PK 35 Vantaa – Ilves 2, 1 0, Naisten 1.div, 19.5.2019 (31 Of 59)

Punamustille niukkamaalinen kotivoitto

PK-35 Vantaa jatkoi sunnuntai-iltapäivänä voittokulkuaan naisten Ykkösessä. Tampereen Ilveksen kakkosjoukkue jaksoi taistella helteisessä Myyrmäessä hyvin loppuun asti, mutta Punamustien rutiini riitti niukkanumeroiseen 1-0-kotivoittoon ja kolmeen sarjapisteeseen.

Kotijoukkue otti alusta lähtien pallonhallinnan itselleen, mutta kokonaisuudessaan ensimmäinen puolituntinen oli melko tasaista pelaamista. PK-35 Vantaa rakensi rauhallisesti hyökkäyksiään, mutta ei onnistunut vielä pelin alkupuolella luomaan kovin vaarallisia tilanteita. Ilves/2 sen sijaan joutui juoksemaan paljon pallon perässä, mutta onnistui pitämään vastustajansa poissa vaarallisimmilta maalintekoalueilta.

Tamperelaiset pääsivät ottelussa pariin otteeseen vastahyökkäyksiin, mutta Punamustien puolustus onnistui useimmiten katkaisemaan ne ongelmitta. Muutamaan otteeseen Ilves/2 pääsi hyvin hyökkäyskolmannekselle, mutta joukkueen viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. PK-35 Vantaa sen sijaan onnistui luomaan enemmän painetta vastustajan rangaistusalueelle ja sen tuntumaan, mutta maalin asti palloa ei vielä saatu. Lähimpänä onnistumista oli Netta Koso, joka osui lähietäisyydeltä tolppaan.

Ottelun avausmaali nähtiin vihdoin 42. peliminuutilla. Roosa Bröijer antoi hyvän kulmapotkun ja Vera Saastamoinen pääsi ohjaamaan pallon maalia kohti. Koso oli tilanteessa hyvin hereillä ja ohjasi pelivälineen läheltä maalivahdin ohi.

Punamustien 1-0-johtomaalin jälkeen tupsukorville avautui toisessa päässä hyvä tilaisuus maalintekoon, mutta pusku suuntautui läheltä etukulman ohi. Kotijoukkueella sen sijaan oli vielä tilaisuus lisätä johtoaan ennen taukoa, kun Anna Vlasoff pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Vlasoffin viimeistely-yritys suuntautui kuitenkin suoraan maalivahdin syliin. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla peli noudatti samaa kaavaa. Johtoasemaan päässeellä PK-35 Vantaalla ei ollut suurta kiirettä tehtailla lisämaaleja, vaan joukkue liikutti palloa maltillisesti ja etsi tilaisuuksia edetä maalipaikoille. Se tuotti jälleen painetta tamperelaisten puolustusalueelle ja kulmapotkuja kotijoukkueelle, mutta verkkoon asti palloa ei saatu. Ilvekselle sen sijaan avautui yksi hyvä tilaisuus nopeasta hyökkäyksestä, kun tamperelaispelaaja pääsi kiertämään maaliltaan ulos tulleen Velma Oikarisen rangaistusalueen kulmalla. Maalintekoyritys painui kuitenkin ohi maalin.

Ottelun loppua kohden PK-35 Vantaalla avautui yhä enemmän maalipaikkoja väsynyttä vastustajaa vastaan. Ensin Vilma Väisänen pääsi puskemaan Koson antamasta kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui maalivahdin käsiin. Hetkeä myöhemmin vaihdosta kentälle tullut Karoliina Autio karkasi oikealta laidalta ja tarjoili hyvän matalan syötön maalin edustalle Aurora Trobergille, joka ohjasi pallon läheltä ylärimaan.

Vielä aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä Bröijer nousi vahvasti päätyrajalle ja tarjoili syötön etutolpalle. Troberg oli jälleen oikeassa paikassa, mutta ohjaus suuntautui niukasti alakulman ohi.

Punamustien osumat jäivät sunnuntai-iltapäivänä yhteen, joten pisteet jäivät Myyrmäkeen lukemin 1-0. Voitto oli PK-35 Vantaalle jo kuudes peräkkäinen ja nollapeli kauden neljäs.

”Ei paras suoritus, mutta riittävä”

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen piti voittoa ottelun tärkeimpänä asiana, mutta joukkueensa hyökkäyspelaamiseen hän ei ollut täysin tyytyväinen. PK-35 Vantaa pääsi hyvin hyökkäyskolmannekselle ja jopa rangaistusalueelle asti, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet aivan toivotulla tasolla.

– Vaikka saimme paljon maalipaikkoja ja kulmapotkuja, tämä oli kuitenkin ehkä kauden tähän mennessä tehottomin pelimme. Meillä oli useita aihioita huippupaikkoihin, mutta emme saaneet vietyä tilanteita loppuun asti. Osuimme kertaalleen sekä tolppaan ja ylärimaan, mutta iso osa paikoistamme jäi hieman puolittaisiksi. Tilanteista puuttui se viimeinen terävyys. Emme olleet viimeisellä kolmanneksella parhaimmillamme, Väisänen tuumi.

PK-35 Vantaa onnistui monen muun Ykkösen pelinsä tavoin jälleen väsyttämään vastustajaansa omalla tutulla syöttöpelillään. Samalla Punamustien puolustus piti huolen siitä, että tupsukorvat pysyivät hyvin poissa maalipaikoilta.

– Lämmin keli oli rankka molemmille joukkueille. Ilves/2 oli kuitenkin hyväkuntoinen ryhmä, joka jaksoi hyvin pelata. Toisella jaksolla he saivat pariin otteeseen pidettyä palloa keskialueella, mutta topparimme hoitivat hyvin heidän keskustaan pelaamansa pallot. Alakertamme hoiti jälleen tilanteet vahvalla rutiinilla, Väisänen totesi.

– Ilves sai pelissä oikeastaan vain kaksi selkeää paikkaa. Avausjakson lopussa heillä oli hyvä puskupaikka ja toisella jaksolla heille avautui puolittainen maalipaikka meidän kommunikaatiokatkoksemme takia.

Nuori tamperelaisjoukkue esiintyi sunnuntai-iltapäivän pelissä ennakkoluulottomasti, mutta PK-35 Vantaa onnistui nihkeämmälläkin peliesityksellä pitämään sarjapisteet Myyrmäessä. Väisänen muistutti, että ne ovat sarjataulukossa tyylipisteitä arvokkaampia.

– Saimme kolme pistettä, mikä oli tässä vaiheessa kaikista tärkein asia. Tämä ei ollut meiltä pelillisesti paras suoritus, mutta kuitenkin riittävä. Otimme rutiinivoiton ja teimme maalimme erikoistilanteesta, joista olemme puhuneet viime aikoina, Väisänen sanoi.

– Ilvekselle pitää kuitenkin nostaa hattua. He olivat liikenteessä nuorella joukkueella, mutta he olivat fyysisesti hyvässä kunnossa ja vahvoja kaksinkamppailutilanteissa. Ilveksen tyylin mukaisesti he pelasivat tilanteet aggressiivisesti ja käyttivät niissä myös käsiään hyvin. Tuomari hoiti kuitenkin tehtävänsä hyvin ja vihelsi suurimmat rikkeet pois.

Punamustien pelit Ykkösessä jatkuvat ensi viikonloppuna FC Sportin vieraana Vaasassa. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran helatorstaina 26.5., jolloin Myyrmäessä vierailee Helsingin Palloseura.

 

PK-35 Vantaa – Ilves/2 1-0 (1-0)

42´ 1-0 Netta Koso

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

8 Vilma Väisänen

9 Netta Koso (82´ Sanni Solehmainen)

14 Elina Salmi (64´ Karoliina Autio)

16 Selina Mustajoki

19 Anna Vlasoff

22 Aurora Troberg

25 Vera Saastamoinen

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

15 Karoliina Autio

30 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Netta Koson ja Filippa Kilposen mietteet 1-0-voitosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com