport – PK-35 Vantaa 0-4 (0-0)

61´ 0-1 Karoliina Autio

63´ 0-2 Wilma Forsblom

66´ 0-3 Aurora Troberg

84´ 0-4 Aurora Troberg

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

6 Sanni Solehmainen

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio

18 Ella Hopponen

19 Anna Vlasoff

22 Aurora Troberg

24 Melina Johansson (49´ Wilma Forsblom)

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaaja:

20 Wilma Forsblom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com