IMG 20190504 WA0013

Punamustille 7-0-voitto kotiavauksessa

PK-35 Vantaa aloitti sarjakauden kotiottelunsa voitokkaasti ja jatkaa Ykkösessä puhtaalla pelillä. Ottelu joensuulaista FC Herttaa vastaan eteni alusta lähtien vahvasti kotijoukkueen komennossa ja hallinta näkyi lopulta selvinä 7-0-numeroina myös tulostaululla.

Kotijoukkue otti alusta lähtien pallonhallinnan itselleen ja piti pelin tiukasti itäsuomalaisen puolustusalueella. FC Hertta pääsi avausjaksolla vain muutamaan otteeseen pallon kanssa keskiviivan yli. PK-35 Vantaa sen sijaan loi jatkuvan painostuksen seurauksena tasaiseen tahtiin maalipaikkoja etenkin laitojen kautta.

Maalihanat aukesivat jo kahdeksannella peliminuutilla. PK-35 Vantaa pelasi oikealla laidalla hienon seinäsyöttöyhdistelmän ja Vera Saastamoinen pääsi toimittamaan pallon takatolpalle. FC Hertan puolustaja ehti palloon ensimmäisenä, mutta ohjasi sen epäonnekseen omaan maaliin.

Seuraava osuma oli lähellä jo seuraavasta hyökkäyksestä, mutta Anna Vlasoffin laukaus suuntautui tolppaan. 2-0-osumat syntyivät kuitenkin lopulta 21. peliminuutilla. Ella Hopponen tarjoili pallon rangaistusalueen vasemmalta laidalta takatolpalle ja Elina Salmi ohjasi pallon läheltä joensuulaismaalivahti Minja Pietarisen jalkojen kautta maaliin.

Punamustien maalitalkoot jatkuivat vielä ennen puolen tunnin täyttymistä. FC Hertta menetti pallon pelinavaamisvaiheessa oman rangaistusalueensa tuntumassa ja Roosa Bröijer pääsi riistämään pelivälineen. Bröijer sijoitti pallon varmasti ohi ulkona maaliltaan olleen maalivahdin ja vei kotijoukkueen jo 3-0-johtoon.

PK-35 Vantaa iski 34. minuutilla jo neljännen kerran. Saastamoinen tarjoili hyvän pystysyötön Karoliina Autiolle, joka pääsi karkaamaan puolustajien välistä. Autio pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja laukoi lopulta pallon näyttävästi takayläkulmaan. Tauolle lähdettiin siis Punamustien tukevassa 4-0-johdossa. Avausjakson lopussa nähtiin vielä ikävä tapaus, kun FC Hertan Tellu Korhonen loukkasi polveaan pahasti ja joutui poistumaan stadionilta ambulanssikyydillä.

Toinen jakso noudatti samaa käsikirjoitusta kuin Punamustien hallinnassa edennyt avausjakso. FC Hertta suoritti jo tauolla kaikki kolme vaihtoaan ja yritti vielä laittaa kotijoukkueelle hanttiin, mutta tehtävä osoittautui ylivoimaiseksi. Bröijer kolisutti heti tauon jälkeen joensuulaisten ylärimaa ja Saastamoinen laukoi vain hetkeä myöhemmin niukasti takakulman ohi.

Punamustille tuomittiin 53. minuutilla rangaistuspotku, kun Vlasoff kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Vetovastuun otti Bröijer, joka laukoi pallon varmasti maaliin ja vei kotijoukkueen jo viiden maalin karkumatkalle. Osuma oli Bröijerille jo kauden neljäs.

PK-35 Vantaa sai pallon maaliin jälleen seuraavasta tilanteesta, mutta Saga Hakosen osuma liputettiin paitsioksi. Hakonen kuitenkin kuittasi hylätyn maalin vain minuuttia myöhemmin. Vlasoff tarjoili pallon takatolpalle ja Punamustien yhteistyöseura EBK:n nuori Hakonen sijoitti pallon läheltä verkon perukoille.

6-0-johdossa PK-35 Vantaa suoritti harvinaisen pelaajavaihdon, kun Sanni Solehmainen asteli Velma Oikarisen tilalle tolppien väliin. Hyvällä asenteella syksystä lähtien harjoitellut Solehmainen sai näin ollen vihdoin ansaitun mahdollisuutensa Punamustien maalin suulla.

Toisella jaksolla selvään johtoasemaan päässeen kotijoukkueen ote pääsi muutaman kerran herpaantumaan, mikä avasi myös vieraille mahdollisuuden muutamaan yksittäiseen hyökkäykseen. Vaikka FC Hertan hyökkäykset olivat vähissä, ne harvat yritykset olivat kuitenkin melko vaarallisia. Joensuulaiset eivät onnistuneet teettämään Punamustien maalivahdeille kunnon torjuntatöitä, mutta vieraat kolisuttivat kahdesti ylärimaa.

Ottelun seuraavan ja viimeisen maalin viimeisteli kuitenkin kotijoukkue PK-35 Vantaa. Filippa Kilponen tarjoili hyvän vapauttavan syötön ja oikealta laidalta keskustaan kaventanut Hakonen pääsi karkaamaan. Hakonen viimeisteli iltapäivän toisen osumansa ja sinetöi Punamustien 7-0-voiton.

Kotijoukkueella oli vuodenaikaan nähden talvisissa olosuhteissa ja avausjaksolla jopa kunnon lumisateessa pelatussa ottelussa lukuisia tilaisuuksia lisäosumiin, mutta kotiavauksen maalimäärä jäi lopulta seitsemään. Pitkän talven jälkeen tutulle Myyrmäen stadionille palannut PK-35 Vantaa tarjosi heti kotiyleisölleen vakuuttavan 7-0-voiton ja jatkaa puhtaalla pelillä Ykkösen kärjessä.

Hurja määrä maalipaikkoja ja paljon onnistumisia

Vierasjoukkue FC Hertan matka Myyrmäkeen ei sujunut lauantaina täysin ongelmitta, sillä joensuulaisten bussi hajosi jo matkan alkuvaiheessa ja uuden kulkupelin odottaminen viivästytti pelimatkaa. Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen piti tapausta harmittavana, vaikka peli saatiin lopulta käyntiin vain viisi minuuttia aikataulusta myöhässä.

– Se oli tietysti harmittavaa, että FC Hertan bussi hajosi matkalla ja he joutuivat peliin vähän huonolla valmistautumisella. Onneksi he kuitenkin pääsivät paikalle ja peli saatiin käyntiin, Väisänen sanoi.

FC Hertta saapui Myyrmäkeen vain puolustamaan, mutta Väisäsen mukaan se ei ollut kotijoukkueelle yllätys. PK-35 Vantaa vyörytti hyökkäyksiään tiiviiseen tahtiin ja pääsi etenemään vaarallisesti etenkin laitakaistoilta.

– He eivät lähteneet prässäämään meitä, vaan puolustivat ihan odotetusti syvällä. He tukkivat keskustan hyvin, mutta laitojen kautta pääsimme hyvin maalipaikoille. Vasemmalta onnistuimme luomaan ylivoimatilanteita, kun taas oikealta laidalta pääsimme enemmän 1v1 –tilanteisin, Väisänen totesi.

– Keskitystemme laatu olisi voinut olla vielä vähän parempaa. Silloin olisimme kenties voineet hyödyntää ne paremmin ja olla tehokkaampia. Toki jos tekee neljä maalia avausjaksolla, voi siihen olla ihan tyytyväinen. Totta kai myös aikainen avausmaali helpotti pelaamista syvällä puolustavaa vastustajaa vastaan.

Punamustien vahva painostus jatkui myös toisella jaksolla. Väisäsen mukaan FC Hertta asteli tauon jälkeen kentälle hieman aktiivisemmalla peli-ilmeellä, mikä muutti peliä vauhdikkaampaan suuntaan. Pelin yleiskuvaa joensuulaiset eivät kuitenkaan kyenneet muuttamaan.

– Kokonaisuudessaan jälkimmäinen puolisko oli hieman mukavampaa jalkapalloa, kun myös vastustaja oli vähän aktiivisempi. He nostivat prässiään, mutta pääsimme siitä hyvin ohi. Ajoittain he kuitenkin pääsivät hyökkäyksillään hätyyttelemään maaliamme, kun otteemme herpaantui muutaman kerran, Väisänen sanoi.

– Vastaavasti me onnistuimme läpi pelin prässissämme hyvin. Saimme paljon riistoja korkealla ja pakotimme heidät huonoihin ratkaisuihin. Meillä oli lopulta toisella jaksolla hurja määrä maalipaikkoja ja kulmapotkuja. Maalit jakaantuivat jälleen usealle pelaajalle ja moni pelaaja sai myös syöttöjä nimiinsä. Se on aina joukkueen kannalta tärkeää.

Punamustien pelit naisten Ykkösessä jatkuvat viikon päästä lauantaina Vasa IFK:n vieraana Pohjanmaalla. Seuraavan kotiottelunsa PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina 18.5., jolloin Myyrmäessä vierailee Ilves/2.

 

PK-35 Vantaa – FC Hertta 7-0 (4-0)

8´ 1-0 oma maaliskuu

21´ 2-0 Elina Salmi

29´ 3-0 Roosa Bröijer

34´ 4-0 Karoliina Autio

53´ 5-0 Roosa Bröijer

55´ 6-0 Saga Hakonen

67´ 7-0 Saga Hakonen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen (57´ Sanni Solehmainen)

4 Filippa Kilponen

8 Vilma Väisänen

14 Elina Salmi (46´ Saga Hakonen)

15 Karoliina Autio

18 Ella Hopponen

19 Anna Vlasoff

20 Aurora Troberg

25 Vera Saastamoinen

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

17 Saga Hakonen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

30 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Jari Väisäsen, Sanni Solehmaisen ja Saga Hakosen kommentit voitokkaasta kotiavauksesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com