HJK – PK 35 Vantaa, 1 0, Naisten Liiga, 5.5.2018 26

Elli-Noora Kainulainen valmistautuu uuteen kauteen

Punamustien Elli-Noora Kainulainen valmistautuu innolla toiseen kauteensa liigajoukkueen mukana. Sähäkkä laitapelaaja debytoi Naisten Liigassa viime kaudella ja jahtaa nyt lisää vastuuta liigakentillä.

18-vuotias Kainulainen nousi PK-35 Vantaan liigaryhmään Punamustien B-tytöistä kauden loppumetreillä syksyllä 2017. Vakituisesti hän otti paikkansa naisten joukkueessa viime kauden aikana. Kainulainen teki ensiesiintymisensä Naisten Liigassa heti kauden avausottelussa Turun Palloseuran vieraana. Kaikkiaan hänelle kertyi ensimmäisellä liigakaudellaan 11 ottelua.

Kainulaisen avauskausi Naisten Liigassa päättyi lopulta Suomen mestaruuteen, joka kausi oli onnistunut sekä joukkue- että yksilötasolla. Uuden kauden aikana Kainulainen haluaa taistella yhä tiukemmin peliminuuteista ja päästä näyttämään taitojaan liigapeleissä.

– Viime kausi oli joukkueena hyvä, koska voitimme mestaruuden. Lisäksi omalta osaltani pääsin tekemään liigadebyytin, joka olikin tavoitteena. Odotan myös tulevan kauden olevan meiltä joukkueena hyvä, sillä meille on rakentunut jälleen hyvä joukkue, Kainulainen sanoi.

– Henkilökohtaisesti haluan kehittyä edelleen pelaajana ja saada lisää kokemusta liigapeleistä. Haluan saada vielä lisää itseluottamusta, jotta uskallan tehdä niitä asioita, joita minulta odotetaan.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Kainulainen edustaa suomalaisittain harvinaista pelaajatyyppiä. Hän uskoo, että laitakiitäjällä on kaikki edellytykset nousta alkavan kauden aikana näkyvämpään rooliin.

– Tavoitteenamme on se, että ”Kirppu” löisi tällä kaudella läpi. Pelaajatyyppinä hän on juuri sellainen, joita Suomeen kaivataan. Hän on juoksuvoimainen laitapelaaja, joka pystyy haastamaan, keskittämään ja tulemaan maalipaikoille, Väisänen kuvaili.

– Hän pystyy hoitamaan laitapelaamisen kattavasti, sillä hän kykenee pelaamaan laidalla sekä hyökkäävässä roolissa että puolustajana.