Aurora Troberg1

Aurora Troberg viettää kevättalven Kanadassa

PK-35 Vantaa valmistautuu uuteen kauteen talvisessa Suomessa, mutta Aurora Troberg elää parhaillaan hieman erilaista talvikautta. Loppuvuodesta FC Espoosta Punamustiin siirtynyt Troberg viettää kevättalven Kanadassa vaihto-opiskelun merkeissä.

22-vuotias Troberg harjoittelu loppuvuoden Punamustien mukana, kunnes tammikuussa koitti uuden seikkailun aika. Hankenissa kauppatieteitä opiskeleva Troberg muutti neljäksi kuukaudeksi Kanadan Kingstoniin, missä hän suorittaa vaihto-opintojaan Queensin yliopiston alaisuudessa toimivassa arvostetussa Smith School of Businessissa.

– Koulu on tunnettu suuresta työmäärästään, joten koulutyöt vievät täällä paljon aikaa. Oikein kuitenkin viihtynyt tosi hyvin, Troberg kertoo arjestaan.

Intensiivisen opiskelun lisäksi Trobergilla riittää mielekästä tekemistä myös koulun ulkopuolella. Neljän kuukauden mittainen vaihto-opiskelujakso tarjoaa monenlaisia kokemuksia.

– Arkeeni kuuluu koulun lisäksi futista yliopiston joukkueessa ja erilaisia vaihto-oppilastapahtumia. Lisäksi olen ehtinyt myös matkustelemaan ja käymään muun muassa Torontossa, Montréalissa ja Kuubassa, Troberg luettelee.

– Elämäni on siis täällä aika toiminnantäytteistä. Vietän paljon aikaa kämppäkavereideni ja muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Asun täällä kahden ranskalaisen, yhden puolalaisen ja kahden kanadalaisen kanssa.

Jalkapallo näyttelee isoa osaa Trobergin arjessa myös Kanadassa. Hän harjoittelee yliopiston joukkueen mukana, jotta hän on Suomeen palatessaan fyysisesti ja pelituntuman osalta heti valmiina tositoimiin. Troberg palaa kotimaahan ja Punamustien vahvuuteen huhtikuun lopussa.

– Harjoittelen neljä kertaa viikossa yliopiston joukkueen kanssa, ja noista viikottaisista tapahtumista yksi tai kaksi on tavallisesti harjoituspelejä. Vaikka koulu vie todella paljon aikaa, teen myös omatoimisia treenejä aina, kun ehdin, Troberg sanoo.

– Joukkue on ottanut minut todella hienosti vastaan ja olen saanut hyvin roolia joukkueessa. Pelityyli on hieman erilainen kuin Suomessa. Tekniikka tai taito eivät ole niin suuressa roolissa, vaan niiden sijaan täällä keskitytään fyysisyyteen ja nopeaan tempoon.

PK-35 Vantaa toivottaa Auroralle mukavaa opiskelukevään jatkoa! Nähdään jälleen keväällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com