HJK – PK 35 Vantaa, 1 2, Naisten Liiga,20.10.2018, PK 35 Vantaa Suomen Mestari 62

Roosa Bröijer jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut viime kausien luottopelaajiinsa lukeutuneen Roosa Bröijerin kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. 21-vuotias keskikenttäpelaaja aloittaa jo peräti kuudennen kautensa Punamustien liigaryhmässä.

Juonikas kymppipaikan tai keskikentän pohjan pelaaja on VJS:n kasvatti, joka debytoi Naisten Liigassa jo kaudella 2014. Bröijerin rooli kasvoi hiljalleen ja kaudella 2016 hän nousi vihdoin vastuunkantajien joukkoon. Kolmen edellisen kauden aikana Bröijer on pelannut kaikissa PK-35 Vantaan liigaotteluissa.

Yhteensä Bröijer on pelannut urallaan 77 liigaottelua, joissa on syntynyt 11 maalia. Mestaruusjuhliin päättyneellä viime kaudella Bröijer viimeisteli liigapeleissä kuusi maalia ja teki esityön niin ikään kuuteen osumaan.

”Suomalaisittain harvinainen pelaaja”

PK-35 Vantaa lähtee vuoden tauon jälkeen kauteen jälleen hallitsevana Suomen mestarina. Bröijerin mukaan joukkueen uusiutuminen tuo uuteen kauteen oman mielenkiintoisen mausteensa.

– Odotan innolla mitä tämä kausi tuo tullessaan. Meidän pelaajistomme on muuttunut aika paljon, mutta niin on vaihtunut myös muilla joukkueilla, joten on kiva nähdä millainen kaudesta muodostuu. Omalta osaltani haluan keskittyä tällä kaudella erityisesti fysiikkapuoleen, Bröijer tuumi.

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Bröijer tarjoaa joukkueelle arvokasta osaamista keskikentän eri rooleissa. Hän tuo kentälle ennen kaikkea aimo annoksen luovuutta ja yllätyksellisyyttä.

– Roosa on ollut viime vuosina meille äärettömän tärkeä pelaaja keskikentällä. Sen pohjalla hän pystyy osallistumaan pelin avaamiseen vaikeissakin tilanteissa omalla taidollaan ja rauhallisuudellaan. Kymppipaikalla sen sijaan Roosa on suomalaisittain harvinainen pelaaja, joka pystyy luomaan tilanteita muille hyvinkin yllättävistä pelitilanteista, Väisänen sanoi.

– Hänellä on tosi hyvä silmä ja kyky nähdä pelaajat maalipaikkoihin johtavissa tilanteissa. Roosa pystyy pitämään palloa ja antamaan muille aikaa. Etenkin hänen oman pelitilan hallintansa on todella hyvällä tasolla.

Bröijer kerännyt kahden edellisen kauden aikana tililleen tasaisesti sekä maaleja että maalisyöttöjä, mutta Väisänen uskoo, että hänellä on ratkaisupaikoissa potentiaalia vieläkin parempiin tehoihin.

– Tulevalla kaudella hyökkäysten päättäminen on varmasti sellainen osa-alue, johon haluaisimme Roosan yhä vahvemmin mukaan. Hän pystyy tekemään omia ratkaisuita ja uskaltaa laukoa kauempaakin, Väisänen totesi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com