Punamusta Taustakuva

Suomen Cupin lohkovaihe alkaa Vantaan paikallisottelulla

PK-35 Vantaa pelaa lauantai-iltana vuoden 2019 ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa. Suomen Cupin lohkovaihe käynnistyy mielenkiintoisella ottelulla, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja Tikkurilan Palloseura. Vantaan paikallisottelu pelataan huomenna lauantaina 19.1. klo 20.00 Peakfin Areenalla Korsossa.

Naisten Suomen Cupin lohkovaiheessa pelaa kaikkiaan 12 joukkuetta, jotka on jaettu neljään kolmen joukkueen lohkoon. Lohkovaiheessa pelataan yksinkertainen sarja eli kaikille joukkueille kertyy kaksi ottelua. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät Suomen Cupin pudotuspelimuotoisesti pelattaviin puolivälieriin.

Punamustien lohkovaihepaikka varmistui viime elokuussa, kun joukkue kaatoi niin sanotun superkierroksen ottelussa Kakkosessa pelaavan FC Espoon. 2-7-voitto siivitti PK-35 Vantaan selvin lukemin alkuvuoden lohkovaiheeseen.

Myös TiPS selvisi lohkovaiheeseen yhdellä voitolla. Vihreäpaitojen jatkopaikka heltisi vaivattomasti, sillä TiPS kaatoi superkierroksella useaa sarjatasoa alempana pelanneen HPS/2:n peräti lukemin 0-14.

Ajatukset kentällä

Ottelu on PK-35 Vantaan vuoden ensimmäinen, joten joukkueen pelaaminen ei ole vielä valmista. Lisäksi ryhmään on liittynyt uusia pelaajia, jotka pelaavat lauantaina ensimmäisen ottelunsa Punamustien paidassa. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan ryhmä on kuitenkin valmiina Vantaan paikalliskoitokseen.

– Osa joukkueesta on harjoitellut yhdessä jo viime vuoden puolella, mutta muutama pelaaja liittyi mukaan vasta nyt tammikuussa. Siltä osin yhteispelin suhteen on vielä vähän hakemista. Olemme saaneet mukaan monta uutta hyvää pelaaja ja lisäksi nuoret pelaajat, kuten esimerkiksi Filippa Kilponen ja Elli-Noora Kainulainen ovat harjoitelleet tosi hyvin. On hienoa, että pääsemme nyt tarjoamaan heille mahdollisuuksia, Väisänen sanoi.

– Joukkueessa on jonkin verran pieniä vammoja ja flunssaa, joten ihan täyttä ryhmää emme saa jalkeille, mutta uskon meidän saavan kentälle vahvan joukkueen. Pystymme varmasti pelaamaan hyvän pelin.

PK-35 Vantaa on valmistautunut TiPS-otteluun mediamylläkän keskellä, mutta Väisäsen mukaan pelaajat ovat asennoituneet tilanteeseen hienosti ja ajatukset on kyetty pitämään kentällä.

– Olemme saaneet nyt ajatukset peliin ja on tärkeää pitää fokus siinä. Etenemme päivä kerrallaan ja uskomme omaan tekemiseemme. Joukkue on näyttänyt heti pystyvänsä siihen. Tänään saimme aikaiseksi hyvät harjoitukset ja myös fiilis oli ihan hyvä.

Suomen Cupin ottelu TiPS – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 19.1. klo 20.00 Peakfin Areenalla Korsossa. Otteluun on vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com