Yhteistyöseurasopimuskuva

PK-35 Vantaa ja EBK yhteistyöseurasopimukseen

PK-35 Vantaa ja Esbo Bollklubb ovat solmineet yhteistyöseurasopimuksen.  Etenkin nuorten pelaajien liikkumista helpottava sopimus kattaa kaudet 2019 ja 2020. Yhteistyön myötä PK-35 Vantaa ja EBK haluavat yhdessä tukea nuorten pelaajien kehitystä kohti Suomen huippua.

Yhteistyöseurasopimuksen tarkoituksena on helpottaa nuorten pelaajien siirtymistä sopimuksen tehneiden seurojen välillä. Yhteistyöseurasopimusta voidaan soveltaa tyttöjen T18-ikäluokassa ja sitä nuoremmissa ikäluokissa, mutta nyt solmittu PK-35 Vantaan ja EBK:n laajempi yhteistyösopimus ulottuu myös seurojen täysikäisiin naispelaajiin. Sopimuksen piiriin kuuluvat nuoret pelaajat voivat liikkua vaivattomasti PK-35 Vantaan, EBK:n naisten ja EBK:n B-tyttöjen välillä.

– EBK näkee yhteistyöseurasopimuksen merkittävänä asiana seuran nuorten pelaajien kehittämisessä, mutta samalla se tukee myös seuramme oman kilpailutoiminnan kehittämistä, EBK:n puheenjohtaja Juha Pylkkö kertoo.

EBK:n B-tytöt lukeutuvat ikäluokkansa parhaisiin joukkueisiin Suomessa. Viime vuonna ryhmä voitti T15-ikäluokan Suomen mestaruuden Laura Kalmari -lopputurnauksessa ja tänä vuonna joukkue on jo selvittänyt tiensä vakuuttavasti karsinnoista T18-tyttöjen SM-sarjaan. EBK:n pelaajista moni kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkuerinkiin.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan yhteistyöseurasopimus palvelee sekä Punamustia että EBK:ta vahvistaen espoolaisseuran motivoituneimpien pelaajien henkilökohtaista kehitystä. EBK:lla on riveissään useita lupaavia pelaajia, joilla on kaikki edellytykset edetä urallaan kotimaiselle huipulle.

– Meillä on ollut joka vuosi nuoria pelaajia mukana harjoituksissa ja sen myötä he ovat hiljalleen nousseet myös pelaavaan ryhmään. Nyt Ykkösessäkin haluamme tarjota nuorille pelaajille mahdollisuuksia harjoitella mukanamme ja toivottavasti pystymme käyttämään muutamia nuoria myös peleissämme. Näen, että kaikki osapuolet hyötyvät tästä. Nuoret pelaajat saavat uusia haasteita ja me saamme tarvittaessa hieman apuja kapeaan pelaajarinkiimme, Väisänen sanoo.

– EBK:n kohdalla kyse on todella lahjakkaasta B-tyttöjoukkueista. Ryhmässä on paljon nuoria pelaajia, jotka ovat jo osoittaneet pystyvänsä pelaamaan hyvää jalkapalloa. Myös EBK haluaa kehittää pelaajia, joten ajatusmaailmamme kohtaavat hyvin. Toivomme yhteistyön olevan antoisaa molemmin puolin ja kantavan hedelmää myös tulevaisuutta ajatellen.