IMG 20190102 WA0019

Mimmi Nurmela jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja puolustaja Mimmi Nurmela ovat solmineet kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. Joukkueen luottopelaajiin lukeutuva Nurmela aloittaa jo viidennen kautensa Punamustien mukana.

Juniorivuosinaan useassa eri espoolaisseurassa pelannut Nurmela nousi Naisten Liigaan lopulta VJS:n kautta. Hän teki liigadebyyttinsä jo kaudella 2014, mutta kahden ensimmäisen kauden aikana peliminuutit jäivät vielä vähiin. Lopulta Nurmela otti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa kaudella 2016, mistä lähtien hän on pelannut lähes jokaisen Punamustien liigaottelun. Mestaruusjuhliin päättyneellä viime kaudella Nurmela pelasi joukkueensa ainoana pelaajana kauden jokaisen liigapelin alusta loppuun.

Yhteensä Nurmela on pelannut urallaan 71 liigaottelua. Tammikuussa 2017 Nurmela teki ensiesiintymisensä myös naisten A-maajoukkueessa. Tähän mennessä hän on pelannut yhteensä neljä A-maaottelua.

Nurmela odottaa jo innolla uuden kauden tosipelien alkamista. Hän uskoo, että PK-35 Vantaa on jälleen aavistuksen edellistä kautta vahvempi ryhmä.

– Odotan innolla tulevia pelejä. Olemme ottaneet joukkueena askelia oikeaan suuntaan ja haluamme kehittyä edelleen paremmiksi. Ensi kaudella kentälle astelee fyysisempi, fiksumpi ja taitavampi joukkue. Haluan auttaa joukkuetta omalta osaltani voittamaan ja kehittyä samalla pelaajana, Nurmela sanoi.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Nurmela on joukkueelle tärkeä pelaaja muun muassa monikäyttöisyytensä ja työmoraalinsa ansiosta. Viime kaudella Nurmela uurasti kentällä sarjakauden jokaisen peliminuutin.

– Mimmi pystyy pelaamaan alakerrassa periaatteessa millä tahansa pelipaikalla, mikä on joukkueelle erittäin arvokasta. Viime kaudella hän kehittyi todella paljon sekä puolustussuuntaan että ylöspäin pelaamisessa vasempana puolustajana ja toi meille sen kautta paljon juoksuvoimaa, Väisänen totesi.

– Kyseessä on hyvä harjoittelija ja hyväkuntoinen, fyysinen pelaaja. Mimmi antaa aina harjoituksissa kaikkensa. Se on tosi tärkeä asia PK-35 Vantaan harjoittelukulttuurissa, jota Mimmi edustaa loistavasti. Uskon ja toivon hän tekevän alkavan kauden aikana lopullisen läpimurtonsa myös maajoukkueympyröihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com