UUTISET

Punamustien toisen jakson maalit toivat pisteet Vaasasta

25.5.2019

PK-35 Vantaan vahva alkukausi naisten Ykkösessä jatkui lauantai-iltapäivänä Vaasassa. Kotijoukkue FC Sport piti lukemat avausjakson ajan maalittomina, mutta lopulta ottelu ratkesi Punamustien vahvaan viisiminuuttiseen. Pisteet matkasivat lopulta Myyrmäkeen selvin lukemin 0-4.

Ottelu pelattiin hienoissa puitteissa Vaasan muutama vuosi sitten valmistuneella Elisa Stadionilla. Vierailija PK-35 Vantaa sai heti pelin alussa hyvän otteen kenttätapahtumista ja otti pallonhallinnan itselleen. Ottelun ensimmäinen maalipaikka oli avautumassa Aurora Trobergille, mutta FC Sportin maalivahti Emma Lähteenmäki ehti maaliltaan hyvin vastaan.

Hetkeä myöhemmin Roosa Bröijer tarjoili hyvän keskityksen rangaistusalueelle ja Melina Johansson sai jalkansa väliin. Ohjaus suuntautui kuitenkin suoraan päin maalivahtia.

Myös FC Sportille avautui kaksi hyvää maalintekopaikkaa avausjakson puolivälissä. Ensin Punamustien maalivahti Velma Oikarinen teki kulmapotkun jälkitilanteessa tärkeän torjunnan ja seuranneesta uudesta kulmapotkusta vaasalaispelaaja puski pallon maalin ohi.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen PK-35 Vantaalle tuomittiin rangaistuspotku, kun puolustaja huitaisi Trobergia kädellä kasvoihin rangaistusalueella. Bröijer asettui pallon taakse, mutta Lähteemäki torjui hänen yrityksensä yhdestätoista metristä.

Vieraat eivät lannistuneet hukatusta rangaistuspotkusta, vaan jatkoivat yhä painostustaan. Johansson tarjoili oikealta keskityksen ja Anna Vlasoff ohjasi pallon polvellaan hieman maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Filippa Kilponen pääsi puskemaan kulmapotkutilanteessa, mutta Lähteenmäki ehti jälleen pallon tielle.

Vielä juuri ennen taukoa Bröijer antoi hyvän keskityksen ja Troberg pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta pusku suuntautui yli maalin. PK-35 Vantaan hyvästä painostuksesta huolimatta avausjaksolla ei osumia nähty, joten tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Vaasalaisille avautui hyvä tilaisuus maalintekoon toisen jakson alkuhetkillä. Nea Nyrhinen pääsi karkaamaan hyvään maalipaikkaan, mutta hänen laukauksensa suuntautui ohi etualakulman. Hetkeä myöhemmin Punamustien vaihdosta kentälle tullut Wilma Forblom pääsi laukomaan noin kymmenestä metristä, mutta hyvän ottelun pelannut Lähteenmäki torjui jälleen. Karoliina Autio sen sijaan pääsi yrittämään Sanni Solehmaisen esityön jälkeen, mutta laukaus karkasi yli maalin.

Punamustien maalihanat aukesivat vihdoin 61. peliminuutilla. Bröijer pääsi keskittämään vasemmalta ja keskitys tavoitti Aution rangaistuspilkun kohdalta. Maalivahti oli voimaton, kun Autio puski pallon aivan yläriman alle.

Vieraiden toinen osuma syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä hienon sommitelman päätteeksi. Bröijer pelattiin seinäsyötön avulla vapaaksi rangaistusalueelle ja hän pääsi tarjoilemaan syötön Forsblomille, jolla oli helppo työ siirtää peliväline noin viidestä metristä tyhjään maaliin.

Ilmassa alkoi olla ratkaisun makua viimeistään 66. minuutilla, kun PK-35 Vantaa huipensi vahvan viisiminuuttisensa kolmanteen täysosumaan. Forsblom pelasi tilanteen hienosti vasemmalla ja tarjoili lopulta hyvän syötön vaasalaisten puolustuslinjan selustaan. Troberg oli tilanteessa hyvin mukaan ja pääsi siirtämään pallon sisäsyrjällä maalivahdin ohi.

PK-35 Vantaa jatkoi vielä vyörytystään ja loi nopeaan tahtiin vielä muutaman hyvän tekopaikan lisää. Ensin Ella Hopponen syötti Bröijerille, mutta Lähteenmäki torjui pienestä kulmasta tulleen yrityksen. Seuranneesta kulmapotkusta Kilponen puski pallon maaliin, mutta erotuomari hylkäsi osuman. Hetkeä myöhemmin Troberg tarjoili avopaikan Forsblomille, joka kuitenkin ohjasi pelivälineen muutamasta metristä ylärimaan.

Kovan rynnistyksensä jälkeen PK-35 Vantaa nosti hieman jalkaa kaasulta ja turvasi rauhallisesti johtoaan. Vieraat onnistuivat kuitenkin vielä kertaalleen kaunistelemaan lukemia. Troberg karkasi puolustajilta 84. peliminuutilla ja sijoitti läpiajosta pallon varmasti maaliin.

Lisäosumia ei enää nähty, joten pisteet matkasivat Myyrmäkeen lukemin 0-4. Näin ollen PK-35 Vantaa jatkaa seitsemän ottelun jälkeen yhä sarjakärjessä puhtaalla pelillä.

Peli repesi lopulta toisella jaksolla

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan lauantai-iltapäivän ottelu eteni vahvasti Punamustien komennossa. FC Sport piti vieraansa taukoon asti nollilla, mutta lopulta lukemat repesivät reilun tunnin pelin jälkeen. Väisänen piti myös Wilma Forsblomin kentälle vaihtamista yhtenä ottelun käännekohdista.

– Pallonhallinta oli jälleen selkeästi meillä. Peli oli kokonaisuudessaan täysin kontrollissa. Teimme neljä maalia, mutta meillä olisi ollut paikkoja useampaankin lisäosumaan, Väisänen totesi.

– Meillä oli jo avausjaksolla monta hyvää paikkaa aina rangaistuspotkusta lähtien ja pallo pyöri pari kertaa aivan maalinedustalla. Jatkoimme hyvää painetta tauon jälkeen. Lisäksi Wilma toi peliimme uusia vaihtoehtoja. Se oli tässä pelissä viimeinen naula arkkuun.

Monen muun tämän kauden Ykkösen ottelun tavoin myös FC Sportin maalipaikat jäivät PK-35 Vantaata vastaan vähiin. Väisänen kuitenkin muistutti, että vaasalaiset saivat ottelussa pari tilaisuutta. Lopulta kolmen maalin johtoon päästyään vieraat nostivat jo jalkaa kaasulta.

– FC Sportilla oli pari yksittäistä tilannetta, joista olisivat voineet verottaa. Ajoittain he pystyivät vähän pitämään myös palloa. 0-3-johdossa halusimme jäädyttää pelin ja annoimme pallon vastustajalle, koska meillä oli parilla pelaajalla vähän vaivoja, Väisänen kertoi.

Aurora Troberg  viimeisteli lauantaina kahden avausosumansa ja Karoliina Autio teki jälleen voittomaalin Vaasassa. Mainitun kaksikon lisäksi Väisänen jakoi kehuja myös Sanni Solehmaiselle, joka pääsi jälleen näyttämään osaamistaan myös kenttäpelaajan roolissa.

– ”Auru” pelasi tähän mennessä yhden parhaista peleistään. Hän oli aktiivinen, pyrki jatkuvasti maalipaikoille ja teki tietysti kaksi maalia. Myös ”Karkki” pelasi hyökkäyksensä hyvän pelin, loi tilanteita ja viimeisteli ottelun voittomaalin. Lisäksi Sanni oli pirteä laidallaan. Hän pelasi rohkeasti ja pystyi luomaan tilanteita sekä antamaan keskityksiä, Väisänen kehui.

Punamustien pelit naisten Ykkösessä jatkuvat jo helatorstaina 30.5. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Helsingin Palloseuran.

 

FC Sport – PK-35 Vantaa 0-4 (0-0)

61´ 0-1 Karoliina Autio

63´ 0-2 Wilma Forsblom

66´ 0-3 Aurora Troberg

84´ 0-4 Aurora Troberg

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

6 Sanni Solehmainen

14 Elina Salmi

15 Karoliina Autio

18 Ella Hopponen

19 Anna Vlasoff

22 Aurora Troberg

24 Melina Johansson (49´ Wilma Forsblom)

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaaja:

20 Wilma Forsblom

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot