TiPS – PK 35 Vantaa

Punamustien vuosi käynnistyi cup-tappiolla

PK-35 Vantaa avasi lauantai-iltansa kilpakautensa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelulla paikallisvastustaja Tikkurilan Palloseuraa vastaan. Vuoden ensimmäinen ottelu päättyi Punamustien osalta tappiollisesti, kun TiPS vei kotiottelussaan voiton lukemin 2-1. Peliesitys parani loppua kohden, mutta yhteisten peliminuuttien ja pelituntuman puute näkyi vielä vierasjoukkueen otteissa.

Punamustien avauskokoonpanossa nähtiin paikallisottelussa kolme ensikertalaista. Uusista pelaajista aloittavassa ryhmässä olivat hyökkääjä Gentjana Rochi ja vasemman laidan Tiia Savolainen. Lisäksi keskuspuolustuksessa täyden ottelun pelannut Filippa Kilponen pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa PK-35 Vantaan paidassa. Toisella jaksolla vaihdosta kentälle pääsivät vielä niin ikään uusina pelaajina mukaan liittyneet Anna Vlasoff ja Karoliina Autio.

Kyseessä oli Punamustien vuoden ensimmäinen ottelu, joten osa pelaajista pelasi vasta ensimmäistä kertaa yhdessä. Pelituntuman puuttuminen näkyi kentällä etenkin ensimmäisellä jaksolla, sillä vierailla oli vaikeuksia saada pelin juonesta kunnolla kiinni. TiPS sen sijaan esiintyi pirteästi ja pyrki aktiiviseen pelaamiseen.

Avausmaali syntyi seitsemännellä peliminuutilla, kun TiPSin Jenna Topra sai rangaistusalueella jalkansa vapaaksi. Topra laukoi pallon hyvästä paikasta takakulmaan ohi maalia vartioineen Emma Immosen ja vei itävantaalaiset 1-0-johtoon.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan vielä avausjaksolla. Maalivahdin avaus epäonnistui ja päätyi suoraan vaaralliselle keskisektorille tikkurilalaisten Moona Talkalle. Hyökkääjä pääsi etenemään vapaasti rangaistusalueella ja laukoi pallon verkon perukoille.

Kokonaisuudessaan avausjakso oli varsin tasaista pelaamista, mutta joukkueista TiPS onnistui omassa suorituksessaan paremmin. PK-35 Vantaan otteista puuttui vielä rytmi ja pelituntuman puute näkyi monissa suorituksissa. Vieraiden maalipaikat jäivät vielä avausjaksolla vähiin, joten tauolle lähdettiin TiPSin 2-0-johdossa.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa otti kenttätapahtumat selkeämmin hallintaansa. Vieraat ryhtyivät prässäämään selvästi avausjaksoa kovempaa, mikä tuotti TiPSille vaikeuksia. Kotijoukkue ei enää kyennyt pitämään palloa omillaan vaan sortui yhä useammin paineen alla huonoihin ratkaisuihin. Sen myötä pelin ote siirtyi hetki hetkeltä vahvemmin vieraille.

Punamustilta nähtiin toisella jaksolla jo viitteitä aiemmilta vuosilta tutusta pallonhallintapelistä. Vaikka joukkueen peli ei ole tammikuussa vielä valmista, tuotti parantunut pelaaminen hiljalleen myös maalipaikkoja. Muun muassa Ashley Riefner ja Gentjana Rochi pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta TiPSin maalivahti Riina Isokääntä venyi hyviin torjuntoihin.

Lopulta paine tuotti tulosta ottelun lisäajalla. Savolainen ohitti hyvin puolustajan päätyrajan tuntumassa ja tarjoili pelivälineen maalinedusruuhkaan. Rochi oli lopulta tilanteessa terävimpänä ja pääsi siirtämään pallon lähietäisyydeltä maaliin. Tilanne jäi kuitenkin lopulta ottelun viimeiseksi, joten Punamustien myöhäisestä kavennusosumasta huolimatta TiPS vei ensimmäiset lohkovaihepisteet lukemin 2-1.

Kaksijakoinen kaudenavaus

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan pelituntuman puute näkyi väistämättä kentällä. Samalla Väisänen jakoi kuitenkin kunniaa myös paikallisvastustaja TiPSin avausjakson esitykselle.

– Pelaajat pelasivat tänään hyvällä asenteella. Tämä oli meille ensimmäinen peli tänä vuonna ja mukana oli uusia pelaajia, joten pelaamisemme ei ollut vielä tarpeeksi valmista. Se näkyi valitettavasti etenkin ensimmäisellä jaksolla vähän varovaisena pelaamisena ja liian hätäisinä ratkaisuina, Väisänen totesi.

– TiPS pelasi hyvän avausjakson. Heidän maalinsa jäivät toki harmittamaan, sillä teimme molemmissa tilanteissa virheitä. Toisessa päässä TiPS puolustus rangaistusalueella hyvin ja piti meidät vielä avausjaksolla poissa tekopaikoilta.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa otti pelin selkeämmin komentoonsa ja sai vihdoin luotua muutamia maalipaikkoja. Väisäsen mukaan pelaamisessa näkyi jo lupaavia merkkejä, vaikka kirivaihde ei lopulta riittänyt tasoitusosumaan asti.

– Kävimme tauolla muutamia asioita läpi ja osittain myös onnistuimme niissä toisella jaksolla. Voitimme esimerkiksi avausjaksoa enemmän kakkospalloja. Emme päässeet vielä ihan kiinni meille ominaiseen pallonhallintapeliin, mutta olimme jo selvästi parempia ja aggressiivisempia. TiPS ei kyennyt vastaamaan kovempaan prässiimme ja saimme luotua ihan hyvää painetta. Tuttu rytmi kuitenkin puuttui vielä ja hyökkäyksissä oli usein vähän liian kiire, Väisänen tuumi.

– Saimme kuitenkin muutamia hyviä paikkoja ja pääsimme laukomaan. TiPS kuitenkin puolusti uhrautuvasti ja heidän maalivahtinsa teki pari hyvää torjuntaa. 2-1-kavennuksessa Tiia haastoi hyvin ja pienen maalinedushässäkän päätteeksi ”Genta” pääsi laittamaan pallon maaliin.

Väisäsen mukaan Korson lauantai-illassa nähtiin kaksi toisistaan eronnutta puoliskoa. Jälkimmäisellä puoliskolla Punamustien pelaamisessa näkyi päävalmentajan mielestä jo muutamia lupaavia piirteitä.

– Tämä oli kaksijakoinen peli. TiPS vei avausjakson maalien valossa 2-0, mutta toinen jakso oli meidän selkeää hallintaamme. Siinä oli jo merkkejä haluamastamme pelistä, mutta meillä on toki vielä paljon tekemistä. Silti voi todeta, että jos joskus toinen jakso voisi olla pidempi, tänään se olisi saanut olla, Väisänen sanoi.

 

TiPS – PK-35 Vantaa 2-1 (2-0)

7´ 1-0 Jenna Topra

22´ 2-0 Moona Talka

90´ 2-1 Gentjana Rochi

 

Avauskokoonpano:

4 Filippa Kilponen

6 Mimmi Nurmela

8 Vilma Väisänen (73´ Anna Vlasoff)

13 Sanna Saarinen

18 Tiia Savolainen

19 Gentjana Rochi

24 Elli-Noora Kainulainen (90´ Karoliina Autio)

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

32 Emma Immonen

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

14 Elina Salmi

22 Karoliina Autio

43 Anna Vlasoff

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com