Vera Saastamoinen

Vera Saastamoinen Punamustien riveihin

PK-35 Vantaa on solminut Vera Saastamoisen kanssa kauden 2019 kattavan pelaajasopimuksen. Usean kauden ajan pääsarjaa pelannut hyökkääjä tuo Punamustien ryhmään lisää kokemusta ja tulivoimaa.

23-vuotias Saastamoinen on Mäntsälän Urheilijoiden kasvatti, joka on pelannut juniorivuosinaan myös JäPSin ja FC Kuusysin paidassa. Aikuisurallaan hän on pelannut yhteensä viisi kautta Naisten Liigassa. Saastamoinen on edustanut aiemmin pääkaupunkiseudulla kolme kautta HJK:ta ja kahden kauden ajan FC Honkaa. Kaikkiaan hän on pelannut pääsarjatasolla 88 ottelua, joissa on syntynyt 39 maalia.

Mäntsäläläislähtöinen hyökkääjä on edustanut Suomea eri nuorisomaajoukkueissa ja leireillyt nuorena myös naisten A-maajoukkueen kanssa.

Saastamoinen liittyy Punamustien ryhmään hyvillä mielin. Itseään nopeaksi pelaajaksi ja hyväksi maalintekijäksi kuvaileva hyökkääjä haluaa tällä kaudella ennen kaikkea nauttia jalkapallosta.

– Odotan innolla tulevia pelejä. Tämän kauden aikana haluan taas nähdä, miten kivaa jalkapallo on. Tässä joukkueessa ja pelitavassa uskon pääseväni nauttimaan futiksesta, Saastamoinen sanoi.

– Henkilökohtaisesti toivon saavani hyvän ehjän kauden. Muutama maali olisi tietysti kiva tehdä!

Kokemusta ja tehoja

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Saastamoinen on tervetullut vahvistus joukkueen lukumääräisesti ohuelle hyökkäysosastolle. Hyökkääjän vahvuudet ovat tiedossa ja ne pyritään nyt valjastamaan parhaalla mahdollisella tavalla Punamustien käyttöön.

– Vera tuo kaivattua kokemusta ja tehoja kapeaan hyökkäysosastoomme. Hän pystyy pelaamaan oikeastaan kaikilla hyökkäyspään pelipaikoilla erilaisissa rooleissa. Nyt meidän pitää vain löytää hänelle meidän ryhmässämme se paras paikka, jossa saamme hänen taidostaan, nopeudestaan ja viimeistelyosaamisesta kaiken irti, Väisänen totesi.

– Vera on meille tuttu pelaaja vastustajan riveistä jo HJK:n ja FC Hongan paidasta. On todella hienoa, että saimme vielä tässä vaiheessa mukaan näin laadukkaan pelaajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com