HJK – PK 35 Vantaa, 1 2, Naisten Liiga,20.10.2018, PK 35 Vantaa Suomen Mestari 66

Roosa Toivaselle jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut Roosa Toivasen kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. 21-vuotias puolustaja aloittaa viidennen kautensa Punamustissa.

Rajamäen Kehityksen riveissä jalkapallon aloittanut Toivanen pelasi usean vuoden ajan Vantaan Jalkapalloseuran junioreissa ennen kuin siirtyy B-tytöistä PK-35 Vantaan liigaryhmään kaudella 2015. Ensimmäisen kautensa aikana Toivanen kuitenkin pelasi pääosin silloisen farmijoukkueen VJS:n pelejä naisten Ykkösessä. Hän debytoi lopulta Naisten Liigassa sarjakauden 2016 avausottelussa Tampereen Ilveksen vieraana.

Ensiesiintymisestään lähtien Toivanen on kuulunut Punamustien luottopelaajiin, sillä hän on pelannut kolmen edellisen kauden aikana muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki joukkueensa liigaottelut. Yhteensä hän on pelannut Naisten Liigassa 60 ottelua, joissa on syntynyt puolustajalle kiitettävät viisi maalia. Toivanen on ollut tuttu näky myös Suomen eri nuorisomaajoukkueissa ja viimeksi alle 23-vuotiaiden maajoukkueryhmässä.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Toivasella on paljon vahvuuksia, jotka tukevat joukkueen pelaamista. Viime kauden loppupuolella hänen pelipaikakseen vakiintui laitapuolustajan sijaan topparin tontti.

– Hän on vahva, nopea ja hyvä yksi vastaan yksi –tilanteissa. Lisäksi Roosa pystyy pelaamaan puolustuksessa sekä keskellä että laidalla. Vasenjalkaisena pelaajana hän tuo myös uuden ulottuvuuden pelin avaamiseen ja rakentamiseen, Väisänen sanoi.

– Viime kauden Roosa aloitti laidalla ja siirtyi kesken kauden toppariksi. Puolustuksen keskustassa hän pystyi vielä nostamaan tasoaan ja oli rooliin totuttuaan siinä erittäin varma. Roosa pystyy pelaamaan hyvin pallonhallintapeliämme, mutta hän kykenee tarvittaessa myös suoraviivaisempiin ratkaisuihin.