PK 35 Vantaa – TiPS, Gentjana Rochi

Punamustat jatkoon Suomen Cupissa

PK-35 Vantaa otti lauantai-iltana vuoden 2019 ensimmäisen voittonsa, kun se kaatoi Tampereen Ilveksen lukemin 3-1. Voitto nosti Punamustat Suomen Cupin alkulohkonsa kärkeen ja riitti varmistamaan paikan kilpailun kahdeksan parhaan joukossa.

Viikko sitten PK-35 Vantaa kärsi Suomen Cupin lohkovaiheen avausottelussaan tappion Tikkurilan Palloseuralle, joten lauantaina joukkue tarvitsi jatkopaikan varmistaakseen vähintään kahden maalin voiton. Myös tasapeli tai maalin voitto olisi pitänyt jatkohaaveet vielä elossa, mutta silloin ratkaisut eivät olisi olleet enää Punamustien omissa käsissä.

Nuorella joukkueella liikkeellä ollut Ilves saapui Korson hallissa pelattuun otteluun ennakkoluulottomalla asenteella. Tupsukorvat pyrkivät pelaamaan aktiivista jalkapalloa ja lähtivät myös prässäämään kotijoukkuetta. Vaikka tamperelaiset esiintyivät pirteästi, ottelun ensimmäinen maalipaikka avautui Punamustille. Gentjana Rochi tarjoili syötön Tiia Savolaiselle, joka pääsi etenemään rangaistusalueelle ja laukoi kohti takayläkulmaa. Ilveksen maalia vartioinut Annika Laihanen venyi kuitenkin hyvään torjuntaan.

Myös Ilveksellä oli avausjaksolla tilaisuutensa maalintekoon. Ensimmäisen virallisen pelinsä yli puoleentoista vuoteen pelannut maalivahti Velma Oikarinen venyi kuitenkin kahteen hienoon torjuntaan. Ensin Oikarinen venytti kätensä matalan kaukovedon tielle ja hetkeä myöhemmin hän torjui lähietäisyydeltä tulleen yrityksen.

Ottelun avausmaali syntyi lopulta 36. peliminuutilla. Tamperelaisten puolustus joutui pallollisessa pelissään ongelmiin ja PK-35 Vantaa pääsi riistämään pelivälineen vierasjoukkueen rangaistusalueen rajan tuntumassa. Pallo päätyi lopulta Rochille, jolla oli helppo työ laukoa Punamustat 1-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Rochi tarjoili vielä maalipaikan Ashley Riefnerille, mutta vierasjoukkueen puolustaja ehti viime hetkillä pelastamaan pallon aivan maalin edustalta. Tauolle lähdettiin siis Punamustien yhden maalin johdossa.

Toisella jaksolla ote pelistä oli selkeämmin Punamustilla. Ilves väläytteli yhä satunnaisesti vaarallisuuttaan, mutta muutamaa lyhyttä painostusjaksoa lukuun ottamatta vieraat eivät kyenneet luomaan suurta uhkaa kotijoukkueelle.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan noin tunnin pelin jälkeen. Rochi pallon rangaistusalueen rajan tuntumassa ja lähti etenemään. Hyökkääjä ohitti kaksi puolustajaa ja laukoi lopulta pallon vasemmalla jalallaan takakulmaan.

Hetkeä myöhemmin Punamustille tarjottiin mahdollisuutta karata jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Savolaista rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Tamperelaisten maalivahti Laihanen onnistui kuitenkin torjumaan Sanna Saarisen yrityksen. Torjunnan ansioista Ilves pysyi vielä pelissä mukana ja nousi 67. minuutilla maalin päähän. Aino Rasinen laukoi kaukaa ja pahan kimmokkeen ottanut pallo painui lopulta Oikarisen yli verkon perukoille.

Kotijoukkue kuittasi kuitenkin takaiskuosuman nopeasti. Savolainen vapautti rangaistusalueella Riefnerin, joka pääsi laukomaan läheltä pienestä kulmasta. Laihanen venyi hyvään jalkatorjuntaan, mutta irtopallo jäi maalin edustalle. Tilanteeseen ehti ensimmäisenä vaihdosta kentälle tullut Elli-Noora Kainulainen, joka pääsi siirtämään pelivälineen läheltä maaliin.

Ilves jahtasi vielä pelin lopussa kavennusmaalia, mutta muutamasta hyvästä hyökkäyksestä ja yhdestä tolppalaukauksesta huolimatta vieraiden osumat jäivät lauantai-iltana yhteen. PK-35 Vantaa säilytti kahden maalin johtonsa loppuun asti ja vei pisteet lukemin 3-1. Samalla joukkue varmisti paikkansa Suomen Cupin puolivälierässä. Lohkon toinen jatkaja selviää ensi viikonloppuna Ilveksen ja TiPSin välisessä ottelussa.

”Tärkeintä oli jatkopaikka”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mielestä hänen joukkueensa onnistui parantamaan suoritustaan viikon takaiseen otteluun nähden. Samalla hän kuitenkin muistutti, että kilpailullisissa otteluissa tavoitellaan aina ensisijaisesti tulosta.

– Illan tärkein anti oli totta kai jatkopaikan varmistaminen. Pelissä oli välillä oikein hyviä asioita. Meillä oli rauhallisuutta ja pystyimme juoksuttamaan Ilvestä hyvin. Tämä oli meiltä jo erilaista peliä kuin viikko sitten. Pystyimme esimerkiksi pitämään palloa korkealla ihan eri tavalla kuin TiPSiä vastaan. Siihen voimme olla tyytyväisiä, Väisänen totesi.

Väisäsen mukaan Punamustien pelaaminen ei ole vielä tammikuussa valmista, mikä näkyi muun muassa siinä, että pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä nähtiin totuttua enemmän. Ilves tarjosi kotijoukkueelle kelpo vastuksen, mutta PK-35 Vantaa onnistui lopulta ottamaan tärkeän voiton jatkopaikan vaatineella kahden maalin erolla.

– Kenties olisimme voineet olla ajoittain hieman suoraviivaisempia, sillä hyvin pelannut Ilves sai meidät prässillään välillä ahtaalle, mutta toisaalta tässä vaiheessa oli tärkeää uskaltaa pitää palloa. Joukkueemme on uusiutunut viime kaudesta, joten virheet ovat ensimmäisissä peleissä ihan luonnollisia. Ne eivät kuitenkaan onneksi näkyneet tulostaululla, Väisänen sanoi.

– Genta hyödynsi paikkansa ja teki kaksi tärkeää maalia. Tiesimme tarvitsevamme kahden maalin voiton, ja nyt onneksi saimme sen ”Kirpun” maalin ansiosta. Heidän maalinsa sen sijaan syntyi ihan hyvän paineen päätteeksi, mutta siinä oli myös onnea matkassa. Laukaus otti kimmokkeen puolustajan jalasta ja painui sen myötä Velman yli.

Punamustien maalivahti Velma Oikarinen palasi Ilvestä vastaan tositoimiin pitkän tauon jälkeen. Hänen edellisestä virallisesta ottelussaan ehti vierähtää jo lähes puolitoista vuotta. Väisäsen mukaan Oikarisen paluuottelu sujui onnistuneesti.

– Velma pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa lähes puoleentoista vuoteen ja selviytyi siitä hyvin. Hän hoiti tarvittavat tilanteet ja muutamat keskitykset varmasti, Väisänen kiitteli.

 

 

PK-35 Vantaa – Ilves 3-1 (2-0)

36´ 1-0 Gentjana Rochi

61´ 2-0 Gentjana Rochi

67´ 2-1 Aino Rasinen

75´ 3-1 Elli-Noora Kainulainen

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

4 Filippa Kilponen

6 Mimmi Nurmela

8 Vilma Väisänen (58´ Elli-Noora Kainulainen)

9 Anna Vlasoff

13 Sanna Saarinen

18 Tiia Savolainen (90´ Karoliina Autio)

19 Gentjana Rochi (87´ Elina Salmi)

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

14 Elina Salmi

17 Karoliina Autio

24 Elli-Noora Kainulainen

32 Emma Immonen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com