UUTISET

PK-35 Vantaalle täysi pistepotti Pihlajamäestä

29.4.2019

PK-35 Vantaa jatkoi hyvää kevätvirettään sunnuntai-iltana Pihlajamäessä. Helsingin puolella majaansa pitävä PK-35 tarjosi lähtöasetelmiltaan eriskummallisessa ottelussa PK-35 Vantaalle sarjakauden tähän mennessä tiukimman vastuksen, mutta sarjapisteet matkasivat lopulta turvallisella erolla 1-3-lukemin Myyrmäkeen.

Ottelun avausosuma nähtiin jo kymmenennellä peliminuutilla. PK-35 Vantaan prässipeli toimi hyvin ja vastustaja sortui paineen alla syöttövirheeseen. Netta Koso pääsi riistämään pallon ja tarjoili sen Vilma Väisäselle keskustaan. Väisänen laukoi pallon hieman rangaistuspilkun takaa varmasti etukulmaan ja vei vieraat 0-1-johtoon.

Avausjaksolla PK-35 Vantaalla oli hyvä ote pelistä. Vieraat pitivät rauhallisesti palloa ja rakensivat peliä maltilla omalta puolustusalueeltaan. Pallonliikuttelu pakotti kotijoukkuetta juoksemaan jatkuvasti ylimääräisiä metrejä. Jakson edetessä PK-35 Vantaan pelaaminen tuotti myös kourallisen hyviä maalintekopaikkoja. Ensin Roosa Toivanen laukoi kaukaa, mutta vastustajan puolustaja sai päänsä vedon tielle lähes maaliviivalla. Hetkeä myöhemmin Toivanen antoi hyvän sivuvapaapotkun ja Väisänen pääsi ohjaamaan rangaistusalueella, mutta pallo päätyi maalivahdin syliin.

Myös kotijoukkueella oli omat pallonhallintajaksonsa, mutta se ei onnistunut murtamaan PK-35 Vantaan puolustusta ja murtautumaan maalintekopaikoille. Pihlajamäen ryhmän avausjakson ainoat maalipaikat syntyivät nopeiden vastaiskujen päätteeksi hyvistä paikoista tuomituista vapaapotkuista, joista ensimmäinen suuntautui ohi maalin, mutta toinen pelattiin vaarallisesti matalana maalinedusruuhkaan.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan vielä ennen taukoa. Koso antoi hyvän syötön rangaistusalueelle ja Vera Saastamoinen pääsi käännyttyään laukomaan, mutta maalivahti Tanja Kotoaro onnistui torjumaan. Seuranneesta kulmapotkusta Filippa Kilponen pääsi puskemaan takatolpalta, mutta pallo kolahti ylärimaan. Tilannetta seurasi uusi maalintekoyritys, jonka kotijoukkueen Mette Barck torjui kädellään. Seurauksena oli ulosajo ja rangaistuspotku, jonka Roosa Bröijer laukoi varmasti maaliin. Tauolle lähdettiin siis vieraiden 0-2-johdossa.

Toisen jakson alussa PK-35 Vantaa ei kyennyt pitämään yllä samaa rytmiä ja jalka nousi hieman kaasulta. Vieraiden kierrättäminen oli alakerrassa avausjaksoa hitaampaa. Samaan aikaan vastustaja joutui takaa-ajoasemassa yhden pelaajan alivoimallakin muuttamaan prässipelaamistaan aggressiiviseksi. Sen myötä kotijoukkue onnistuikin saamaan muutamia vaarallisia pallonriistoja ja vastahyökkäyksiä. Anita Abu pääsi jopa yksin nokikkain maalivahdin kanssa, mutta hänen laukauksensa karkasi läheltä yli maalin.

PK-35 Vantaa sen sijaan käytti oman tilaisuutensa tehokkaasti heti seuraavasta hyökkäyksestä. Pihlajamäen PK-35:n pelaajien jalat alkoivat jo painaa ja muutamat heistä eivät enää jaksaneet palata hyökkäysten jälkeen riittävän ripeästi omalle alueelle. PK-35 Vantaa hyödynsi sen 58. minuutilla hyvin ja Ella Hopponen pääsi karkaamaan vasemmalta laidalta. Lopulta Hopponen antoi vasemmalla jalallaan nappikeskityksen ja Koso ohjasi pallon lähietäisyydeltä suoraan ilmasta maalivahdin ohi verkon perukoille.

Turvalliseen 0-3-johtoon päästyään PK-35 Vantaa herpaantui hieman ja vastustajalle avautui liian helposti muutama vaarallinen maalintekotilanne. Ensin Marie Mäkinen pääsi karkaamaan läpiajoon ja laukoi terävästi, mutta Punamustien maalia vartioinut Velma Oikarinen venyi näyttävään torjuntaan. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue osui kulmatilanteessa maalinedusruuhkasta tolppaan.

Pihlajamäen PK-35:n loppukiri tuotti lopulta kavennusosuman 83. peliminuutilla. Kotijoukkueen Venla Mäkelä sai pallon kanssa keskustassa liikaa tilaa ja pääsi laukomaan pelivälineen rangaistusalueen rajan tuntumasta. Osuma oli PK-35 Vantaalle sarjakauden ensimmäinen takaiskumaali.

Yhtä kavennusmaalia pidemmälle kotijoukkueen kiri ei kuitenkaan kantanut. Myös vierailla oli toisella jaksolla vastaiskuista muutama hyvä tilaisuus kaunistella lukemia, mutta viimeisistä ratkaisuista puuttui tarvittava terävyys. Ottelu päättyi siis lukemiin 1-3, joten PK-35 Vantaa jatkaa Ykkösen kärjessä puhtaalla pelillä.

Tärkeät pisteet ja henkisesti iso voitto

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Pihlajamäen viileässä kevätillassa nähtiin hieman kaksijakoinen ottelu. Väisäsen mielestä vierasjoukkue onnistui ensimmäisellä puoliajalla pääosin hyvin, mutta 45-minuuttiseen mahtui myös yksittäisiä heikompia suorituksia.

– Avausjaksolla tavoitteenamme oli pitää palloa ja juoksuttaa vastustajaa. Onnistuimme kierrätyksessämme melko hyvin, mutta meille sattui myös muutamia virheitä, joista heille avautui hyökkäysmahdollisuuksia. Onnistuimme kuitenkin estämään maalipaikoille pääsemisen, Väisänen totesi.

– He saivat pari vapaapotkua tosi hyvistä paikoista ja etenkin toinen niistä oli jo todella vaarallinen, mutta onneksi ne eivät tuottaneet tulosta.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaalla oli avausjaksolla hyvä ote kenttätapahtumista. Vieraiden pallollinen pelaaminen oli kotijoukkueen vastaavaa tuloksellisempaa ja myös prässipeli toimi mallikkaasti.

– Ensimmäisellä jaksolla pääsimme hyvin rangaistusalueelle ja saimme luotua myös muutamia hyviä maalipaikkoja. Pystyimme kontrolloimaan peliä, mutta vastustaja oli vaarallinen vastahyökkäyksissään. Välillä he myös pitivät palloa, mutta sitä kautta he eivät oikein kyenneet luomaan todellista uhkaa, Väisänen sanoi.

– Avausmaalimme lähti hyvästä prässistä, jolla onnistuimme pakottamaan vastustajan virheisiin. Saimme riiston hyvässä paikassa ja pelasimme pallon nopeasti rangaistusalueelle. Aikainen johtomaali oli tässä pelissä tärkeä.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan vielä juuri ennen taukoa syntyneellä rangaistuspotkumaalilla. Samasta tilanteesta tuomittiin kotijoukkueelle myös ulosajo, mutta Väisäsen mukaan vieraat eivät kyenneet hyödyntämään pelaajaylivoimaansa aivan optimaalisesti. Siitä huolimatta joukkue iski kolmannen maalin vielä ennen tunnin täyttymistä.

– Pääsimme tauolle ylivoimalla, mikä aiheutti meille kenties hieman hyvän olon tunnetta. Toisella jaksolla kierrättämisemme oli liian hidasta ja meille sattui liikaa virheitä. Samalla myös vastustaja nosti prässiään ja onnistui siinä hyvin, Väisänen tuumi.

– Toisaalta heidän kova prässinsä näkyi myös kolmannessa maalissamme, kun heidän oikea laitansa ei enää jaksanut tulla kunnolla puolustamaan. Ella pääsi karkaamaan ja Netta ohjasi hyvän keskityksen hienosti maaliin.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan peli notkahti hieman kolmen maalin johtoasemassa. Vieraat tuudittautuivat liikaa turvalliseen johtoonsa, mikä avasi kotijoukkueelle vielä muutamia tilaisuuksia maalintekoon.

– 0-3-tilanteessa pelimme herpaantui vähän liikaa, mitä ei saisi ikinä tapahtua. Sen myötä jouduimme hieman puolustuskannalle ja annoimme palloa enemmän heille. Tiiviisti muodossa pysyessämme puolustimme kuitenkin hyvin ja saimme pidettyä heidät poissa vaarallisilta alueilta. Muutamien omien virheidemme seurauksena he saivat kuitenkin kavennusmaalin lisäksi muutaman hyvän maalipaikan, Väisänen kertasi pelin loppuvaiheita.

– Emme myöskään onnistuneet kunnolla hyödyntämään heidän linjan taaksensa jäänyttä tilaa. Pelasimme kenties vähän liikaa pieniä poikittaissyöttöjä.

PK-35 Vantaa vei lopulta Pihlajamäestä täydet kolme pistettä ja johtaa huhtikuun pelien jälkeen sarjaa puhtaalla pelillä. Väisäsen mukaan PK-35:sten keskinäisen pelin voittaminen tarjoaa Punamustille hyvät lähtökohdat kevään seuraaviin otteluihin.

– Kokonaisuutena tämä oli meille tärkeä voitto. Seurojen yhteisen historian myötä molemmilla oli varmasti paljon näyttöhaluja, joten tämä oli myös henkisesti iso voitto. Peli oli aika fyysistä ja kentällä nähtiin koviakin taklaustilanteita. Tuomari hoiti kuitenkin tehtävänsä mallikkaasti, Väisänen kiitteli.

– Myös vastustaja PK-35 pelasi tänään hyvän pelin. He tulevat varmasti olemaan tässä sarjassa yksi kärkipään joukkueista.

Punamustien pelit naisten Ykkösessä jatkuvat ensi lauantaina 4.5. Silloin luvassa on PK-35 Vantaan kauden ensimmäinen kotiottelu, kun joensuulainen FC Hertta vierailee Myyrmäessä.

 

PK-35 – PK-35 Vantaa 1-3 (0-2)

10´ 0-1 Vilma Väisänen

43´ 0-2 Roosa Bröijer (rp.)

58´ 0-3 Netta Koso

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

8 Vilma Väisänen

9 Netta Koso (77´ Saga Hakonen)

15 Karoliina Autio (90+4´ Sanni Solehmainen)

18 Ella Hopponen

19 Anna Vlasoff

24 Selina Mustajoki

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

20 Saga Hakonen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

30 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Velma Oikarisen, Ella Hopposen ja Vilma Väisäsen mietteet Pihlajamäestä haetusta vierasvoitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.