PK 35 Vantaa – Ilves 2, 1 0, Naisten 1.div, 19.5.2019 (38 Of 59)

PK-35 Vantaa vierailee toistamiseen Vaasassa

Punamustien joukkue suuntaa lauantaina jo toistamiseen toukokuun aikana Vaasaan. Tällä kertaa sarjakärki PK-35 Vantaan vastustajaksi asettuu uusi tuttavuus FC Sport. Ottelu pelataan lauantaina 25.5. klo 15.00 Elisa Stadionilla.

PK-35 Vantaa on aloittanut naisten Ykkösen tuloksellisesti vahvasti. Se on voittanut kaikki kuusi otteluaan maalierolla 21-2, vaikka alkukausi on ollut vahvasti vieraspelipainotteinen. FC Sportin vieraana pelattava ottelu on Punamustille jo sarjakauden viides vierasottelu.

Alkukauden vieraspeleissään PK-35 Vantaa on kaatanut TuWen, PKKU:n, Pihlajamäen PK-35:n sekä kaksi viikkoa sitten VIFK:n niin ikään Vaasassa. Edellinen vierailu Pohjanmaalle ei ollut helppo, sillä maalein 1-3 taipunut VIFK kiusasi vieraitaan pitkään. Viime viikonloppuna Ilves/2 piti lukemat tiukkoina Myyrmäessä, mutta Netta Koson osuma riitti lopulta Punamustille täyteen pistepottiin.

Sport majailee sarjataulukossa yhdeksännellä sijalla. Vaasalaiset ovat kuitenkin ehtineet pelata Ykkösessä vasta neljä ottelua, joista joukkue on kerännyt neljä pistettä. FC Sportin sarjakausi alkoi selkeällä 0-6-kotitappiolla HPS:ää vastaan, mutta sen jälkeen pohjanmaalaiset ovat pelanneet tiukkoja otteluita.

Vaasalaisjoukkue jäi vielä toisessa sarjapelissään pisteittä, kun se taipui GBK:n vieraana lukemin 1-0. Pistetili aukesi kuitenkin vihdoin kolmannessa ottelussa, kun FC Sport otti niukan 1-0-voiton RoPSista. Edellisessä ottelussaan FC Sport tasasi pisteet HauPan vieraana lukemin 1-1.

PK-35 Vantaan alkukauden tehokkain maalintekijä on ollut viidesti osunut Roosa Bröijer. Lisäksi Netta Koso ja Karoliina Autio ovat viimeistelleet kolme osumaa. FC Sportin pelaajista Nea Nyrhinen ja Jennyfer Myllykoski ovat onnistuneet kertaalleen maalinteossa.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Vilma Väisänen, Vera Saastamoinen, Netta Koso ja Selina Mustajoki. Viime ottelusta sivussa ollut Ella Hopponen sen sijaan palaa kokoonpanoon. Lisäksi PK-35 Vantaa saa myös Vaasaan mukaansa muutamia yhteistyöseura EBK:n pelaajia.

Lisää terävyyttä hyökkäyspeliin

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan alkukausi on sujunut tulosten osalta suunnitelmien mukaan. Viime viikonloppuna Ilves/2 kaatui Punamustien vahvan rutiinin turvin lukemin 1-0, mutta Väisänen kaipaa joukkueensa hyökkäyspeliin vielä lisää tehoja.

– Viime peli oli meiltä pallonhallinnan osalta kelpo peli ja tulos oli riittävä. Maalipaikkoihin nähden voittolukemat olisivat kuitenkin voineet olla suuremmat. Loimme tarpeeksi maalipaikkoja, mutta viimeistelyyn kaivataan vielä lisää terävyyttä, Väisänen sanoi.

FC Sport on Punamustille uusi tuttavuus. Väisänen myönsi, että hänellä ei ole kovin tarkkaa kuvaa vaasalaisvastustajan pelaamisesta. Ennakkotiedot viittaavat kuitenkin siihen, että Vaasassa odottaa tiukasti omaa maaliansa vartioiva vastustaja.

– Meillä ei ole vastustajasta etukäteen kovin paljoa tietoa. Tulosten ja tilastojen perusteella FC Sport vaikuttaa kuitenkin puolustusorientoituneelta joukkueelta. HPS teki heitä vastaan kuusi maalia, mutta muissa peleissä heidän verkkoonsa on mennyt vähän osumia, Väisänen tuumi.

– Varaudumme siihen, että vastaan asettuu vahvasti puolustava joukkue. Se tarkoittaa sitä, että meillä pitää olla riittävästi malttia. Meidän pitää rakentaa tilanteita rauhassa ja luoda sen myötä mahdollisimman hyviä maalintekopaikkoja.

PK-35 Vantaa luottaa vankasti omaan tuttuun pelitapaansa. Väisäsen mukaan joukkueen pelaamisesta löytyy kuitenkin vielä muutamia parannuskohteita, joihin on kiinnitetty huomiota tulevan ottelun alla.

– Tavoitteenamme on jälleen pitää pallonhallinta itsellämme. Lisäksi kaipaamme hyökkäyspeliimme vielä vähän lisää nopeutta ja variaatioita, jotta pääsemme vieläkin useammin hyville maalipaikoille. Viimeistelyssä meidän pitää olla yhä röyhkeämpiä, Väisänen totesi.

– Lisäksi on tärkeää, että kenttätasapainomme on Vaasassa paremmin kunnossa kuin Ilves/2-pelissä, jossa vastustaja sai yhden hyvän maalipaikan. FC Sport on meille vielä aika tuntematon vastustaja, joten meidän pitää totta kai olla tarkkana.

FC Sport – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 25.5. klo 15.00 Elisa Stadionilla Vaasassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com