Åland United – PK 35 Vantaa, 0 0, Naisten Liiga, 18.8.2018 23

Punamustien pelit jatkuvat lauantaina Tuusulassa

Voitokkaasti Ykkösen aloittaneen PK-35 Vantaan sarjapelit jatkuvat jälleen huomenna. Pääsiäisviikonlopun ottelussa vastaan asettuu Punamustien tavoin avausottelunsa voittanut Pallokerho Keski-Uusimaa. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 20.4. klo 14.00 Tuusulan tekonurmella.

PK-35 Vantaan sarjakausi käynnistyi viikko sitten 0-3-voitolla TuWen vieraana. Avausjakso oli Turussa maaliton, mutta vieraiden hallinta konkretisoitui tehoiksi vihdoin toisen jakson alussa. Punamustien sarja-avauksen osumista vastasivat Filippa Kilponen, Elina Salmi sekä Karoliina Autio.

PKKU sen sijaan aloitti oman urakkansa Ykkösessä 5-0-kotivoitolla sarjanousija HauPasta.  Etenkin kotijoukkueen aloitus oli väkevä, sillä ryhmä tehtaili ensimmäiset neljä osumaa reilussa puolessa tunnissa. PKKU:n kauden ensimmäisistä osumista vastasivat Siiri Eteläaho, Anna-Kaisa Hannuksela, Leena Salmela sekä kahdesti osunut Natalia Kusmin.

Ennen sarjakauden alkua PKKU ehti pelata kolme harjoitusottelua, joissa se kärsi 3-0-tappiot HPS:lle ja Pihlajamäen PK-35:lle sekä kaatoi FC Kuusysin lukemin 1-0. PKKU:lla on farmiyhteistyösopimus liigajoukkue FC Hongan kanssa, joten Ykkösen otteluissa saatetaan nähdä pelaaja-apua espoolaisryhmästä.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuu lauantaina varmuudella Elina Salmi. Joukkueen uusi sopimuspelaaja Vera Saastamoinen sekä yhteistyöseura EBK:n nuoret Wilma Forsblom ja Emma Korkalaisen sen sijaan ovat huomenna Punamustien vahvuudessa. Myös viime ottelusta puuttunut Selina Mustajoki on jälleen käytettävissä.

Tavoitteena pelin kehittäminen

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäseen mukaan joukkueen tavoitteena on jälleen parantaa pelaamistaan viime viikonlopun sarja-avaukseen nähden. Väisänen uskoo, että PKKU tarjoaa PK-35 Vantaalle hieman erilaisen haasteen kuin viikko sitten kohdattu TuWe.

– Ensimmäinen sarjapeli oli vielä vähän hakemista. Vaikka pallonhallinta oli meillä, selkeille maalipaikoille pääseminen ei ollut vielä niin kontrolloitua. Olemme harjoitelleet sitä tämän viikon, joten toivottavasti se näkyy huomenna myös pelissä. Hyökkäyspään tilanteisiin kaivataan vielä lisää päättäväisyyttä, Väisänen totesi.

– Puolustussuuntaan emme joutuneet TuWe-pelissä tekemään kovin paljoa, vaan keskityimme enemmän vain kenttätasapainon säilyttämiseen. Huomenna vastassa on varmasti erilainen joukkue, joten joudumme kenties kiinnittämään enemmän huomiota puolustuspeliin ja mahdollisesti myös pelin avaamiseen. Toivottavasti PKKU pelaa aktiivisempaa jalkapalloa kuin syvällä omalla alueellaan maannut TuWe.

Väisäsen mukaan joukkueella on vain rajallisesti tietoa pääsiäislauantain vastustajasta PKKU:sta. Punamustien omaan ryhmään sen sijaan tulee jonkin verran muutoksia, kun mukaan saadaan muutamia uusia nimiä.

– Saimme nyt Vera Saastamoisen tuomaan hyökkäykseemme lisää leveyttä ja kokemusta maalintekotilanteisiin. Lisäksi Selina Mustajoki tulee nyt mukaan puolustuslinjaan. Hän tuntee pelitapamme hyvin ja pärjää vahvana pelaajana hyvin kaksinkamppailutilanteissa, Väisänen sanoi.

– Lisäksi meillä on huomenna mukana kolme EBK:n pelaajaa tuomassa leveyttä. Jessika Heikkosen lainapesti jatkuu ja kaksi nuorta pelaajaa tulee mukaan yhteistyöseurasopimuksen kautta.

PKKU – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 20.4. klo 14.00 Tuusulan tekonurmella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com