UUTISET

Punamustille 0-4-voitto pääsiäispelissä

20.4.2019

PK-35 Vantaa otti lauantai-iltapäivänä toisen peräkkäisen voittonsa Ykkösessä. Vierasottelu Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan eteni Tuusulassa alusta loppuun tiukasti Punamustien komennossa. Hallinta konkretisoitui osumiksi kahdesti kummallakin jaksolla, joten PK-35 Vantaa pääsi jatkamaan pääsiäisenviettoa mukavan 0-4-voiton myötä.

Viikko sitten sarja-avauksessaan Turussa Punamustilla oli alussa pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta Tuusulassa sellaisia ei nähty. Vieraat ottivat välittömästi pallonhallinnan itselleen ja juoksuttivat vastustajaansa heti pelin alussa lähes kolme minuuttia ennen kuin PKKU sai ensimmäistä kertaa pallon kunnolla haltuunsa.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalipaikka avautui kuitenkin kotijoukkue PKKU:lle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan sisäpuolelta. Punamustien maalivahti Velma Oikarinen ehti kuitenkin koppaamaan laukauksen. Alkuhetkien laukaus jäi lopulta keskiuusimaalaisten ottelun ainoaksi kunnon maalintekoyritykseksi.

Toisessa päässä sen sijaan nähtiin maalipaikkoja tasaiseen tahtiin. Ensin debyyttiotteluaan pelannut Vera Saastamoinen laukoi rangaistusalueen rajalta maalin yli ja hetkeä myöhemmin Netta Koso puski Ella Hopposen keskityksestä niin ikään yli maalin. Kosolle avautui toinenkin hyvä puskupaikka, kun Roosa Toivanen tarjoili nappikeskityksen vasemmalta, mutta tällä kertaa PKKU:n maalivahti Lotta Dufva onnistui torjumaan puskun kulmapotkuksi.

Punamustien maalihanat aukesivat vihdoin 20. peliminuutilla. Koso antoi vasemmalta laidalta hienon syötön rangaistusalueelle nousseelle Roosa Bröijerille, joka nappasi pelivälineen vauhdista mukaan. Bröijer pyörähti hienosti kahden puolustajan välistä ja laukoi pallon etukulmasta maaliin.

PK-35 Vantaan osui toistamiseen vielä avausjaksolla. Peliä oli takana 37 minuuttia, kun Vilma Väisänen antoi hienon pystysyötön ja Saastamoinen teki hyvän juoksun rangaistusalueelle. Hyvin mukaan noussut Anna Vlasoff nappasi lopulta pelivälineen ja pujahti puolustajan ohi aivan päätyrajan tuntumasta. Vlasoff laukoi pallon läheltä maalivahdin ohi etukulmaan ja vei Punamustat tauolle jo 0-2-johdossa.

Toinen jakso noudatti samanlaista käsikirjoitusta kuin pelin avauspuolikas. Vieraat pystyivät pitämään pelin painopisteen yhä vahvemmin PKKU:n kenttäpuoliskolla ja pakottivat vastustajan pallon saadessaan usein pitkiin palloihin. Punamustien keskuspuolustajat Filippa Kilponen ja Roosa Toivanen ehtivät pääsääntöisesti palloihin ensimmäisinä ja pitivät pelivälineen vieraiden hallussa.

0-3-maali syntyi pian toisen jakson alussa. Jälleen mainion ottelun pelannut Koso ehti Saastamoisen jatkamaan palloon ja siirsi sen ensimmäisellä kosketuksellaan puolustajan ohi. Koso eteni rangaistusalueelle, ohitti toisen puolustajan ja päätti näyttävän yksilösuorituksensa varmaan sijoitukseen maalivahdin ohi.

Vieraat jatkoivat yhä maalipaikkojen luomista, mutta PKKU:n tolppien välissä pelannut Dufva piti lukemat siedettävinä. Hän venyi ensin Saastamoisen matalan laukauksen tielle ja koppasi hetkeä myöhemmin Koson terävän vedon. Vielä pelin lähestyessä loppuaan nähtiin hieno torjunta. Puolentoista vuoden tauon jälkeen PK-35 Vantaan paitaan palannut Selina Mustajoki nousi vahvasti oikealta laidalta ja tarjoili syötön takaviistoon. Vaihdosta kentälle tullut nuori Wilma Forsblom laukoi hyvin taka-alakulmaa kohti, mutta Dufva venytti kätensä laukauksen tielle.

PK-35 Vantaa sai kuitenkin 88. minuutilla pallon vielä kertaalleen tolppien väliin. Bröijer eteni vasemmalta laidalta keskelle ja laukoi painavasti oikealla jalallaan. Yläkulmaa kohti suuntautunut laukaus kolahti lopulta ylärimaan aivan ristikon juureen ja kimposi maalin edustalle. Saastamoinen ehti irtopalloon ensimmäisenä ja puski sen läheltä verkon perukoille. Näin ollen Saastamoinen onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä pelissään Punamustien paidassa.

Osuma jäi ottelun viimeiseksi, joten PK-35 Vantaa vei Tuusulasta vieraspisteet lukemin 0-4. Hyvän peliesityksen ja vakuuttavan voiton myötä joukkue pääsi jatkamaan pääsiäislomaa mukavissa tunnelmissa.

Vahva peliesitys

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Hänen mukaansa peliesitys oli jo pari pykälää parempi kuin viikon takaisessa sarja-avauksessa TuWea vastaan.

– Tämä oli meiltä jo paljon parempaa peliä kuin Turussa. Olimme heti alusta lähtien pelissä mukana, emmekä lähteneet liikaa oikomaan asioita. Maltoimme pitää palloa ja rakentaa tilanteita. Pitkillä hyökkäyksillä saimme kaikki pelaajat heti hyvin mukaan, mikä oli pelin kannalta tärkeää, Väisänen sanoi.

– Tänään myös maalintekotilanteita syntyi paljon. Meillä oli hyvät mahdollisuudet tehdä vielä vähintään saman verran maaleja lisää, mutta PKKU:n maalivahti pelasi hyvän pelin ja teki monta hienoa torjuntaa.

Ottelun avauspuoliskolla PKKU:lle avautui muutama orastava tilaisuus nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta tauon jälkeen PK-35 Vantaa hyydytti vastustajansa vähäisenkin hyökkäysuhan täysin.

– Avausjaksolla heillä oli pari aihiota nopeisiin vastaiskuihin, mutta onnistuimme torjumaan ne. Puolustuspelaamisemme parani selkeästi toisella jaksolla. Puolustimme rohkeammin eteenpäin ja saimme paljon riistoja. Jaksoimme pitää tempoa ja prässäsimme korkealta, Väisänen summasi.

– Pakotimme heidät ahtaalle, joten toiselle jaksolla heidän hyökkäysyrityksensä olivat lähinnä pitkiä palloja, jotka painuivat usein suoraan maalivahdillemme asti.

Väisänen antoi kunniaa myös kotijoukkueelle, joka jaksoi yrittää loppuun asti. Myös muutamat vastustajan yksiköt väläyttivät muutamaan otteeseen osaamistaan.

– Vastustaja PKKU:lla oli etenkin keskikentällä hyviä pelaajia, jotka pystyivät pitämään palloa omalla joukkueella. Uskon tuon joukkueen ottavan tässä sarjassa vielä paljon pisteitä, Väisänen totesi.

– Pelin alussa heillä oli myös yksi maalipaikka, mutta Velma oli hyvin hereillä ja teki tärkeä torjunnan. Sen tilanteen jälkeen torjuttavaa ei enää tullutkaan.

Kaiken kaikkiaan Väisänen oli PK-35 Vantaan esitykseen tyytyväinen. Peliesitys oli ehjä kokonaisuus ja kentältä löytyi paljon onnistujia.

– Pitkät pallonhallintajaksomme tarjosivat tietyille pelaajille aina vähän huilia. Saimme paljon syöttöjä viimeisellä kolmanneksella, mutta voimme edelleen parantaa niiden laatua viedän sen myötä tilanteita varmemmin loppuun asti, Väisänen tuumi.

– Moni pelaaja pelasi tänään vahvan pelin. Kentällä näkyi iloisuus ja se, että pelaajat aidosti nauttivat pelaamisesta. Selina oli paluuottelussaan vahva puolustuspelissä, ja etenkin toisella jaksolla hyvä myös hyökkäyssuuntaan. Lisäksi Vera toi hyvän uuden lisän hyökkäyspään pelaamiseemme.

Punamustien pelit Ykkösessä jatkuvat reilun viikon kuluttua sunnuntaina 28.4. Silloin ohjelmassa on erikoinen ottelu, kun PK-35 Vantaa vierailee helsinkiläisen PK-35:n luona Pihlajamäessä.

 

PKKU – PK-35 Vantaa 0-4 (0-2)

20´ 0-1 Roosa Bröijer

38´ 0-2 Anna Vlasoff

50´ 0-3 Netta Koso

89´ 0-4 Vera Saastamoinen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

8 Vilma Väisänen

9 Netta Koso (64´ Emma Korkalainen)

15 Karoliina Autio (59´ Wilma Forsblom)

18 Ella Hopponen

19 Anna Vlasoff

24 Selina Mustajoki

25 Vera Saastamoinen

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

6 Emma Korkalainen

20 Wilma Forsblom

22 Jessika Heikkonen

30 Sanni Solehmainen

 

PK-35 TV: Vera Saastamoisen ja Selina Mustajoen kommentit voitokkaasta pääsiäispelistä

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.