Vera Saastamoinen

Vera Saastamoinen Punamustien riveihin

PK-35 Vantaa on solminut Vera Saastamoisen kanssa kauden 2019 kattavan pelaajasopimuksen. Usean kauden ajan pääsarjaa pelannut hyökkääjä tuo Punamustien ryhmään lisää kokemusta ja tulivoimaa.

23-vuotias Saastamoinen on Mäntsälän Urheilijoiden kasvatti, joka on pelannut juniorivuosinaan myös JäPSin ja FC Kuusysin paidassa. Aikuisurallaan hän on pelannut yhteensä viisi kautta Naisten Liigassa. Saastamoinen on edustanut aiemmin pääkaupunkiseudulla kolme kautta HJK:ta ja kahden kauden ajan FC Honkaa. Kaikkiaan hän on pelannut pääsarjatasolla 88 ottelua, joissa on syntynyt 39 maalia.

Mäntsäläläislähtöinen hyökkääjä on edustanut Suomea eri nuorisomaajoukkueissa ja leireillyt nuorena myös naisten A-maajoukkueen kanssa.

Saastamoinen liittyy Punamustien ryhmään hyvillä mielin. Itseään nopeaksi pelaajaksi ja hyväksi maalintekijäksi kuvaileva hyökkääjä haluaa tällä kaudella ennen kaikkea nauttia jalkapallosta.

– Odotan innolla tulevia pelejä. Tämän kauden aikana haluan taas nähdä, miten kivaa jalkapallo on. Tässä joukkueessa ja pelitavassa uskon pääseväni nauttimaan futiksesta, Saastamoinen sanoi.

– Henkilökohtaisesti toivon saavani hyvän ehjän kauden. Muutama maali olisi tietysti kiva tehdä!

Kokemusta ja tehoja

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Saastamoinen on tervetullut vahvistus joukkueen lukumääräisesti ohuelle hyökkäysosastolle. Hyökkääjän vahvuudet ovat tiedossa ja ne pyritään nyt valjastamaan parhaalla mahdollisella tavalla Punamustien käyttöön.

– Vera tuo kaivattua kokemusta ja tehoja kapeaan hyökkäysosastoomme. Hän pystyy pelaamaan oikeastaan kaikilla hyökkäyspään pelipaikoilla erilaisissa rooleissa. Nyt meidän pitää vain löytää hänelle meidän ryhmässämme se paras paikka, jossa saamme hänen taidostaan, nopeudestaan ja viimeistelyosaamisesta kaiken irti, Väisänen totesi.

– Vera on meille tuttu pelaaja vastustajan riveistä jo HJK:n ja FC Hongan paidasta. On todella hienoa, että saimme vielä tässä vaiheessa mukaan näin laadukkaan pelaajan.