IMG 20190102 WA0019

Mimmi Nurmela jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja puolustaja Mimmi Nurmela ovat solmineet kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. Joukkueen luottopelaajiin lukeutuva Nurmela aloittaa jo viidennen kautensa Punamustien mukana.

Juniorivuosinaan useassa eri espoolaisseurassa pelannut Nurmela nousi Naisten Liigaan lopulta VJS:n kautta. Hän teki liigadebyyttinsä jo kaudella 2014, mutta kahden ensimmäisen kauden aikana peliminuutit jäivät vielä vähiin. Lopulta Nurmela otti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa kaudella 2016, mistä lähtien hän on pelannut lähes jokaisen Punamustien liigaottelun. Mestaruusjuhliin päättyneellä viime kaudella Nurmela pelasi joukkueensa ainoana pelaajana kauden jokaisen liigapelin alusta loppuun.

Yhteensä Nurmela on pelannut urallaan 71 liigaottelua. Tammikuussa 2017 Nurmela teki ensiesiintymisensä myös naisten A-maajoukkueessa. Tähän mennessä hän on pelannut yhteensä neljä A-maaottelua.

Nurmela odottaa jo innolla uuden kauden tosipelien alkamista. Hän uskoo, että PK-35 Vantaa on jälleen aavistuksen edellistä kautta vahvempi ryhmä.

– Odotan innolla tulevia pelejä. Olemme ottaneet joukkueena askelia oikeaan suuntaan ja haluamme kehittyä edelleen paremmiksi. Ensi kaudella kentälle astelee fyysisempi, fiksumpi ja taitavampi joukkue. Haluan auttaa joukkuetta omalta osaltani voittamaan ja kehittyä samalla pelaajana, Nurmela sanoi.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Nurmela on joukkueelle tärkeä pelaaja muun muassa monikäyttöisyytensä ja työmoraalinsa ansiosta. Viime kaudella Nurmela uurasti kentällä sarjakauden jokaisen peliminuutin.

– Mimmi pystyy pelaamaan alakerrassa periaatteessa millä tahansa pelipaikalla, mikä on joukkueelle erittäin arvokasta. Viime kaudella hän kehittyi todella paljon sekä puolustussuuntaan että ylöspäin pelaamisessa vasempana puolustajana ja toi meille sen kautta paljon juoksuvoimaa, Väisänen totesi.

– Kyseessä on hyvä harjoittelija ja hyväkuntoinen, fyysinen pelaaja. Mimmi antaa aina harjoituksissa kaikkensa. Se on tosi tärkeä asia PK-35 Vantaan harjoittelukulttuurissa, jota Mimmi edustaa loistavasti. Uskon ja toivon hän tekevän alkavan kauden aikana lopullisen läpimurtonsa myös maajoukkueympyröihin.