HJK – PK 35 Vantaa, 1 2, Naisten Liiga,20.10.2018, PK 35 Vantaa Suomen Mestari 63

PK-35 Vantaa kohtaa HJK:n Suomen Cupin puolivälierässä

Punamustien tosipelit jatkuvat lauantaina Suomen Cupin puolivälierässä. Kyseessä on samalla myös pääkaupunkiseudun paikallisottelu, sillä PK-35 Vantaa matkaa Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi. Suomen Cupin puolivälierä pelataan lauantaina 16.2. klo 13.30 Saharan tekonurmella Töölössä.

PK-35 Vantaa selvitti tiensä jatkopeleihin voittamalla Suomen Cupin tasaisen A-lohkon. Joukkue taipui avauspelissään TiPSille lukemin 2-1, mutta jatkopaikka varmistui jo viikkoa myöhemmin Ilveksen kaaduttua maalein 3-1. Lohkon tulokset menivät täysin ristiin, joten lopulta koko kolmikko päätyi tasapisteisiin. Kolmikon paras maaliero siivitti kuitenkin Punamustat lohkovoittajana puolivälieriin.

HJK sen sijaan sijoittui omassa alkulohkossaan toiseksi FC Hongan jälkeen. Helsinkiläiset voittivat kilpakauden avauksessaan JyPKin B-tytöt selvin lukemin 5-0 ja pelasivat FC Hongan kanssa tasan 2-2. Espoolaiset veivät kuitenkin lohkovoiton paremman maalieronsa turvin.

Punamustien lohkovaiheen neljästä maalista vastasivat kolmesti osunut Gentjana Rochi sekä kertaalleen verkko heiluttanut Elli-Noora Kainulainen. HJK:n cup-maalit ovat jakautuneet tasaisesti, sillä ainoastaan Leila Haapea on osunut kahdesti. Sinivalkoisten maalintekijätilaston erikoisuus on maalivahti Anna Koivunen, joka puski HJK:n tasoitusosuman FC Hongan verkkoon.

Suomen Cupin kilpailullisten pelien lisäksi molemmat joukkueet ovat ehtineet pelaamaan myös muutamia harjoitusotteluita. PK-35 Vantaa on kohdannut kaksi tasokasta poikajoukkuetta ja päässyt sen myötä harjoittelemaan pelitapaansa totuttua kovemmassa tempossa. HJK sen sijaan on pelannut harjoitusottelunsa toisia naisjoukkueita vastaan. Ruotsin toisen sarjatason Hammarby IF haki tammikuussa Talin hallista 1-3-vierasvoiton ja viime viikonloppuna HJK kärsi 2-1-tappion Tampereen Ilveksen vieraana.

Valmiina paikallispeliin

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkueen terveystilanne on viikonlopun puolivälierän alla hyvä. PK-35 Vantaa saa HJK:n vieraana jalkeille iskukykyisen ryhmän.

– Lähdemme peliin hyvillä mielin. Pahin flunssa-aalto on jo ohitettu ja pelaajat alkavat olla terveitä. Olemme päässeet myös harjoittelemaan hyvin, joten siltä osin voimme olla tyytyväisiä. Lisäksi pidempään sivussa olleista pelaajista Tia-Maria Jaakonsaari on saanut jo nappulakengät jalkaan ja Netta Koso pääsee hiljalleen palaamaan harjoituksiin. Urheilullisesti tilanne vaikuttaa siis hyvältä, Väisänen kertoi.

Suomen Cupin lohkovaihe muutti tänä vuonna joukkueiden kilpailukautta, sillä nyt merkitykselliset pelit alkoivat jo alkuvuodesta hallikaudella. Väisäsen mukaan keskellä valmistautumiskautta pelattavissa otteluissa on aina omat erityispiirteensä.

– Tässä vaiheessa vuotta yhdenkään joukkueen peli ei ole vielä valmista. Siinä mielessä nämä aikaiset Suomen Cupin pelit ovat olleet uudenlainen kokemus, mutta siihen nähden ne ovat sujuneet ihan kelvollisesti. Tärkeintä oli tietysti päästä lohkosta jatkoon ja päästä nyt pelaamaan ihan oikeita cupin pelejä, Väisänen sanoi.

– Jälkimmäisessä lohkopelissä Ilvestä vastaan saimme jo toivomiamme asioita hieman esiin. Sen jälkeen olemme vielä pelanneet kaksi peliä poikajoukkueita vastaan. Ne olivat tässä vaiheessa tärkeitä pelejä, sillä saimme niistä paljon onnistumisia ja hyvää oppia.

Punamustien puolivälierävastustaja HJK on Väisäselle varsin tuttu. Hän on ehtinyt näkemään helsinkiläisiltä kaksi ottelua jo talven aikana, joten myös ryhmän uusia pelaajia on jo nähty tositoimissa.

– Olemme nähneet heidän pelinsä Hammarbyta ja FC Honkaa vastaan. He ovat siltä osin samassa tilanteessa, että myös he etsivät varmasti vielä parasta kokoonpanoaan ja hiovat pelaamistaan. Heille on tullut muutoksia etenkin alakertaan ja maalin suulle. Tunnemme kuitenkin hyvin heidän nuoren maalivahtinsa pelitavan. Hänen rohkea pelityylinsä avaa mahdollisuuksia, mutta siihen liittyy myös omat riskinsä, Väisänen totesi.

– Totta kai tunnemme myös HJK:n vahvuudet. Heillä on hyökkäyssuuntaan vahvoja pelaajia, joten meidän pitää mahdollisimman hyvin estää heidän pitkät syöttönsä puolustuslinjan taakse.

Suomen Cupin puolivälierä HJK – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 16.2. klo 13.30 Saharan tekonurmella Töölössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com