HJK – PK 35 Vantaa, 1 2, Naisten Liiga,20.10.2018, PK 35 Vantaa Suomen Mestari 66

Roosa Toivaselle jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut Roosa Toivasen kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. 21-vuotias puolustaja aloittaa viidennen kautensa Punamustissa.

Rajamäen Kehityksen riveissä jalkapallon aloittanut Toivanen pelasi usean vuoden ajan Vantaan Jalkapalloseuran junioreissa ennen kuin siirtyy B-tytöistä PK-35 Vantaan liigaryhmään kaudella 2015. Ensimmäisen kautensa aikana Toivanen kuitenkin pelasi pääosin silloisen farmijoukkueen VJS:n pelejä naisten Ykkösessä. Hän debytoi lopulta Naisten Liigassa sarjakauden 2016 avausottelussa Tampereen Ilveksen vieraana.

Ensiesiintymisestään lähtien Toivanen on kuulunut Punamustien luottopelaajiin, sillä hän on pelannut kolmen edellisen kauden aikana muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki joukkueensa liigaottelut. Yhteensä hän on pelannut Naisten Liigassa 60 ottelua, joissa on syntynyt puolustajalle kiitettävät viisi maalia. Toivanen on ollut tuttu näky myös Suomen eri nuorisomaajoukkueissa ja viimeksi alle 23-vuotiaiden maajoukkueryhmässä.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Toivasella on paljon vahvuuksia, jotka tukevat joukkueen pelaamista. Viime kauden loppupuolella hänen pelipaikakseen vakiintui laitapuolustajan sijaan topparin tontti.

– Hän on vahva, nopea ja hyvä yksi vastaan yksi –tilanteissa. Lisäksi Roosa pystyy pelaamaan puolustuksessa sekä keskellä että laidalla. Vasenjalkaisena pelaajana hän tuo myös uuden ulottuvuuden pelin avaamiseen ja rakentamiseen, Väisänen sanoi.

– Viime kauden Roosa aloitti laidalla ja siirtyi kesken kauden toppariksi. Puolustuksen keskustassa hän pystyi vielä nostamaan tasoaan ja oli rooliin totuttuaan siinä erittäin varma. Roosa pystyy pelaamaan hyvin pallonhallintapeliämme, mutta hän kykenee tarvittaessa myös suoraviivaisempiin ratkaisuihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com