Anna Vlasoff 2

Anna Vlasoff PK-35 Vantaan riveihin

PK-35 Vantaa on solminut Anna Vlasoffin kanssa kauden 2019 kattavan pelaajasopimuksen. 31-vuotias puolustaja siirtyy Punamustiin FC Hongasta. Sopimuksen myötä Vlasoff palaa PK-35 Vantaan riveihin seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Pitkään Naisten Liigaa pelannut Vlasoff on edustanut pääsarjatasolla aiemmin PuiUa:, TiPSiä, HJK:ta ja viimeksi kuuden kauden ajan FC Honkaa. Yhteensä hän on pelannut kahdentoista kauden aikana peräti 241 liigaottelua ja viimeistellyt niissä 19 maalia. Ottelumääränsä myötä Vlasoff on vuodesta 2007 pelatun Naisten Liigan kolmanneksi eniten otteluita pelannut pelaaja.

Suomen mestaruutta hän on päässyt juhlimaan kolmesti, joista kaksi ensimmäistä hän saavutti PK-35 Vantaan paidassa. Naisten Mestarien liigan otteluita hän on pelannut sekä Punamustien että viime vuonna FC Hongan paidassa.

Innolla mukaan ryhmään

Vlasoff liittyy joukkueeseen hyvillä mielin. Hän uskoo, että Punamustilla on jälleen hyvät edellytykset tavoitella Naisten Liigan kirkkaimpia mitaleita.

– Joukkue on ottanut minut tosi hyvin vastaan ja alusta asti on ollut loistava fiilis. On ollut tosi hauskaa tulla tähän ryhmään mukaan. Uskon saavani omaan tekemiseeni myös paljon uutta – odotan innolla tulevaa kautta, Vlasoff sanoi.

– ”Väikkä” ja Pasi ovat tehneet valmennuksessa erittäin vakuuttavaa työtä monen vuoden ajan ja tiedän, että tällä ryhmällä taistellaan tulevallakin kaudella mestaruudesta. Tuon joukkueeseen paljon kokemusta ja uskon, että siitä on hyötyä. Motivaationi on erittäin korkealla ja teen kaikkeni sen eteen, että kehityn pelaajana ja autan samalla joukkuetta menestymään. Täällä on voittamisen kulttuuria ja se sopii minulle.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen tuntee Vlasoffin jo monen vuoden takaa. Nyt Vlasoff palaa Myyrmäkeen seitsemän vuoden tauon jälkeen ja Väisänen uskoo hänen pelaamisestaan löytyvän edelleen uusia piirteitä.

– ”Haba” on minulle tuttu pelaaja jo kaudelta 2011, jolloin toimin PK-35 Vantaan apuvalmentajana. Kyseessä on nopea, vahva ja taitava pelaaja, jonka potentiaalista ei ole mielestäni vielä saatu kaikkea irti. Uskon meidän löytävän tällä kaudella hänen pelaamisestaan paljon asioita, joita ei ole vielä onnistuttu täysin hyödyntämään, Väisänen totesi.

– Hän pystyy kykyjensä puolesta varmasti pelaamaan haluamaamme peliä ja osallistumaan joukkueen pallonhallintaan. Haba pystyy pelaamaan muutamalla eri pelipaikalla ja hän on erittäin hyvä harjoittelija, mikä on todella tärkeää. Lisäksi hän tuo tietysti joukkueeseen ison annoksen kokemusta.