Karoliina Autio

Karoliina Autio PK-35 Vantaan paitaan

PK-35 Vantaa on solminut Karoliina Aution kanssa kauden 2019 kattavan pelaajasopimuksen. Nuori hyökkääjä siirtyy Punamustiin Vantaan Jalkapalloseuran riveistä. Autio teki ensiesiintymisensä jo viime viikonloppuna, kun hän pääsi loppuhetkillä kentälle Suomen Cupin ottelussa TiPSiä vastaan.

18-vuotias Autio on pelannut koko aiemman jalkapallouransa ajan VJS:n paidassa. Hän on käynyt läpi seuran juniori-ikäluokat aina B-tyttöihin saakka. Viime kaudella hän pelasi sekä B-tyttöjen SM-sarjaa että naisten Kakkosta.

B-tyttöjen SM-sarjassa ja –karsinnoissa Autio lukeutui joukkueensa avainpelaajiin. Hän pelasi yhteensä 22 ottelua, joissa syntyi 12 maalia. Kakkosessa Aution tilille kertyi kahdeksan ottelua ja kaksi täysosumaa.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Autio on osoittanut lupaavia otteita talven harjoituksissa. Hän uskoo, että nuorella hyökkääjällä on useita hyviä ominaisuuksia.

– ”Karkki” on ollut talvikauden ajan meidän mukanamme ja hän on harjoitellut koko ajan tosi hyvin. Hän on myös mennyt selkeästi eteenpäin jo tässä ajassa. Kyseessä on potentiaalinen hyökkääjä. Karkki on vahva, nopea ja hyvä viimeistelijä, Väisänen kertoi.

Autio on päässyt hyvin sisään Punamustien joukkueeseen. Hänen mukaansa tasokas joukkue tarjoaa hyvän mahdollisuuden haastaa itseään.

– Liityn hyvillä mielin mukaan ryhmään. On ollut kiva treenata hyvien pelaajien kanssa ja aiempaa kovemmalla tempolla, Autio sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com