Aurora Troberg1

Aurora Troberg viettää kevättalven Kanadassa

PK-35 Vantaa valmistautuu uuteen kauteen talvisessa Suomessa, mutta Aurora Troberg elää parhaillaan hieman erilaista talvikautta. Loppuvuodesta FC Espoosta Punamustiin siirtynyt Troberg viettää kevättalven Kanadassa vaihto-opiskelun merkeissä.

22-vuotias Troberg harjoittelu loppuvuoden Punamustien mukana, kunnes tammikuussa koitti uuden seikkailun aika. Hankenissa kauppatieteitä opiskeleva Troberg muutti neljäksi kuukaudeksi Kanadan Kingstoniin, missä hän suorittaa vaihto-opintojaan Queensin yliopiston alaisuudessa toimivassa arvostetussa Smith School of Businessissa.

– Koulu on tunnettu suuresta työmäärästään, joten koulutyöt vievät täällä paljon aikaa. Oikein kuitenkin viihtynyt tosi hyvin, Troberg kertoo arjestaan.

Intensiivisen opiskelun lisäksi Trobergilla riittää mielekästä tekemistä myös koulun ulkopuolella. Neljän kuukauden mittainen vaihto-opiskelujakso tarjoaa monenlaisia kokemuksia.

– Arkeeni kuuluu koulun lisäksi futista yliopiston joukkueessa ja erilaisia vaihto-oppilastapahtumia. Lisäksi olen ehtinyt myös matkustelemaan ja käymään muun muassa Torontossa, Montréalissa ja Kuubassa, Troberg luettelee.

– Elämäni on siis täällä aika toiminnantäytteistä. Vietän paljon aikaa kämppäkavereideni ja muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Asun täällä kahden ranskalaisen, yhden puolalaisen ja kahden kanadalaisen kanssa.

Jalkapallo näyttelee isoa osaa Trobergin arjessa myös Kanadassa. Hän harjoittelee yliopiston joukkueen mukana, jotta hän on Suomeen palatessaan fyysisesti ja pelituntuman osalta heti valmiina tositoimiin. Troberg palaa kotimaahan ja Punamustien vahvuuteen huhtikuun lopussa.

– Harjoittelen neljä kertaa viikossa yliopiston joukkueen kanssa, ja noista viikottaisista tapahtumista yksi tai kaksi on tavallisesti harjoituspelejä. Vaikka koulu vie todella paljon aikaa, teen myös omatoimisia treenejä aina, kun ehdin, Troberg sanoo.

– Joukkue on ottanut minut todella hienosti vastaan ja olen saanut hyvin roolia joukkueessa. Pelityyli on hieman erilainen kuin Suomessa. Tekniikka tai taito eivät ole niin suuressa roolissa, vaan niiden sijaan täällä keskitytään fyysisyyteen ja nopeaan tempoon.

PK-35 Vantaa toivottaa Auroralle mukavaa opiskelukevään jatkoa! Nähdään jälleen keväällä!