PK 35 Vantaa – Pallokissat, 4 1, Naisten Liiga, 11.8.2108 62

Elina Salmi jatkaa Punamustien puolustuksessa

PK-35 Vantaa on solminut Elina Salmen kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. Puolustajana pelaava 24-vuotias Salmi aloittaa jo seitsemännen täyden kautensa Punamustissa.

Espoolaislähtöinen Salmi nousi PK-35 Vantaan VJS:n kautta ensimmäisen kerran jo kaudella 2011, jolloin hän teki heti debyyttinsä Naisten Liigassa. Vakituisesti hän otti paikkansa liigaryhmässä kuitenkin vasta kaudella 2013. Loukkaantumishuolet pilasivat Salmen kaksi seuraavaa kautta, mutta kolmen viime kauden ajan hän on ollut Punamustien joukkueessa isossa roolissa.

Salmi on pelannut urallaan yhteensä 72 ottelua Naisten Liigassa. Mestaruusjuhliin päättyneellä viime kaudella hän pelasi 19 liigaottelua.

Päättyneellä kaudella jälleen suuressa roolissa ollut Salmi odottaa jo uuden kauden alkua. Hänen mukaansa PK-35 Vantaa tavoittelee menestystä kolmella eri rintamalla.

– Odotan tulevaa kautta innolla. On hienoa, että pelaamme tällä kaudella jälleen myös Mestarien liigaa ja Suomen Cupia. Meillä on hyvä ryhmä koossa ja uudet pelaajat tuovat hyvää piristystä joukkueeseen. Lähdemme ehdottomasti tavoittelemaan liigamestaruutta ja jatkopaikkaa Mestarien liigassa, Salmi sanoi.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on tyytyväinen seuraa pitkään edustaneen Salmen jatkosopimukseen. Hänen mukaansa Salmi tuo alakertaan alkavalla kaudella jälleen tuttua osaamista sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan.

– ”Ellu” on joukkueen alakerran monivuotinen luottopelaaja. Hän on erittäin hyvä puolustussuuntaan, mutta hänellä on kyvyt osallistua myös hyökkäysten tukemiseen. Se on meidän pelitavassamme tosi tärkeää ja auttaa meitä luomaan ylivoimia, Väisänen kuvaili.

– Ellu on vahva kaksinkamppailupelaaja, mikä nähtiin muun muassa viime kauden yläloppusarjassa. Ellu pelasi kaikin puolin todella vahvan loppukauden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com