PK 35 Vantaa – TiPS, Tiia Savolainen

PK-35 Vantaa kohtaa Suomen Cupissa Ilveksen

Punamustien urakka jalkapallon Suomen Cupissa jatkuu lauantai-iltana. Kilpailun puolivälieräpaikkaa jahtaava PK-35 Vantaa kohtaa lohkovaiheen jälkimmäisessä ottelussa Tampereen Ilveksen. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 26.1. klo 20.00 Peakfin Areenalla Korsossa.

Suomen Cupin lohkovaihe käynnistyi Punamustien osalta viime viikonloppuna Vantaan paikallisottelulla Tikkurilan Palloseuraa vastaan. PK-35 Vantaalla oli ottelussa käynnistymisvaikeuksia ja TiPS karkasi jo avausjaksolla kahden maalin karkumatkalle. Toisella jaksolla Punamustilla oli vahva ote kenttätapahtumista, mutta hallinta ei riittänyt Gentjana Rochin viimeistelemää 2-1-kavennusosumaa parempaan tulokseen.

Lauantai-iltana PK-35 Vantaan vastustajaksi asettuu Tampereen Ilves, jolle kyseessä on vuoden ensimmäinen kilpailullinen ottelu. Tamperelaiset ovat kuitenkin ehtineet pelata tänä vuonna jo kaksi harjoitusottelua, joista ensimmäisessä se kaatoi TPS:n lukemin 2-0. Viime viikonloppuna Ilves joutui kuitenkin taipumaan JyPKin vieraana peräti lukemin 6-0.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan viime viikonlopun TiPS-ottelu oli joukkueelle tuloksesta huolimatta antoisa. Nyt Punamustilla on yksi peli pelattuna ja sen oppeja on jo ehditty käydä läpi joukkueen kesken.

– Tavoitteenamme on jatkaa siitä, mihin jäimme TiPSiä vastaan. Otamme siitä pelistä hyvät asiat mukaamme. Etenkin sen pelin toisella jaksolla joukkueen taidollinen laatu alkoi näkyä kentällä. Syöttövirheet vähenivät avausjaksoon nähden selkeästi ja uskallus tehdä asioita parani. Sen myötä saimme painetta korkeammalle, hyviä tilanteita ja lopulta yhden maalin, Väisänen kertasi edellisen ottelun antia.

– Totta kai meillä on vielä paljon tehtävää ja matkaa sille tasolle, jonne haluamme. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin ja luottaa pelin kehittymiseen. Olemme käyneet pelaajien kanssa läpi, mitä haluamme ja missä haluamme olla rohkeampia. Toivottavasti ne asiat näkyvät jo Ilvestä vastaan.

Väisäsellä ei ole vielä tarkkaa tietoa viikonlopun vastustajasta, mutta hän tietää Ilveksen joukkueen muuttuneen jonkin verran viime kaudesta. Hän kuitenkin tietää, että tamperelaisilla on riveissään kyvykkäitä nuoria pelaajia.

– Ilveksen joukkue on uusiutunut paljon. Heillä on paljon hyviä nuoria pelaajia, jotka hakevat alkavalla kaudella liigakokemusta. Se on kuitenkin varmasti innokas joukkue, jota ei voi aliarvioida. Lauantaina meidän pitää pyrkiä hyydyttämään heidän pelinsä, Väisänen totesi.

Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu PK-35 Vantaa – Ilves pelataan huomenna lauantaina 26.1. klo 20.00 Peakfin Areenalla Korsossa. Otteluun on vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com