Punamusta Taustakuva

Suomen Cupin lohkovaihe alkaa Vantaan paikallisottelulla

PK-35 Vantaa pelaa lauantai-iltana vuoden 2019 ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa. Suomen Cupin lohkovaihe käynnistyy mielenkiintoisella ottelulla, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja Tikkurilan Palloseura. Vantaan paikallisottelu pelataan huomenna lauantaina 19.1. klo 20.00 Peakfin Areenalla Korsossa.

Naisten Suomen Cupin lohkovaiheessa pelaa kaikkiaan 12 joukkuetta, jotka on jaettu neljään kolmen joukkueen lohkoon. Lohkovaiheessa pelataan yksinkertainen sarja eli kaikille joukkueille kertyy kaksi ottelua. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät Suomen Cupin pudotuspelimuotoisesti pelattaviin puolivälieriin.

Punamustien lohkovaihepaikka varmistui viime elokuussa, kun joukkue kaatoi niin sanotun superkierroksen ottelussa Kakkosessa pelaavan FC Espoon. 2-7-voitto siivitti PK-35 Vantaan selvin lukemin alkuvuoden lohkovaiheeseen.

Myös TiPS selvisi lohkovaiheeseen yhdellä voitolla. Vihreäpaitojen jatkopaikka heltisi vaivattomasti, sillä TiPS kaatoi superkierroksella useaa sarjatasoa alempana pelanneen HPS/2:n peräti lukemin 0-14.

Ajatukset kentällä

Ottelu on PK-35 Vantaan vuoden ensimmäinen, joten joukkueen pelaaminen ei ole vielä valmista. Lisäksi ryhmään on liittynyt uusia pelaajia, jotka pelaavat lauantaina ensimmäisen ottelunsa Punamustien paidassa. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan ryhmä on kuitenkin valmiina Vantaan paikalliskoitokseen.

– Osa joukkueesta on harjoitellut yhdessä jo viime vuoden puolella, mutta muutama pelaaja liittyi mukaan vasta nyt tammikuussa. Siltä osin yhteispelin suhteen on vielä vähän hakemista. Olemme saaneet mukaan monta uutta hyvää pelaaja ja lisäksi nuoret pelaajat, kuten esimerkiksi Filippa Kilponen ja Elli-Noora Kainulainen ovat harjoitelleet tosi hyvin. On hienoa, että pääsemme nyt tarjoamaan heille mahdollisuuksia, Väisänen sanoi.

– Joukkueessa on jonkin verran pieniä vammoja ja flunssaa, joten ihan täyttä ryhmää emme saa jalkeille, mutta uskon meidän saavan kentälle vahvan joukkueen. Pystymme varmasti pelaamaan hyvän pelin.

PK-35 Vantaa on valmistautunut TiPS-otteluun mediamylläkän keskellä, mutta Väisäsen mukaan pelaajat ovat asennoituneet tilanteeseen hienosti ja ajatukset on kyetty pitämään kentällä.

– Olemme saaneet nyt ajatukset peliin ja on tärkeää pitää fokus siinä. Etenemme päivä kerrallaan ja uskomme omaan tekemiseemme. Joukkue on näyttänyt heti pystyvänsä siihen. Tänään saimme aikaiseksi hyvät harjoitukset ja myös fiilis oli ihan hyvä.

Suomen Cupin ottelu TiPS – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 19.1. klo 20.00 Peakfin Areenalla Korsossa. Otteluun on vapaa pääsy.