HJK – PK 35 Vantaa, 1 0, Naisten Liiga, 5.5.2018 26

Elli-Noora Kainulainen valmistautuu uuteen kauteen

Punamustien Elli-Noora Kainulainen valmistautuu innolla toiseen kauteensa liigajoukkueen mukana. Sähäkkä laitapelaaja debytoi Naisten Liigassa viime kaudella ja jahtaa nyt lisää vastuuta liigakentillä.

18-vuotias Kainulainen nousi PK-35 Vantaan liigaryhmään Punamustien B-tytöistä kauden loppumetreillä syksyllä 2017. Vakituisesti hän otti paikkansa naisten joukkueessa viime kauden aikana. Kainulainen teki ensiesiintymisensä Naisten Liigassa heti kauden avausottelussa Turun Palloseuran vieraana. Kaikkiaan hänelle kertyi ensimmäisellä liigakaudellaan 11 ottelua.

Kainulaisen avauskausi Naisten Liigassa päättyi lopulta Suomen mestaruuteen, joka kausi oli onnistunut sekä joukkue- että yksilötasolla. Uuden kauden aikana Kainulainen haluaa taistella yhä tiukemmin peliminuuteista ja päästä näyttämään taitojaan liigapeleissä.

– Viime kausi oli joukkueena hyvä, koska voitimme mestaruuden. Lisäksi omalta osaltani pääsin tekemään liigadebyytin, joka olikin tavoitteena. Odotan myös tulevan kauden olevan meiltä joukkueena hyvä, sillä meille on rakentunut jälleen hyvä joukkue, Kainulainen sanoi.

– Henkilökohtaisesti haluan kehittyä edelleen pelaajana ja saada lisää kokemusta liigapeleistä. Haluan saada vielä lisää itseluottamusta, jotta uskallan tehdä niitä asioita, joita minulta odotetaan.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Kainulainen edustaa suomalaisittain harvinaista pelaajatyyppiä. Hän uskoo, että laitakiitäjällä on kaikki edellytykset nousta alkavan kauden aikana näkyvämpään rooliin.

– Tavoitteenamme on se, että ”Kirppu” löisi tällä kaudella läpi. Pelaajatyyppinä hän on juuri sellainen, joita Suomeen kaivataan. Hän on juoksuvoimainen laitapelaaja, joka pystyy haastamaan, keskittämään ja tulemaan maalipaikoille, Väisänen kuvaili.

– Hän pystyy hoitamaan laitapelaamisen kattavasti, sillä hän kykenee pelaamaan laidalla sekä hyökkäävässä roolissa että puolustajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com